SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Rio de Janeiron CS:GO-majoreilla nähdään todellisten legendojen ottelu
  • Juuso
    Syngelmä

Rio de Janeiron CS:GO-majoreilla nähdään todellisten legendojen ottelu

julkaistu: 20.10.2022 22:10

Rio de Janeiron CS:GO-majorit alkavat 31. lokakuuta. Pelaajatcom järjestää majoreiden aikana poikkeuksellisen Watch Party -tapahtuman Twitch-kanavallaan. Tapahtumaa isännöivät Arttu “Olvari” Hämäläinen ja Slaava “Twista” Räsänen. Tapahtumassa nähdään tähtivieraita, ensimmäisenä Olli “sLowi” Pitkänen. Tulevista vieraista ilmoitetaan Pelaajatcomin somekanavilla.

Todellisia tähtiä tai oikeastaan legendoja nähdään Rio de Janeiron CS:GO-majoreiden näytösottelussa, kun vastakkain asettuvat Brasilian ja Ruotsin legendat. Näytösottelu pelataan 13. marraskuuta.

Brasilian joukkueessa pelaavat Marcelo “coldzera” David, Fernando “fer” Alvarenga, Lincoln “fnx” Lau, Epitacio “TACO” de Melo sekä Gabriel “FalleN” Toledo. Kaikki osallistuvat myös varsinaiseen major-turnaukseen. TACO ja coldzera 00NATION-joukkueensa kanssa, fer ja FalleN Imperial-joukkueensa kanssa, jota fnx valmentaa.

Viisikko on tottunut menestymään yhdessä, sillä kyseinen kokoonpano voitti sekä MLG Columbus 2016 -majorit että ESL One Kölnin 2016 -majorit. Columbusin major-turnaus muistetaan coldzeran leuat loksauttavasta pelaamisesta Liquidia vastaan välierässä, kun brasilialaistähti hyppäsi AWP-kiväärin kanssa ilmaan ja sai ammuttua kaksi pelaajaa ilman tähtäintä ilmalennon aikana.

FalleN tunnetaan brasilialaisen Counter-Striken isähahmona, joka on valittu vaikutusvaltaisimmaksi henkilöksi Brasilian e-urheiluskenessä vuonna 2015. Aivan samanlaista suoritusta ei häneltä ole nähty kuin coldzeralta, mutta erityisesti IEM Katowicen vuoden 2016 ottelu Navia vastaan on jäänyt mieleen. FalleN voitti kierroksen uskomattomalla klutsilla, jossa nähdään yksi nopeimmista ja tarkemmista flickeistä.

Ruotsin joukkueessa pelaa moninkertaisia maailman parhaaksi nimettyjä. Jokainen joukkueen jäsen on voittanut arvostetun major-tittelin vähintään kerran. Joukkueessa pelaavat Olof “olofmeister” Kajbjer, Patrik “f0rest” Lindberg, Christopher “GeT_RiGhT” Alesund, Adam “friberg” Friberg ja Jesper “JW” Wecksell.

GeT_RiGhT, friberg ja f0rest olivat osa legendaarista Ninjas in Pyjamasin kokoonpanoa, joka dominoi CS:GO:n alkua voittamalla 87 LAN-ottelua perätysten. Ennätys on lähes kymmenen vuotta edelleen rikkomatta. GeT_RiGhT valittiin maailman parhaaksi CS:GO-pelaajaksi vuosina 2013 ja 2014. Ninjas in Pyjamas voitti vuoden 2014 Kölnin major-turnauksen, jossa friberg valittiin turnauksen parhaaksi pelaajaksi.

JW ja olofmeister olivat osa toista dominoivaa Ruotsikokoonpanoa, fnaticia. Fnatic voitti historian ensimmäisen major-turnauksen 2013. Tuolloin olofmeister ei ollut osa joukkuetta, mutta JW pääsi juhlimaan historiallista mestaruutta. Fnatic ja olofmeister putsasivat pöydän vuonna 2015, kun joukkue voitti vuoden molemmat major-turnaukset Katowicessa ja Kölnissä. Olofmeister valittiin vuoden 2015 parhaaksi CS:GO-pelaajaksi.

Yksi ikimuistoisimpia CS:GO-klippejä on JW:n tekemä. Vuonna 2014 fnatic pelasi Titania vastaan kotiyleisön edessä Tukholmassa DreamHack Stockholm Invitational -turnauksessa. AWP-kiväärillä pelannut JW ampui Infernon banaaniin savujen läpi nykyisen Vitality-kapteenin Dan “apEX” Madesclairen ja lopetti kierroksen hurjaan ässään. JW nimittäin ampui A-pommipaikalla laatikon taakse piiloutuneen Kévin “Ex6TenZ” Droolansin ilman tähtäintä laatikon läpi.

Uskomattoman suorituksesta tekee, että JW:lla oli vain yksi luoti AWP-tarkkuuskiväärissään. Ottelun jälkeisessä haastattelussa JW on kertonut, että ei ollut edes tietoinen ammustilanteestaan.

Lähde: HLTV, ESLCS | Kuva: ESLCS