SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Rick Fox jättää roolinsa Echo Foxissa rasististen kommenttien seurauksena
  • Toimitus

Rick Fox jättää roolinsa Echo Foxissa rasististen kommenttien seurauksena

julkaistu: 26.04.2019 13:30

Entinen koripallon pelaaja ja näyttelijä Rick Fox joka loi Echo Foxin vuoden 2015 lopulla on nyt ilmoittanut jättävänsä organisaation. Syynä on Echo Foxin kanssa yhteistyötä tekevän Vision Esportsin osakkaan rasistiset kommentit sähköposteissa ja sanallisesti.

Kaikki,
Tämä on virallinen ilmoitus aikomuksestani poistua Echo Foxin organisaatiosta osakkaana ja osallisena heti kun saan liiketoimet asiaan liittyen hoidettua. Viimeaikaiset törkeät ja vastenmieliset rasistiset kommentit jota on nähty merkittävältä Echo Foxin osakkeenomistajalta ja uhkaukset perhettäni kohtaan ovat tehneet mahdottomaksi jatkaa osallisuuttani yhtiön kanssa.
En tule tukemaan tai ole olemaan osa tämän kaltaisen käytöksen kanssa ja asenteiden kanssa mitä on nähty osakkeenomistajien joukossa. Rasismi on kaikkea vastaan, mitä henkilökohtainen brändini koittaa saavuttaa ja tämän kaltaisen käytöksen hyväksyntä ei ole mahdollista.
Tämä ilmoitus toimii ensimmäisenä askeleena poistumiselleni yrityksestä. Tulen olemaan yhteydessä kaikkiin oleellisiin ja kiinnostuneisiin henkilöihin. Roolini yrityksessä ja kaikki omistamani osakkeet ovat avoinna. Riippuen tarjouksesta, on erilaisia tapoja tehdä sopimus, hankkia osuuteni, vaihtaa rooleja jne. Kiinnostuneet osapuolet ottakaa yhteyttä minuun.
Otan ensimmäisen sopimuksen joka sopii minulle.”

Näin kirjoitti Rick Fox sähköpostissaan jonka lähetti isoille osakkeenomistajille, ilmoittaen aikeistaan jättää roolinsa Echo Foxissa.

Alunperin oli tullut selville, että kommentit oli kohdistettu Echo Foxin entiseen toimitusjohtajaan Jace Halliin, jota oli haukuttu rasistisilla termeillä sähköpostin välityksellä nimellä mainitsemattoman osakkaan toimesta. Nyt on kuitenkin selvinnyt että tämä ei ole ollut ainoa tapaus ja monet osakkaat ovat koittaneet vain ohittaa asian, johon Fox on ollut erittäin tyytymätön.

Echo Foxin antamassa lausunnossa se varmistaa, että on tapahtunut useita tapauksia joissa kyseinen osakas on käyttänyt rasisistisia loukkauksia.

On ollut tapauksia viime viikkojen aikana jolloin Echo Foxin kumppani, joka ei ole työntekijä, virkailija tai johtaja Echo Foxissa, käytti rasistisia termejä yksilöitä kohtaan sanallisesti ja sähköpostien välityksellä. Yksi näistä tapauksista tuli julki tänään sosiaaliseen mediaan. Vaikka tämä tapaus ei ollut kohdistettu Echo Foxin työntekijään, virkailijaan, johtajaan, jäseneen tai osakkaaseen, niin rotuun liittyvä suvaitsemattomuus on täysin hyväksymätöntä. On ollut muitakin tapauksia jolloin kyseinen henkilö käytti samankaltaisia termejä myös Rick Foxia kohtaan. Nämä tapaukset ovat merkittäviä meille, sillä Echo Fox on monipuolinen kulttuurillisesti omistajien, johdon ja pelaajien keskuudessa. Näiden tapauksien tultua julki on tehty useita vaatimuksia kyseiselle osakkaalle, mukaanlukien yhteistyön lopettaminen yrityksen kanssa ja jatkamme työskentelyä ahkerasti ratkaistaksemme asian.

Echo Fox on vuosien saatossa laajentanut moniin peleihin, kuten Counter-Strikeen ja useisiin tappelupeleihin. Foxin poistuminen on iso isku organisaatiolle joka on nimetty hänen mukaansa ja on antanut paljon auttaakseen organisaation kasvua.

Lähde: dexerto

Kuva: Riot Games