SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Real Madrid nimesi Solarista vakituisen valmentajan
  • Toimitus

Real Madrid nimesi Solarista vakituisen valmentajan

julkaistu: 13.11.2018 18:32

Real Madridilta loppui aika kesken uutta valmentajaa etsiessään, kun neuvottelut Antonio Conten kanssa menivät jäihin. Syitä neuvottelujen kariutumiseen on mietitty joka puolella lehdistöä ja huhuja onkin pyörinyt joka päivä urheilumedioissa. Jossain kohtaa puhuttiin, että Sergio Ramos olisi varoitellut seuran johtoa Conten valmennustyylistä ja sen perään huhuttiin, että Conte ei vain ollut tarpeeksi kiinnostunut pestistä Madridissa. Totuus lienee kuitenkin jossain kaikkien huhujen välimaastossa.

Real Madridilla tuli aikaraja täyteen

Espanjan La Ligassa on sääntö minkä mukaan joukkueella saa olla väliaikainen valmentaja maksimissaan neljän ottelun ajan ja näin ollen seura oli oikeastaan pakoitettu tekemään vakituinen sopimus Santiago Solarin kanssa. Sopimuksen yksityiskohdista ei jukisuuteen ole annettu muuta tietoa, kuin että se kattaa ainakin tämän kauden loppuun. Kuitenkin espanjalaislähteissä on puhuttu myös pidempiaikaisesta sopimuksesta. Totuus on kuitenkin se, että Solar ei ollut missään nimessä Real Madridin ykkösvaihtoehto. Tästä voidaankin vetää johtopäätöksiä siitä onko Madridilaisten odotukset tällä hetkellä ristiriidassa pelaajiston tasoon nähden muiden valmentajien silmissä.

Kuka ihmeen Santiago Solari

Santiago Solari on 42 vuotias Argentiinalainen valmentaja, jonka pelaajaura alkoi vuonna 1996 River Platessa. Kahden vuoden ajan mies oli Argentiinan ylpeyden Los Millonariosin parhaita keskikenttämiehiä, jonka jälkeen Atletico Madrid huomasi miehen kyvyt ja Solari pakattiin kohti Madridia suuntaavaan lentokoneeseen. Kaudella 99-00 Solar oli Atleticon näkyvimpiä pelaajia ja viimeisteli seitsemän maalia, jonka jälkeen tapahtui jotain harvinaista. Heti kauden loputtua Solari myytiin ja ostajana oli paikallisvastustaja Real Madrid. Vuodet 2000-2005 kuluivatkin Madridin valkoisella puolella. Loppua kohti kuitenkin vastuu väheni ja vuodet 2005-2008 mies vietti Inter Milanissa, mutta sieläkin peliajan löytäminen oli kiven alla. Tämän jälkeen Solari kierteli vielä Argentiinassa, Meksikossa ja Uruguayssa lopettaen pelaajauransta vuonna 2011. Tällä uralla miehelle kertyi 11 maaottelua ja kaksi maaottelumaalia.

Valmentajana Solari on vielä jokseenkin tuore ja kokematon tapaus Real Madridin valmennuspolulle hän päätyi 2013, jolloin mies lähti valmentamaan Madridin nuorisoakatemiaa ja viihtyi sielä erittäin hyvin ja menestyskin oli juuri sellaista mitä joukkueilta odotettiin. Vuonna 2016 Solari saikin ylennyksen Real Madridin reservijoukkue Real Madrid Castillan päävalmentajaksi, kun silloinen valmentaja Zinedine Zidane siirtyi Madridin ykkösjoukkueen käskijäksi. Solarin kaksi kautta Castillasissa olivat kokolailla keskivertosuorittamista, mutta nyt tuli aika jolloin seuran piti jotain tehdä ja kokolailla kokematon Solari saa nyt näytönpaikkansa. Aika näyttää kuinka Solari pärjää ja jos ei pärjää, niin miten Real Madrid tulevaisuudessa houkuttelee joukkueen peräsimeen jälleen huippuvalmentajan. Tämä kausi on kuitenkin Solarin näytön paikka, koska suurin rapa on jo kaadettu Julen Lopeteguin niskaan.