SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Ranskan presidentti poseerasi esports-organisaation huppari yllään – Haluaa CS:GO-majorit Pariisiin
  • Toimitus

Ranskan presidentti poseerasi esports-organisaation huppari yllään – Haluaa CS:GO-majorit Pariisiin

julkaistu: 24.04.2022 20:00

Ranskassa pidetään tänään presidentinvaalit. Jatkopaikkaa vaaleissa hakee nykyinen presidentti Emmanuel Macron, joka paljasti aiemmin tällä viikolla haluavansa koko e-urheilun suurimmat kilpailut Ranskaan vuodelle 2024 samaan aikaan kun maassa järjestetään kesäolympialaiset.

Macron jakoi The Big Whale nimisen teknologiajulkaisun haastattelussa, että haluaa tehdä Ranskasta videopelien luvatun maan, jossa niin kehitettäisiin parhaita pelejä kuin kilpailtaisiin suurimmissa e-urheiluturnauksissa.

“En unohda e-urheilua, alaa missä ranskalaiset ovat hyviä, kuten Team Vitality ja Karmine Corp ovat osoittaneet”, Macron avaa.

Macronin mukaan on historiallinen mahdollisuus järjestää maailman suurimmat urheilukisat ja e-urheilukisat samaan aikaan vuoden 2024 olympialaisten yhteydessä. Tämä olisi hänen mukaansa ranskalaisten vastuulla toteuttaa.

“[järjestäisimme samaan aikaan Ranskassa] CS:GO Major-, League of Legends Worlds- ja Dota 2 The International -turnaukset. Jos ranskalaiset luottavat minuun, teemme töitä tämän toteuttamiseksi heti kun tulen valituksi.”

Pariisi ei ole koskaan aiemmin isännöinyt CS:GO Majoreita tai Dotan The International -turnausta. League of Legendsin Worlds-turnauksen alkulohkot järjestettiin kaupungissa 2015 ja vuoden 2019 finaalit pelattiin niin ikään Pariisissa.

Macronin puheet e-urheiluturnauksista ovat uutissivusto Dotesportsin mukaan mahdollisesti vain vaalilupauksia, joilla kosiskellaan nuoria äänestäjiä. Kunnianhimoisen suunnitelman toteutus olisi käytännössä hyvin vaikeaa.

Macronin e-urheiluyhteydet eivät päättyneet viikon osalta tähän. Ranskan presidentti käveli tänään äänestyspaikalle Team Vitality -organisaation huppari yllään. Ranskan presidentinvaalien tulos paljastuu tänään myöhään illalla Suomen aikaan. Toisella kierroksella Macronin, joka on ollut virassa vuodesta 2017, kanssa on Marine Le Pen.

Macron wearing a vitality hoodie on the day of the election from GlobalOffensive

Kuva: Defense Visual Information Distribution Service