SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Ranskan GP 2019: Jatkuuko Hamiltonin dominointi?
 • Johannes
  Romu

Ranskan GP 2019: Jatkuuko Hamiltonin dominointi?

julkaistu: 22.06.2019 20:42

Ranskan GP:n aika-ajot olivat Mercedeksen täyttä dominointia, kun paalupaikan vei näytöstyyliin Lewis Hamilton ennen tallikaveriaan Valtteri Bottasta. Toisen rivin valtasivat Ferrarin Charles Leclerc ja Red Bull – kuljettaja Max Verstappen.

Kärkymmenikön lähtöjärjestys

 1. Lewis Hamilton, Mercedes, medium
 2. Valtteri Bottas, Mercedes, medium
 3. Charles Leclerc, Ferrari, medium
 4. Max Verstappen, Red Bull, medium
 5. Lando Norris, McLaren, medium
 6. Carlos Sainz, McLaren, medium
 7. Sebastian Vettel, Ferrari, medium
 8. Daniel Ricciardo, Red Bull, medium
 9. Pierre Gasly, Red Bull, soft
 10. Antonio Giovinazzi, Alfa Romeo, soft

Sebastian Vettelin suoritusta voidaan pitää melkoisena pettymyksenä, kun saksalaiskuljettaja jäi lopulta seitsemänteen ruutuun. Samoin Kimi Räikkösen putoaminen aika-ajon viimeisestä osiosta ja tallikaverille häviäminen, pisti jäämiehen vakavaksi mediakarsinassa. McLarenin vahva suoritustaso sen sijaan ansaitsee erityismaininnan.

Huominen sääennuste lupaa; aurinkoista elohopean noustessa 29 asteeseen, jolloin radanlämpötila nousee samoihin lukemiin kuin aika-ajoissa. Rengaskuluma on avainasemassa huomisessa kilpailussa juuri radan korkean lämpötilan takia.

Mercedes lähtee kilpailuun itseoikeutetusti ennakkosuosikkina, niin vahvoja olivat hopeanuolten kisavedot harjoituksissa. Ferrari ei pystynyt vastaamaan hopeanuolten vauhtiin ja Mercedeksen uskotaan menevän lähdön jälkeen menojaan. Paul Ricardin moottorirata ei ole niitä haastavimpia, mitä tulee, jos tekee ajovirheen. Rata on kohtalaisen ”turvallinen” verrattuna muihin kauden moottoriratoihin ja virheistä ei joudu maksamaan niin kovaa hintaa kuin muilla vaativilla radoilla.

Tänä vuonna on vaativimmissakin olosuhteissa vältytty suurilta kolareilta ja ajovirheestä koituneita keskeytyksiä on ollut vähän. Autot ovat olleet heikoimmillakin talleilla luotettavia ja uskonkin, että moni kuljettaja selviää huomenna ruutulipulle asti.