SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
CS:GO-legenda maansa skenen tulevaisuudesta: “Minua pelottaa”
  • Juuso
    Syngelmä

CS:GO-legenda maansa skenen tulevaisuudesta: “Minua pelottaa”

julkaistu: 25.03.2022 09:00

Major-voittaja ja yksi legendaarisimmista pelaajista, Richard “shox” Papillon, kertoo olevansa huolissaan Ranskan CS:GO-skenen tulevaisuudesta. Shox pelaa parhaillaan ensimmäistä kertaa urallaan Ranskan ulkopuolella. Hän edustaa Liquidia.

Shox penkitettiin joulukuussa Vitalitysta. Tuolloin shox ymmärsi, että mikäli hän olisi jäänyt Ranskaan, olisi hänen täytynyt liittyä selvästi heikompaan joukkueeseen kuin Vitality. Shox ei tätä halunnut ja päätti jatkaa kansainvälisille vesille.

Vaikka yksi viime vuosien parhaista pelaajista, Mathieu “ZywOo” Herbaut, tulee Ranskasta, on maan pelaajakehitys hidastunut shoxin mukaan huomattavasti.

ZywOo on poikkeus Ranskan kehnossa pelaajakehityksessä. (Kuva: Vitality)

 

“Minua pelottaa Ranskan skenen ja uusien maamme kykyjen puolesta. Edellinen onnistunut kyky on GenOne, jonka LDLC kiinnitti. Tuolloinkin KRL-niminen striimaaja etsi itse viisi nuorta pelaajaa ja koulutti heitä itse. Siihen kehityksemme on mennyt. Jos hän ei olisi tehnyt niin, pelaisivat CS:GO-kykymme edelleen amatööriliigoissa. Ranskasta puuttuu akatemiajoukkueita.”

Liquidin tekemässä haastattelussa ehdotetaan, että ranskalaisveteraanit kuten shox ja Nathan “NBK-“ Schmitt voisivat perustaa uuden joukkueen, johon he kutsuvat kolme nuorta ranskalaiskykyä. Shox ei kuitenkaan ole tähän valmis.

“Haluan todistaa koko CS:GO-skenelle, että vielä 30-vuotiaana on mahdollista voittaa ja pelata maailmanhuipulla. Minusta tuntuu, että tässä iässä kukaan ei edes katso sinua. Jotkut 30-vuotiaat asettavat elämälleen uusia tavoitteita, kuten perheen. Mielestäni voit kuitenkin pelata huipulla niin kauan kuin sinulla riittää tahtoa.”

Lähde: DotEsports | Kuva: Vitality | Kansikuva; shoxCSGO