SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
KSCERATO
  • Perttu
    Leinonen

“Rakastan tätä peliä, se on parasta mitä Valve on julkaissut sitten CS 1.6:n” – Tähtipelaaja ylistää CS2-peliä

julkaistu: 22.03.2024 13:15

Viime vuoden syyskuussa Counter-Strike: Global Offensiven korvannut Counter-Strike 2:n on saanut matkansa aikana paljon kritiikkiä osakseen. Varsin keskeneräisenä julkaistu peli on kuitenkin ottanut valtavia askelia oikeaan suuntaan, kun pelinkehittäjä Valve on kuunnellut yhteisön palautteita.

Brasilialaista FURIA:a meneillään olevassa PGL Major Copenhagen -turnauksessa edustava supertähti Kaike “KSCERATO” Cerato kertoi oman mielipiteensä CS2:sta HLTV:n haastattelussa Kööpenhaminassa.

“Rakastan tätä peliä. Se on paras mitä valve on julkaissut sitten 1.6 jälkeen, koska CS 1.6 oli paras. Heillä on yhä paljon korjattavaa, kuten lefthand-komennon lisääminen, kaipaan vasenta kättäni. Mutta rakastan tätä peliä. Valve jos kuulette tämän niin lisätkää vasenkäsi peliin!”

KSCERATO:n tähdittämä FURIA eteni niukimmalla mahdollisille tavalla Opening Stagelta jatkoon, kun se nousi 0-2 saldolta kolmella perättäisellä BO3-ottelun voitolla kiinni Elimination Stage paikkaan.

Brasilialainen supertähti antoikin myös kritiikkiä Valven suuntaan BO1-otteluiden osalta, jotka muuttuivat CS2:n myötä lyhyemmiksi.

CS:GO:ssa ottelut pelattiin MR15-formaatilla, jossa kartta voittoon tarvittiin 16 kierrosvoittoa. CS2:ssa käytetään puolestaan MR12-formaattia, jossa kartta voittoon tarvitaan ainoastaan 13 kierrosvoittoa.

Lyhentyneet ottelut ovat saaneet kritiikkiä osakseen varsinkin BO1-otteluiden osalta.

“Ensinnäkin BO1-ottelut ovat paskaa. Ne ovat niin lyhyitä otteluita, että mitä tahansa voi sattua. Jos häviät molemmat pistoolit ja anti-force-oston olet kusessa. BO3-otteluissa puolestaan jos häviät joitain kierroksia, voit silti miettiä enemmän mitä teet ensimmäisellä täysostokierroksella. BO1-ottelussa, kun häviät ensimmäisen täysostosi, olet kusessa ekonomian kanssa. Vihaan tätä formaattia.”

BO1-ottelut varsinkin major-turnauksissa ovatkin herättäneet paljon keskustelua. Yleinen mielipide on, että BO1-ottelut MR12-formaatilla eivät kuulu major-turnaukseen niiden lyhkäisyyden ja sattumanvaraisuuden takia.

KSCERATO kertoo vielä haastattelussa, että hän kannattaisi BO3-otteluihin siirtymistä major-turnauksien osalta.

Lähde: HLTV