SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Rainbow Six: Siegen kehittelijät eivät suunnittele sarjalle jatkoa – “Tämä voi kestää ikuisesti”
  • Perttu
    Leinonen

Rainbow Six: Siegen kehittelijät eivät suunnittele sarjalle jatkoa – “Tämä voi kestää ikuisesti”

julkaistu: 27.02.2024 06:00

Tom Clancy’s Rainbow Six: Siegen julkaisusta tulee tänä vuonna kuluneeksi yhdeksän vuotta. Pelistä ei ole kuitenkaan tuloillaan jatko-osaa, sillä pelinkehittäjät uskovat, että peli ei tarvitse jatko-osaa.

Siegen luovajohtaja Alexander Karpazis kertoi Brasiliassa pelatun Six Invitational 2024 -turnauksen yhteydessä, että pelinkehittäjä Ubisoftilla ei ole suunnitelmia tehdä jatko-osaa suositulle pelille.

2020-luvulla on nähty useiden suosittujen pelien jatko-osia. Valve julkaisi viime vuonna Counter-Strike 2:n, joka korvasi yli kymmenen vuotta FPS-pelien kategoriaa hallinneen Counter-Strike: Global Offensiven. Blizzard julkaisi puolestaan Overwatch 2:n vuonna 2022.

Karpazis kertoi PCGamerin haastattelussa miksi Siege ei tarvitse jatko-osaa.

“Voin vakuuttavasti sanoa, että meillä on yksi maailman parhaista pelimoottoreista, mitä tulee live PvP -räiskintäpeleihin.”

“Meillä on huikea tiimi ympärillämme, joka parantaa joka kuukausi tapaa, jolla voimme toimittaa sisältöä nopeammin, kestävämmin, vakaammin ja toivottavasti niin paljon kuin mahdollista.”

Jatko-osien julkaisu suosituille peleille on tuonut mukanaan myös usein valtavan kasan haasteita ja ongelmia. Pelien yhteisöt eivät ole olleet näistä riemuissaan ja tämä on nähty mm. CS2:n osalla. Valtavat määrät bugeja ja muita ongelmia ovat saaneet yhteisön välillä raivon partaalle.

Karpazis kommentoi haastattelussa vielä jatko-osien tekemiseen liittyviä ongelmia:

“Se voi olla todella turhauttavaa, todella kallista ja loppujen lopuksi se ei anna sinulle edes mitään hyötyä.”

“Jos tiedät mistä sinun on aloitettava ja rakennat sitä, niin näemme menestystä. Sillä tiellä tiedämme, että voimme viedä Siegen tulevaisuuteen.”

Kuva: Ubisoft Lähde: Dexerto