SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Rainbow Six: Siege seuraa Counter-Striken jalanjälkiä – Pelaajille tulossa skinien markkinapaikka
  • Perttu
    Leinonen

Rainbow Six: Siege seuraa Counter-Striken jalanjälkiä – Pelaajille tulossa skinien markkinapaikka

julkaistu: 14.11.2023 15:00

Ubisoftin FPS-peli Rainbow Six: Siege seuraa Counter-Striken jalanjälkiä, kun se aikoo tuoda saataville skinien myynti- ja vaihtoalustan. Pian betavaiheessa oleva markkinapaikka antaa pelaajille mahdollisuuden myydä ja ostaa kosmetiikkaa R6-krediiteillä.

“Rainbow Six Siege marketplace”-nimellä kulkeva sivusto antaa Siege-pelaajille mahdollisuuden ostaa ja myydä pelin sisäistä kosmetiikkaa, kuten aseiden skinejä tai hahmojen asuja muiden pelaajien kanssa. Lehdistölle antamassaan esityksessään Ubisoft kertoi, että markkinapaikkaan pääsee sekä selaimella, että mobiililaitteella.

Kaikki tapahtumat tulevalla markkinapaikalla tehdään R6-krediiteillä, joka on Siegen oma valuutta. R6-krediittejä myydään pelinsisäisessä kaupassa eri kokoisissa pakkauksissa ja pelaaja voi ostaa niitä itselleen oikealla rahalla. On vielä epäselvää asettavatko pelaajat itse hinnan myymilleen skineille ja muille asusteille vai määräytyykö niille kiinteät hinnat.

Marketplace-sivuston on määrä tulla kaikkien saataville joskus vuoden 2024 aikana.

Counter-Strikessa vuonna 2013 julkaistu vastaavanlainen marketplace nosti pelin suosion äärimmäisyyksiin. Skinikauppa toi kuitenkin mukanaan kolmannen osapuolen toimijat, jotka toimivat harmaalla alueella. Uhkapelimahdollisuudet ja sopupeliskandaalit kolmansien osapuolien puolelta ovat asia, jota Ubisoft ei halua kokea.

Ubisoft ei ole vielä kertonut kuinka se aikoo käsitellä näiden ongelmien mahdollisuutta. Kustantajan mukaan liiketoimet rajoittuvat R6-krediitteihin, mutta jos kaupankäyntijärjestelmä on olemassa niin harmaat markkinat seuraavat todennäköisesti perässä.

Vuonna 2019 Valve joutui asettamaan omaan kaupankäyntijärjestelmäänsä rajoituksia estääkseen CS:GO:n kautta toimivaa monimutkaista rahanpesuohjelmaa.

Tulevaisuus näyttää tuoko Ubisoftin uusi Siege markkinapaikka mukanaan miten paljon harmaan markkinan toimintaa, vaikka siinä olisikin käytössään ainoastaan R6-krediitit. Palvelua saadaan kuitenkin odottaa vuoden 2024 puolelle.

Kuva: Ubisoft Lähde: PCgamer