SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Rainbow Six Siege sai ison päivityksen
  • Perttu
    Leinonen

Rainbow Six Siege sai ison päivityksen

julkaistu: 14.03.2024 16:07

Rainbow Six:Siegen vuoden 2024 ensimmäinen kausi julkaistiin tiistaina 12. päivä maaliskuuta. Operation Deadly Omen -nimeä kantava kausi toi peliin mukanaan jälleen yhden uuden operaattorin. Totuttuun tapaan pelinkehittäjä Ubisoft on pyrkinyt myös tasapainottamaan pelaamista useilla erilaisilla toiminnoilla.

Uusi Operaattori

Uusi operaattori kantaa nimeä Deimos ja se on hyökkääjä. Sen erikoiskyky on Deathmark tracker -niminen laite, jolla hyökkääjä pystyy paikantamaan tismalleen jäljittämänsä puolustajan olinpaikan.

Kuulostaa varsin ylivoimaiselta kyvyltä, mutta siihen onkin kätketty koukku. Deimosin oma olinpaikka paljastuu myös sille ketä hän päättää jäljittää. Lisäksi Deimos voi käyttää jäljitystä ainoastaan pelatessaan kakkosaseellaan .44 Vendetta-pistoolilla.

Deimos on “kestävyydeltään” 2/3 ja nopeudeltaan 2/3. Ykkösaseeksi sillä on valittavanaan Nomadilta tuttu AK-74M-rifle tai M590A1-haulikko.

Lisävarustukseksi Deimosille voi valita kranaatit, Hard Breach Chargen tai savukranaatit.

Muut merkittävät päivitykset

Uuden operaattorin jälkeen isoin päivitys on tehty kilpiä käyttäville operaattoreille. Montagne ja Blitz, sekä kaikki muut operaattorit joilla voi valita ykkösaseeksi kilven eivät voi ampua enää lonkalta. Ne pystyvät sen sijaan juoksemaan kilpi suojanaan. Kilpeä voi nyt käyttää myös barrikadien rikkomiseen.

Kilville on lisätty myös “Free look” -ominaisuus, joka mahdollistaa kuvakulman kääntämisen ilman, että operaattori kääntyy mukana. Ominaisuutta käyttäessä on mahdollista heittää myös kranaatteja.

Myös aseet ovat kokeneet melko suuria muutoksia vuoden 2024 ensimmäiselle kaudelle. Gripit, under barrelit ja tähtäimet ovat saaneet osakseen suurehkon remontin.

Suurin muutos on se, että aseen vetämistä lonkalta tähtäykseen on hidastettu kaikilla aseilla. Tällä pelintekijät halusivat vähentää mahdollisella rushimisella saatavaa etua.

1.5 -tähtäimet on siirretty kokonaan historian kirjoihin. Suurin osa operaattoreista joilla oli mahdollisuus valita 1.5-tähtäin ovat saaneet tilalle Magnified-tähtäimen, jonka tähtäin on kokoluokkaa 2.5.

Asevalikkoon on lisätty myös täysin uusi grippi, Horizontal grip. Tätä käyttämällä pelaaja saa lisää liikkumisnopeutta.

Valikkoon on lisätty puolestaan täysin uusi The Locker -ominaisuus. Tässä ominaisuudessa pelaaja pystyy selaamaan omistamiaan skinejä ja muita kosmeettisia asioita kätevämmin kuin ennen.

Lisäksi peli on saanut toki lukuisia pienempiä päivityksiä.

Lähde: Ubisoft Kuva: Ubisoft