SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Räikkösen tallikaveri selvillä. Giovinazzi ottaa seuraavan askeleen urallaan.
  • Toimitus

Räikkösen tallikaveri selvillä. Giovinazzi ottaa seuraavan askeleen urallaan.

julkaistu: 25.09.2018 17:06

Sauber on tänään ilmoittanut, että heidän toista autoaan ensikaudella ajaa Antonio Giovinazzi. 24-vuotias Italialainen ottaa siis odotetun askeleen hyvin rakennetulla urallaan kohti autourheilun kuninkuusluokkaa. Päätös oli sinällään myös hyvin looginen, sillä Giovinazzilla on takanaan jo viime kaudelta kaksi osakilpailua, joista paras sijoitus silloin oli 12 sija.

Giovinazzin urakehitys on lähtenyt vuodelta 2012, jolloin mies voitti Formula Pilota China -luokan. Tämän jälkeen askeleet ovat olleet pieniä mutta päättäväisiä kohti F1 sarjaa. Vuonna 2013 oli vuorossa brittien Formula 3 -sarja, jossa tuloksena 12 kilpailussa seitsemän podiumia ja tasaisen sarjan kakkostila. Heti seuraavana vuonna mies päätti keskittyä ainoastaan FIA Formula 3 Euroopan Mestaruus -karkeloihin ja 33 kilpailun rutistus oli vielä hieman opettelua, mutta kuudes sija on silti tuossa sarjassa kohtalainen suoritus.

Vuosi 2015 olikin italialaiselle menestyksen vuosi. Tiukka kilpailu FIA Formula 3 -sarjan voitosta kääntyi niukkaan tappioon, kun ruotsalainen Felix Rosenqvist vei pytyn Giovinazzin nenän edestä. Mies onnistui voittamaan kuitenkin arvostetun Masters of Formula 3 kilpailun ja sai sen myötä tallipaikan Prema Racingilta GP2 -sarjaan ja paikan Ferrarin akatemiakuljettajien joukossa. Vielä kun Giovinazzi nappasi heti ensimmäisellä kaudella GP2 sarjassa viisi voittoa, kahdeksan podiumia ja oli lopputuloksissa toinen, niin miehen vuodet GP2 sarjassa jäivät tulokasvuoteen.

Nyt takana on tämän kauden jälkeen kaksi kautta Sauberin testikuljettajana ja luonnollinen askel kilpailevaan miehitykseen. Samalla Sauber kertoi, että tallia palvellut Marcus Ericsson siirtyy tallin kolmoskuljettajaksi.

(Kuva: Twitter@SauberF1Team)