SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
OW Promotion
  • Atte
    Leppänen

Rahasta boostaaminen nyt laitonta Etelä-Koreassa

julkaistu: 09.12.2018 19:36

Boostaamisesta on tullut suosittua kilpailullisten pelien ranked-pelimuodoissa. Boostaamisella tarkoitetaan toimintaa, jossa parempi pelaaja kirjautuu huonomman pelaajan tunnukselle pelatakseen tälle paremman rankin tietyssä pelissä. Boostaamista harrastetaan ainakin Overwatchissa, League of Legendsissä, Dota 2:ssa ja CS:GO:ssa. Ei liene yllätys, että pelaajat ovat nähneet kyseisessä toiminnassa markkinaraon ja Internetistä löytyykin nykyään paljon palveluita, jotka tarjoavat rankkinsa parissa tuskeileville maksullisia boostauspalveluita. Boostauspalvelut ovat nykyään kovaa bisnestä ja haluamastaan rankista pelaaja voikin joutua maksamaan satoja euroja.

Luonnollisesti boostaaminen nähdään epärehellisenä toimintana ja kilpapelausskenessä ongelmallisena, joten suurena esports-maana tunnettu Etelä-Korea onkin päättänyt tehdä maksullisista boostauspalveluista laittomia. Boostauksen tarjoamisesta voi tulevaisuudessa saada jopa kahden vuoden vankilatuomion tai 20 miljoonan wonin, eli yli 15000 euron sakkorangaistuksen. Laki tulee voimaan puolen vuoden sisällä.

Boostaus on aiheuttanut harmia Etelä-Koreassa jopa ammattilaistasolla, sillä useat Overwatch League -pelaajat ovat saaneet rangaistuksia boostaamisesta. Heihin kuuluvat muun muassa Kim “SADO” Su-Min Philadelphia Fusionista, Minseok “OGE” Son Dallas Fuelista, sekä Lee “BQB” Sang-bum Florida Mayhemista.

Etelä-Korean ollessa maailman suurimpia esport-tekijöitä, ei liene ihme, että boostaamista koskeva laki tulee ensimmäisenä voimaan kyseisessä maassa. Nähtäväksi jää, haluavatko muut noudattaa Etelä-Korean esimerkkiä.

Kuva: Blizzard Entertainment