SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Rahakas Apex Legends turnaus viikonloppuna Yhdysvalloissa – Lue suomalaisen tähtipelaajan mietteet ennen turnausta
  • Jere
    "SPY3R"
    Vanhala

Rahakas Apex Legends turnaus viikonloppuna Yhdysvalloissa – Lue suomalaisen tähtipelaajan mietteet ennen turnausta

julkaistu: 01.08.2019 09:02

Viikonloppuna Yhdysvaltojen Minneapoliksessa tapahtuu. X Games tapahtuman yhteydessä pelataan rahakas Apex Legends -turnaus, jonka palkintopotissa on jaossa yhteensä 150 000 dollaria. Mukana rahoista on taistelemassa myös muutama suomalainen pelaaja.

Amerikkalainen turnaus sai vahvistusta Suomesta

EXP Invitational: X Games Minneapolis -nimellä kulkeva turnaus sisältää 20 joukkuetta; näistä 15 on kutsuttu suoraan tapahtumaan ja 5 on selvittänyt tiensä karsinnoista. Yhteensä tapahtumassa pelataan 12 peliä kahden päivän aikana, perjantaina ja lauantai 2.8-3.8.

Kutsutuista tiimeistä käytännössä yhtä lukuunottamatta kaikki ovat yhdysvaltalaisia joukkueita. Ainoana valopilkkuna kutsulistalta löytyy Alliance, jonka pelaajarosteri on ruotsalais-tanskalainen. Syykin on perusteltu. Sillä välin kun Euroopassa joukkueet ovat pitäneet hiljaiseloa viimeisten kuukausien aikana niin Amerikan mantereella pyörinyt FACEIT Apex Legends -turnaussarja on pitänyt mielenkiintoa yllä peliin.

Suurin osa kutsujoukkueista onkin liikkeellä täysin yhdysvaltaisella rosterilla. Sinivalkoinen poikkeus löytyy kuitenkin Team Reciprocityn riveistä. Yhdysvaltalaisen Eric ”Snip3down” Wronan kanssa joukkueessa pelaavat suomalaiset Sebastian ”Mimu” Vesala ja Niko ”ZeroNothing” Suominen.

Ei ole yllättävää, että Eric Wrona kutsui juuri nämä kaksi suomalaista soturia rinnalleen taistelemaan rahoista. Vesalan, Suomisen ja Aaro ”Rette” Hällin joukkue YesButNo (ent. Conquer Gaming) on läpi kevään ja kesän ollut Euroopan paras joukkue. Joukkue voitti muun muassa keväällä pelatun Apex Suomiliigan ensimmäisen kauden, sekä Apex.Pro EU -liigan kaudet 4 ja 5.

Yhdysvaltoihin on myös matkannut suomalainen Jame ”Smythj” Trygg. Aikaisemmin YMCA Redin riveissä pelannut taituri on siirtynyt portugalilaisvaikutteiseen Lazarus EU -joukkueeseen. Joukkue selvitti tiensä Minneapolikseen Euroopan karsinnasta. Karsinnoissa tiimi kantoi vielä nimeä Pomp The Moscles, mutta liittyi uuteen organisaatioonsa juuri ennen turnauksen alkamista.

X Games -tapahtumassa tarjolla on kaikennäköistä urheilua – Tänä vuonna tarjolla on myös Esportsia

 

Raaka voitonjako voi tuoda pelaajat takaisin Suomeen tyhjin käsin

Suuri osa pelaajista tulee kuitenkin lähialueilta, joten se näkyy myös turnauksen palkintopotissa. 20 joukkueesta vain 10 parhaalle on tarjolla rahapalkintoja, joten huonoimmassa tapauksessa reissulta joutuu palaamaan tyhjin käsin.

Voittajajoukkueelle palkintopotista irtoaa 30 000$, kun taas kymmenennestä sijasta irtoaa 4500$. Lisäksi turnauksen eniten tappoja kerännyt pelaaja palkitaan ylimääräisellä 3000$ palkinnolla.

“Realistinen tavoite olisi top 5”

Tavoitimme keskiviikko-iltana Sebastian “Mimu” Vesalan Yhdysvalloista kommentoimaan lyhyesti millä mietteillä hän ja Team Reciprocity lähtee taistelemaan perjantaina käynnistyvässä turnauksessa

Miltä tuntuu pelata noinkin isoista rahoista Amerikan mantereella. Euroopassa joukkueenne YesButNo on ollut lähes pitelemätön, mutta nyt vastaan asettuu hieman eri tasoisia joukkueita?

Se että meidät kutsuttii pelaamaan tähän turnaukseen oli todella epätodellisen oloista, mutta näyttää, että kova työ palkittiin. Ei tietenkään pelata koko YesButNo rosterilla täällä, mutta kuitenkin. Innolla lähdetään pelaamaan top tiimejä vastaan.

Mikä on realistinen tavoitteenne turnauksessa? Uskotteko että voitte tavoitella jopa koko turnauksen voittoa. Mitä joukkueita nimeäisitte kovimmiksi vastustajiksenne?

Realistinen tavoite olisi top 5, mutta katotaan miten käy. Luulen, että kaikilla turnauksessa on aika realistinen mahdollisuus voittoon, meidät mukaan lukien. Kovimmat vastustajat omasta mielestä ovat varmaan T1 ja TSM.

Toivotamme suomalaisille paljon onnea peleihin. Pelejä voi seurata esimerkiksi Apexin viralliselta Twitch-kanavalta.

Lähde: Liquidpedia
Kuva: Dexerto