SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Rainbow Six Siegen vuoden viimeinen operaatio julki – Tällaiset ovat uusi kartta ja uusi operaattori
  • Perttu
    Leinonen

Rainbow Six Siegen vuoden viimeinen operaatio julki – Tällaiset ovat uusi kartta ja uusi operaattori

julkaistu: 06.12.2023 16:38

Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege saa tänään vuoden viimeisen operaationsa, joka kulkee nimellä Deep Freeze. Ensimmäisestä persoonasta pelattavaan tiimipohjaiseen ammuntapeliin julkaistaan kolmen kuukauden välein uusi season (kausi), joka tuo mukanaan yleensä uuden kartan ja uuden operaattorin.

Operaatio Deep Freeze oli määrä julkaista jo viikko sitten 28. marraskuuta, mutta Ubisoft koki ongelmia uuden operaation kanssa ja lykkäsi julkaisua viikolla eteenpäin. Uusi operaatio on ladattavissa tänään Suomen aikaan 16:00-17:00 välillä.

Uusi operaattori

Deep Freezen mukana peliin saadaan jälleen yksi uusi operaattori, Tubãrao, joka on portugalilainen puolustaja.

Tubaraon erikoiskykynä on Zoto Canister niminen laite, jolla puolustaja voi hidastaa hyökkääjien toimintaa. Zoto Canisterilla on mahdollista jäädyttää seiniä, kattoja tai lattioita ja näin toimittaessa jäädytetylle pinnalle hyökkääjät eivät voi asettaa esimerkiksi seiniä tuhoavia räjähteitä tai jo asetetut räjähteet ovat toimintakyvyttömiä.

Zoto Canister ei tuhoa kattoon tai seinään laitettua räjähdettä, vaan jäädyttää sen toimintakyvyttömäksi hetken ajaksi. Se toimii Impact-kranaatin tavoin, eli osuessaan johonkin pintaan se jäädyttää sen välittömästi.

Lisäksi jos hyökkääjä kävelee jäädytetyllä alueella jättää hän jälkeensä jalanjälkiä, joiden avulla puolustajat voivat paikantaa hyökkääjät. Jäädytetyllä alueella liikkuminen hidastaa myös hyökkääjän liikettä.

Tubarao on kestävyydeltään 2/3 ja nopeudeltaan 2/3. Pääaseeksi valittavana on joko MPX-submachine gun tai AR-15.50 Single-fire rifle. Kakkosaseeksi uudelta puolustajalta löytyy ainoastaan P226 Mk 25 -pistooli. Lisävarusteista valittavina ovat puolestaan Nitro Cell -räjähde tai Proximity Alarm -hälytin.

Uusi kartta

Operaatio Deep Freeze tarjoilee myös uuden kentän karttavalikoimaan. Kartta kulkee nimellä Lair ja se on kolmesta kerroksesta koostuva rakennus. Jokaisella kerroksella on oma teemansa, jotka yhdistyvät kuitenkin yhdeksi isoksi kokonaisuudeksi.

Ubisoft kertoo tiedotteessaan, että navigointi kartassa ja sen dynamiikka on luotu nimenomaan kilpapelaamista ajatellen. Se sisältää useita sisäänkäyntejä mahdollistaen monien eri hyökkäystyylien kokeilun. Kaikkiin kolmeen kerrokseen löytyy sisäänkäynnit ulkopuolelta.

Uusi kartta korvaa kilpailullisen Ranked-pelimuodon karttavalikoimassa Stadiumin.

Harjoitusmahdollisuudet

Operaatio Deep Freeze  tuo mukanaan myös muutaman uudistuksen harjoittelumahdollisuuksiin.

Pelilistaan on lisätty uusi tekoälyä vastaan käytävä harjoitustila, jossa on kaksi vaikeusastetta, “aloittelija” ja “edistynyt”. Tekoälyä voi harjoitella joko yksin tai porukalla.

Rainbow Six Siegen pariin tulevien uusien tulokkaiden on aluksi pelattava näitä tekoälyharjoituksia ennen kuin he voivat siirtyä moninpelilistaan.

Edistyneille pelaajille tekoäly tarjoilee puolestaan harjoitustilan, jossa tekoäly hakeutuu kartassa oikeiden pelaajien käyttämiin yleisimpiin paikkoihin ja tarjoilee näin mahdollisuuden harjoitella peliä ilman varsinaisiin otteluihin menemistä.

Tekoälypelilista julkaistaan tämän uuden seasonin aikana ja se toimii aluksi ainoastaan Club House kartassa. Tekoälyä vastaan on mahdollista pelata myös muiden pelaajien kanssa internetin välityksellä.

Operaatio Deep Freezeen tulee tekoälyharjoittelun lisäksi uusi “Map Training”, jossa voi harjoitella ja oppia tuntemaan karttoja paremmin. Map Trainingissa on kaksi eri pelimuotoa, Landmark Drill ja Target Drill.

Landmark Drillissä pelaajat voivat opiskella tärkeiden huoneiden sijainnin kartoilla ja navigoimisen niiden välillä.

Target Drillissä pelaajat voivat puolestaan opiskella yleisimpiä reittejä pommipaikoille ja vastustajan yleisemmin käyttämiin asemiin.

Tällä seasonilla Map Training -pelimuotoon lisätään seitsemän karttaa, mukaan lukien uusi kartta Lair.

Muut muutokset

Uusi operaatio sisältää totuttuun tapaan myös muutoksia, joilla on pyritty tasapainottamaan peliä. Suurimman muutoksen kokevat frag-kranaatit eli tavalliset kranaatit.

Frag-kranaatteja ei ole jatkossa enää mahdollisuus ns. keittää, jolla pelinkehittäjä on pyrkinyt vähentämään kranaattien vaikutusta. Ubisoft kertoo, että tätä päätöstä ei tehty kevyin perustein, mutta tavoitteena oli nimenomaan tasoittaa pelikenttää ja tehdä frag-kranaateista tasapainoisempia muihin pelissä oleviin elementteihin nähden.

Tämän myötä Frag-kranaatti on lisätty usealla uudelle operaattorille. Se on saatavilla nyt vanhojen tuttujen lisäksi myös Osalle, IQ:lle, Blackbeardille, Lionille ja Sensille.

Frag-kranaattien mekaniikka on muutettu vastaamaan stun-kranaattien mekaniikkaa. Tämä tarkoittaa sitä, että “keittäminen” ei ole enää mahdollista ja kranaatin räjähtämiseen kuluva aika ensimmäisestä kontaktista on 2 sekuntia.

Puolustajista Mira kokee myös pieniä muutoksia. Miran Black Mirror-lasin voi tuhota nyt myös Ashin Breaching Roundilla tai Kalin sniperin räjähtävällä panoksella.

Peliin on tuotu luonnollisesti uuden seasonin myötä myös muita operaattoreita tasapainottavia ratkaisuja.

Kuva: Ubisoft Lähde: Ubisoft