SEURAA MEITÄ:
×

R6: SIEGE

ETUSIVU / R6: SIEGE
Rainbow Six huijausohjelma valtasi käyttäjien koneet louhiakseen Bitcoinia
  • Aleksi
    Majander

Rainbow Six huijausohjelma valtasi käyttäjien koneet louhiakseen Bitcoinia

julkaistu: 28.01.2021 10:51

Monet Rainbow Six huijarit heräsivät viime viikolla kylmään todellisuuteen kun suosittu ilmainen huijausohjelma ilmoitti käyttäjilleen tarvitsevansa näitten koneita Bitcoinin louhintaan.

Huijausohjelman Discord serverille lisättiin automaattinen viesti, jossa käyttäjille kerrottiin, että näiden koneet tulisivat hidastumaan kello 23:00 eteenpäin. Sekavasti kirjoitetussa viestissä kehittäjät totesivat, että koneiden valtaaminen olisi tuskin laillista, mutta totesivat tarvitsevansa rahaa.

”Tämä on tuskin laillista, mutta ohjelman poisto ei enää auta, sillä asensimme useita takaovia jotka antavat meille pääsyn koneeseenne BIOSin kautta. Ainoa tapa korjata koneenne on System32 järjestelmäkansion poisto ja Windowsin uudelleenasennus. Voitte myös olla yhteydessä meihin niin voimme sopia ajat jolloin käytämme konettanne sopivat teille.” Kerrottiin viestissä.

Ensimmäisenä tilanteesta raportoi Anti-Cheat Police Department, joka on vapaaehtoisvoimin toimiva riippumaton järjestö, joka etsii ja paljastaa huijausohjelmia eri peleistä.

Bitcoinin louhinta käyttäjien tietämättä ei ole ollut ongelma pelkästään huijausohjelmien kanssa. Vuonna 2013 CS:GO:n ESEA liigan sovellukseen oli lisätty bitcoinlouhija, joka vaikutti jopa puoleen miljoonaan käyttäjään. Ongelma huomattiin nopeasti ja ESEA sai lopulta miljoonan dollarin sakot.

Lähde: Ginx.tv
Artikkelikuva: Rainbow Six Siege