SEURAA MEITÄ:
×

R6: SIEGE

ETUSIVU / R6: SIEGE
Siege/Wille Turunen
  • Wille
    Turunen

R6 Siege: Haastattelussa Juhani “Kantoraketti” Toivonen

julkaistu: 19.12.2018 13:07

Joulu on odotuksen aikaa monille ja tänä vuonna se on sitä myös kaikille Rainbow Six Siegen Pro Leaguen joukkueille, pelaajille ja faneille. Teknisten vikojen takia siirretty kauden alkaminen antaa odottaa yhä itseään.

Pelaajat. com käytti meneillään olevan tauon hyväkseen ja yhytti G2 Esportsin  purkinaukaisijan Juhani “Kantoraketti” Toivosen juttutuokiota varten.

Kaksinkertainen Pro Leaguen voittaja on Siege -yhteisössä varsin tunnettu nimi, mutta suurelle yleisölle armottomana koiramiehenä tunnettu Joo-Haa-Nii lienee hieman jäänyt varjoon. Mies kun ei juuri pidä itsestään meteliä vaan keskittyy itse asiaan.

Olet Siegen parissa varsin tunnettu ja seurattu kaveri, mutta suurelle yleisölle tuntemattomampi. Mikä on Kantoraketin lyhyt Siege -historia?

Noh, kaikki alkoi oikeastaan yhdestä scrimistä mihin Bounssi(Jouni Salo, Ence Esports) otti mut mukaan silloisen Gifun kanssa. Sen jälkeen pelasin aika paljon kyseisen kokoonpanon kanssa, pääsin näyttämään aina vaan enemmän kuinka hyvä olen ja sitten vuoden 2017  alussa pääsin pelaavaan kokoonpanoon ja siitä se vaan lähti sitten nousuun.

Millaista pelihistoriaa sinulla oli ennenkuin tartuit Siegeen?

Ensimmäinen FPS mitä ryhdyin pelaamaan oli Medal Of Honor:Allied Assault. Sen jälkeen tuli COD1, COD2, COD4 ja siitä eteenpäin. Juuri ennenkuin kokeilin Siegeä niin pelasin myös jonkun verran CS:ää.

Kilpaympyröissä sinut tunnetaa ennenkaikkea äärimmäisen lujaa ampuvana pelaajana. Miten itse määrittelisit itsesi pelaajana?

Näen itseni todella aggressiivisena pelaajana.

Jos puhutaan itse frägäämisestä niin siinä on hyvin paljon lahjakkuutta mukana kovan treenamisen lisäksi. Miten paljon teet töitä esim tähtäyksen kanssa yhteisten treenien ulkopuolella?

No rehellisesti, en oikeastaan tee muuta kuin pelaan FPS-pelejä.

Viimeinen kausi Encessä oli Toivoselle ja koko joukkueelle todella vaikea. Kauden päätteeksi kokoonpano tippui Pro Leaguesta ja Ence lainasi Toivosen Penta Sportsille pudotuspelien ajaksi. Lopulta mies siirtyi Pentaan toisen suomalaisen Ville “Sha77e” Palolan tilalle.

Siege/Wille Turunen
Toivonen(toinen vas) uransa alussa Ence -paidassa.

Liityit keväällä nykyiseen kokoonpanoon aluksi lainalle Laneja varten. Oliko vaikea tulla joukkueeseen joka oli menestynyt ja haki voittoa?

Ei. Tiesin tarkkaan mihin itse kykenen ja oikeastaan silloisen Pentan aiempi menestys herätti itsellä vain enemmän luottamusta noihin kavereihin.

Kantoraketti on aika osuva nikki sulle. Millainen historia tolla nimellä on?

No siis tarvittiin uusi kutsumanimi ja toi perustuu periaatteessa Bounssin heittämään läppään. Siinäpä se.

Kaikki G2-pelaajat ovat antaneet tunnustusta joukkueen valmentajille Thomas “Shas[O]Udas” Lee:lle ja Daniel “Ferral” Rotheram:lle. Miten tärkeää miesten panos joukkueelle on?

Valmentajat auttavat meitä todella paljon. Pelaajien ei tarvitse keskittyä esim siihen mitä vastustaja mahdollisesti tulee tekemään, mitä pickaa/bannaa yms.

Sanoit itse tuossa aiemmin, että tykkäät pelata eri FPS pelejä ja se on käytännössä tapasi treenata. Miksi valitsit Siegen ja olisiko muissa peleissä rahkeita menestyä kilpatasolla?

Siege valikoitui aikalailla siksi, että oli skenessä mukana alussa asti. Muissa peleissä huipulle ja ammattilaiseksi pääseminen olisi ollut huomattavasti vaikeampaa. En usko, että on kauheasti varaa lähteä kokeilemaan muita pelejä. Keskitytään Siegeen.

Sosiaalisen median perusteella olet todella kova koiraihminen. Mikä rotu osuu erityisesti silmään?

Sanotaan, että Corgi, Samojedi ja Saksanpaimenkoira.

Kuvat:Liquipedia ja Dreamhack