SEURAA MEITÄ:
×

R6: SIEGE

ETUSIVU / R6: SIEGE
dreamhack winter 2018 logo
  • Wille
    Turunen

R6 Siege: Dreamhack sujui G2 esportsin komennossa. Suomalaisittain vaihteleva turnaus.

julkaistu: 03.12.2018 17:00

Viikonloppuna pelattu Dreamhack Winter 2018 -tapahtuma sujui odotetusti tuloksen osalta. Taiston tauottua tantereella seisoi yksinäinen samurai. G2 Esports vei turnauksen nimiinsä voittamalla finaalissa kokoonpanon edellisen organisaation Penta Sportsin joukkueen kartoin 2-1.

Tavoite: Kapteenille vuokrarahat

G2 esiintyi turnauksessa kautta linjan vakuuttavasti ja joukkueen tekemisestä syntyi myös vaikutelma, että samalla testailtiin asioita tulevaa Pro League -kautta silmällä pitäen.

Harmillisesti turnauksen parhaisiin otteluihin lukeutunut G2 vs Team Liquid pelattiin myöhään lauantai-iltana, eikä järjestäjillä ollut resursseja lähettää ottelua toisen samaan aikaan pelatun ottelun lisäksi.

Liquidin manageri teki varmasti omanlaistaan kilpapelaamisen historiaa, sillä miehen kännykän kautta kuvattu lähetys oli varmasti turnauksen seuratuimpia, ellei seuratuin lähetys.

Leo “ziG” Duarten näkövinkkelistä seurattu ottelu oli superjännittävä, jonka G2 lopulta kairasi itselleen luvuin 2-1 (7-8, 7-3, 7-4)

Välierässä G2 sai vastaansa venäläisen Team Empiren. Suvereenisti Challenger Leaguessa hallinnut Empire oli merkitty monen papereissa turnauksen yllättäjäksi.

Valitettavasti turnauksen päälava oli Empirelle liian tuulinen paikka ja G2 vei ottelun todella helposti ja dominoivasti nimiinsä. Ottelu oli nopeasti ohi 2-0(7-1 1, 7-3)

Fabian Hällsten(keskellä) johdatti joukkonsa finaaliin.

 

Eurooppalainen finaali

Finaalissa G2 sai vastaansa toisen “eurooppalaisen” joukkueen Penta Sportsin. Pentan turnaus oli tähän mennessä sujunutkin varsin mallikkaasti joukkueen valmentajan Jessica”jess”Boldenin askelmerkkien mukaan ja finaalipaikka tiesi myös paikkaa Montrealin koneeseen.

Kahden vapautuneesti pelanneen joukkueen välinen finaali oli tapahtuman arvoinen ja Dreamhackin päätöspeli Siegen osalta sujui tasaisen viihdyttävissä merkeissä.

Lopulta G2 onnistui kuittaamaan 25.000 dollarin voittopotin itselleen ja joukkueen kapteeni aina hyväntuulinen Fabian Hällsten olikin jo aiemmin vitsaillut käyttävänsä oman osuutensa uuden asunnon vuokran maksuun.

Ottelu päättyi 2-1 (7-3, 5-7, 7-5) G2:lle,  mutta varmasti Penta Sports oli yhtälailla tyytyväinen saadessaan paikan Montrealin Invitational -turnaukseen ensi vuoden helmikuulle.

Suomalaisten maihinnousu

Tämän vuoden DHW oli merkittävä tapahtuma suomalaisittain muutenkin kuin Ence Esportsin CS GO -joukkueen voiton myötä. Ensimmäistä kertaa suomalaiset siegepelaajat olivat näin vahvasti esillä missään tämän kokoluokan turnauksessa.

Kahden suomalaisen joukkueen Nyyrikki Esporsin ja Encen lisäksi nähtiin G2 supertähdet Joonas”jNSzki”Savolainen sekä Juhani”Kantoraketti”Toivonen. Myös Encen entinen pelaaja Aleksi”UUNO”Työppönen teki ensiesiintymisensä uuden joukkueensa LeStream Esporsin riveissä.

Työppösen ja muun LeStream -kokoonpanon turnaus oli konstikas, sillä joukkueen jäsenet aloittivat yhteistyön neljä päivää ennen turnauksen alkua.

Ajoitusongelmista ja muista synergian puutteeseen liittyvistä ongelmista kärsinyt LeStream jäi hieman yllättäenkin alkulohkoon mm. PACT:n kiilatessa edelle. Jatkossa voidaan kuitenkin odottaa laadukkaan kokoonpanon menestyvän kunhan homma loksahtaa jiiriin.

Suurin suomalaisyllättäjä oli kuitenkin ehkä suurelle yleisölle aiemmin tuntematon Aku”f0nkers”Seppä. MnM Gamingin suomalaisfräggeri teki vakuuttavan sisääntulon suuremmille areenoille ollen joukkueensa tehokkain pelaaja turnauksen aikana. Mies kertoi jännittäneensä varsin kovasti ennen otteluja, mutta esitys oli silti  lupaava.

Aku”f0nkers”Seppä, tunteikas pelaaja.

Nyyriikki tyytyväinen ensimmäiseen LAN -kokemukseen

Juuri ennen turnauksen alkua Ence julkisti tiedotteen, jossa kertoi hankkineensa Nyyrikistä Alex”SlebbeN”Nordlundin joukkueesta lähteneen Työppösen tilalle.

Nyyrikki puolestaan nosti Oskari”OSKAMOSKA”Huikon takaisin kokoonpanoon korvaamaan Nordlundia. Huikko, joka vietti syksyn vaihtopelaajana liittyi takaisin kokoonpanoon juuri ennen valmisteluleirin alkua.

Nyyrikki, joka osallistui ensimmäistä kertaa isoon LAN -tapahtumaan oli matkassa rennolla otteella, sekä hakemassa parasta mahdollista suoritusta uusitulla kokoonpanollaan.

Ensimmäinen ottelu sujui selvästi totutellessa, sillä Penta Sports voitti ottelun varsin nopeasti 2-0(7-2, 7-2). Suomalaiset eivät tästä kuitenkaan häkeltyneet ja hyödynsivät varmasti myös entisten Pro League konkareiden Otto”Pannari”Heikkisen ja valmentajansa Petri”VAPO”Laihon kokemusta LAN -pelaamisesta.

 

Turnauksen toisena päivänä lohkon “kuolemanottelussa” joukkue kohtasi uudestaan Pentan. Panoksena paikka puolivälieriin.

Tällä kertaa Nyyrikki esitti ryhdikästä peliä finaalijoukkuetta vastaan. Penta lopulta nappasi pudotuspelipaikan lukemin 2-0(7-5, 4-7, 7-5). Nyyrikki pelasi todella vahvasti Pro League -joukkuetta vastaan ja viimeisessä kartassa johti ottelua jo 4-1 kunnes joukkueen kokemattomuus ja vastaavasti vastustajan kokemus ratkaisi lopulta ottelun Pentalle.

Nyyrikin ensimmäinen LAN -turnaus sujui lupaavissa merkeissä ja joukkue voi siirtyä kokemukseen tyytyväisenä kohti Challenger Leaguen karsintoja. Joukkueen manageri Atte”Saltti”Virtanen kommentoi turnausta lyhyesti:

Mielestäni joukkue pääsi mittaamaan tasoaan ja osoitti, että välimatkaa on, mutta se lyhenee koko ajan. Paljon opittiin pelillisesti ja ennenkaikkea siitä tuli oppia millaisia asioita tarvitsee tehdä ja valmistella kun tällaiseen tapahtumaan osallistutaan. Siinä mielessä ollaan todella tyytyväisiä tähän reissuun.

Atte”Saltti”Virtanen, Nyyrikin äiti ja isä.

Encelle jää paljon pohdittavaa

Ence lähti turnaukseen varmasti hakemaan hyvää tulosta, jonka kautta joukkueen rakentaminen tulevaa Pro League kautta olis helpompaa.

Ennen turnausta joukkueen valmentaja Kevin”Sua”Stahnke oli luottavainen joukkueen uuden pelaajan Nordlundin pelaamisen suhteen.

Pro tasolla varsin kokematon Nordlund oli kuitenkin ensimmäisessä ottelussa ruotsalaista  Chaosta vastaan kovissa vaikeuksissa muun joukkueen jäädessä myös täydellisesti telineisiin.

Chaos kuritti Enceä 2-0(7-0, 7-2) ja passitti suomalaiset pelaamaan kuolemanotteluun Team Liquid ja Trust Gaming ottelun häviäjää vastaan.

Kuolemanottelu muuttui vielä mielenkiintoisemmaksi kun T3 -tason joukkue Trust sensaatiomaisesti voitti Liquidin.

Launtaina panoksena oli paikka play-offseihin. Encellä oli tilauksessa iso tasonnosto Liquidia vastaan. Ottelu alkoi samalla nuotilla kun perjantain peli. Liquid jyräsi Encen kumoon ensimmäisenä pelatussa kartassa, Bankissa erin 7-2.

Toinen kartta oli Encelle tuttavallinen Consulate ja joukkue leimahtikin hetkellisesti liekkeihin. Todella vakuuttavasti pelannut joukkue vei kartan nimiinsä 7-4  ja käsissä oli yhtäkkiä aivan uusi peli.

Viimeisenä pelattu Border oli valitettavasti kuitenkin ensimmäisen kartan toisinto. Brasilialaiset eivät Encen hyvästä esityksestä hätkähtäneet vaan joukkue laittoi ottelun pakettiin lopulta luvuin 2-1(7-2, 4-7, 7-3)

Encelle  jäi nähdyllä esityksellä turnauksesta useita kysymyksiä joihin vastaukseksi ei riitä yhden pelaajan vaihtuminen ennen turnausta. Toki Työppönen vei mennessään suunnattoman määrän frägäämistaitoa ja johtajuutta. Nordlundin pelaaminen ei ole vielä sillä tasolla, että tämä puute saadaan kompensoitua.

Huolenaihetta antoi myös Santiago “Gomfi” de Meulenaeren pelaaminen. Aisaparinsa Työppösen menettänyt Belgialainen oli tähtäyksensä kanssa suurimman osan ajasta täysin hukassa ja menetti myös tilanteita joissa oli selkeästi niskan päällä.

Kokonaisuutena joukkueen pelaamista leimasi jäykkyys ja yhteisen kokemuksen puute. Useasti joukkue oli Liquidia vastaan täysin ymmällään ja reagointi pelitapahtumiin oli myöhässä tai loisti poissaolollaan.

Minkä tahansa joukkueen peruspelaamisen tökkiessä myös yksilöiden suorittaminen on äärimmäisen vaikeaa, tällaisessa tilanteessa myös pelaajien keskinäinen kommunikointi ja informaatio jää vaillinaiseksi.  Myös Encen kohdalla todennäköisesti kävi näin tässä turnauksessa.

Santiago “Gomfi” de Meulenaere ei loistanut Jönköpingissä.

Vaikka uuden kokoonpanon ensiesiintyminen oli varsin murheellinen niin pitää muistaa, että kaikennähneet Niklas”Willkey”Ojalainen, Jouni”Bounssi”Salo ja Ville”Sha77e”Palola ovat olleet ahtaissa paikoissa ennenkin ja selvinneet.

Pro Leaguen alku on jo nurkan takana ja nyt on joukkueella sekä valmentaja Stahnkella vielä  hetkinen aikaa laittaa asioita kuntoon. Nähtäväksi jää turvautuuko Ence vielä kokoonpanomuutoksiin ennen kauden alkua vai luottaako yhteenhitsautumisen auttavan pitkän kauden aikana.

Kuvalähteet:G2 Esports, Dreamhack ja Ence