SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
siege/wille turunen
  • Wille
    Turunen

R6 Siege: Ubisoft panostaa kilpaskeneen kasvuun. Nordic Championship käynnistyy tammikuussa.

julkaistu: 21.12.2018 14:18

Ubisoft julkaisi sivustollaan aiemmin tänään tiedotteen, jossa se kertoo käynnistävänsä Nordic Championship -kilpaturnauksen Rainbow Six Siegessä.

Pohjoismaisille pelaajille tarkoitettu Nordic Championship pitää tavoitteenaan tarjota kilpapelaamista myös vähemmän kokeneille pelaajille sekä joukkueille.

Tarjotessaan ns. ruohojuuritason tapahtumaa Ubisoft toivoo näin voivansa edistää kilpapelaamisen kasvua pohjoismaissa ja uusin mahdollisten Siegetähtien syttymistä.

Yhdeksi kimmokkeeksi turnauksen syntyyn pelifirma kertookin olevan juuri pohjoismaisten pelaajien vahva edustus Siegen Pro Leaguessa. Hyvä esimerkki tästä kaiken voittanut G2 Esports,  jolla on riveissään kahden suomalaisen lisäksi myös pelaaja Ruotsista ja Tanskasta.

Varsinaisen järjestämisvastuun kantaa ruotsalainen ESEN esports, joka aiemmin järjesti hyvin samankaltaisen King Of Nordic -turnauksen.

Ubisoftin Silvan Nikolic kertoi tiedotteessa olevansa tyytyväinen aiempaan yhteistyöhön ESEN esportsin kanssa. Myös ESEN:n toimitusjohtaja Joakim Stenberg oli kovin tyytyväinen, että jatkoa yhteistyölle syntyi.

Molemmat myös kertoivat olevansa innoissaan mahdollisuudesta tuoda tällainen turnaus pohjoismaisille pelaajille.

Ensimmäinen pelipäivä turnaukselle on 13. päivä Tammikuuta 2019. Ensimmäinen virallinen striimattu pelipäivä on 15. Tammikuuta. Silloin pelejä voi seurata englanniksi turnauksen viralliselta twitch -kanavalta.

Pelit selostetaan myös suomeksi myöhemmin ilmoitettavalla kanavalla.

Tarkemmat ohjeet turnauksen kulusta voi lukea tiedotteesta. Turnaukseen on ilmottautuminen jo käynnissä ja siihen voi ilmottautua täällä.

Kuva:Ubisoft