SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
r6 pro league iii rio
  • Wille
    Turunen

R6: Siege Suomalaiset mestaruuteen – G2 kesti ennakkosuosikin paineet

julkaistu: 19.11.2018 17:01

Myöhään eilen pelattiin Tom Clancy´s Rainbow Six Siegen Pro Leaguen finaali. Rio de Janeirossa pelattu LAN -turnaus huipentui kyseiseen otteluun.

Finaalissa vastakkain pelasivat pauhaavan kotiyleisön edessä esiintynyt FaZe Clan ja Juhani”Kantoraketti”Toivosen sekä Joonas”jNSzki”Savolaisen edustama G2 Esports.

Molemmat joukkueet olivat puolivälierien jälkeen saaneet koneensa käyntiin ja välierissä nähtiin yksipuolista näytöstä kummassakin ottelussa.

G2 itseasiassa teki Pro League -historiaa ja oli ensimmäinen joukkue, joka voitti laneilla pelatun ottelun kaikki pelatut erät. Joukkue vei Fnatic:a vastaan pelatun välierän kartoin 2-0 ja erin 12-0.

Vastaavasti FaZe polki maanrakoon toisen APAC-alueen joukkueen Nora Rengon luvuin 2-0 ja 12-5.

Itse G2:n ja FaZen välisestä finaalista odotettiin tiukkaa vääntöä mestaruudesta. Täpötäysi Jeunesse areena piiskasi FaZe:a jo ennen ottelun alkua.

Kartoiksi valikoitui FaZen valitsema Bank ja selvästi G2 -kartat Coastline ja mahdollinen Clubhouse.

Ottelu alkoi erittäin tasaisissa merkeissä ja eriä voitettiin vuorovedoin. Tilanteen ollessa 5-4 astui esiin Toivonen. Kartan ollessa katkolla Kantoraketti syttyi. Toivonen frägäsi 4 vastustajan pelaajaa pois ja ensimmäinen kartta meni G2.lle luvuin 6-4.

Juhani”Kantoraketti”Toivonen

Toisena pelattu Coastline oli selkeästi taktinen kömmähdys FaZelta. Coastline on erittäin vahvasti G2:n kartta.

Tämä valitettavasti heijastui finaalin tasoon sillä G2 murskasi FaZen 6-2 toisessa kartassa ja pääsi kuittaamaan 75.000 dollarin voittorahat itselleen.

Varsin maltillisesti voittoonsa suhtautunut kokoonpano oli koko turnauksen ylivoimainen voittajasuosikki ja joukkueen suomalaispelaaja Joonas”jNSzki” Savolainen kommentoi finaalia seuraavasti:

“Itsellä oli hieman epävarma olo niinkuin aina ennen matseja, mut pelatessa se fiilis muuttu ja tiesi, että jos menee tiukalle niin meidän kasetti kestää.”

Toivosen lisäksi voidaan nostaa esiin joukkueen kapteeni Fabian”Fabian”Hällsten joka johdatti joukkojaan mallikkaasti ja oli finaalin hahmo 19 frägillään.

Savolaiselle mestaruus oli neljäs Toivoselle toinen. Toivosen molemmat mestaruudet ovat tulleet juuri Brasiliassa pelatuissa finaaleissa.

Kuva:ESL