SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
siege/wille turunen
  • Wille
    Turunen

R6 Siege: Pro Leaguen Kausiennakko (EU) – Runkosarjassa vain yksi suosikki

julkaistu: 05.01.2019 11:44

Tom Clancy´s Rainbow Six Siegen ammattilaissarja Pro League käynnistyy ensi viikolla 10.päivä euroopan lohkon osalta. Kahdeksan joukkuetta pelaavat kaksinkertaisen sarjan, jonka jälkeen kaksi parhaiten sijoittunutta joukkuetta jatkavat LAN -finaaleihin.

Viimeiseksi jäänyt putoaa Challenger Leagueen ja toiseksi viimeinen karsii paikastaan.

Pelaajia kuunneltiin – lopulta

Tuleva kausi pitää sisällään muutamia sääntömuutoksia, jotka varmasti ovat lähtöisin ammattipelaajien palautteesta pelin julkaisija Ubisoftille. Muutoksista merkittävin lienee Lion – operaattorin poistaminen.

Ammattipelaajia kovasti hiertänyt alunperin PVE -operaattoriksi tehty Lion on poistettu Pro Leaguen operaattoreista. Jatkossa myös kaikki uudet operaattorit ovat julkaisunsa jälkeen 3 kuukauden kokeilussa, ennenkuin niitä lisätään Pro Leaguen pooliin.

Aiemman 10 erän sijaan ottelussa on nyt 12 erää eikä jatkoaikaa pelata. Ottelun voittaa se joukkue, joka voittaa ensimmäisenä 7 erää kahden erän erotuksella toiseen.

Surettaahan se kun ei kukaan tykkää – Lion

Kakkossijasta kova kilpailu

Euroopassa runkosarjan ainoa voittajasuosikki on Joonas “jNSzki” Savolaisen ja Juhani “Kantoraketti” Toivosen edustama  G2 Esports. Voitosta voittoon viimeisen puolen vuoden aikana marssinut kokoonpano on pysynyt ennallaan ja huokuu itseluottamusta kauden alkaessa. Joukkueen kovin kilpailija löytyneekin tällä hetkellä omasta pääkopasta.

G2:n jälkeen tilanne on muiden joukkueiden osalta mielenkiintoinen sillä sarja on paperilla tasainen. Viime kauden kakkonen Mock -It Esports voi hyvinkin uusia paikkansa LAN -finaaleissa, mutta haastetta riittää.

Selkeimmin toiselle sijalle ovat Mock -It:n lisäksi tyrkyllä Penta Sports ja Team Secret. Hyvää peliä loppuvuodesta esittänyt Penta on varmasti kankea alkukierroksilla vaihdettuaan pelaajaa juuri ennen sarjan alkua.

Sveitsiläinen Dimitri “Panix” de Longeaux potkittiin joukkueesta pois kerrottujen syiden ollessa joukkueen sisäiset ristiriidat. Korvaajaksi hankittiin viime kaudella Ence Esportsissa käväissyt Balázs “blas” Kővári.

Jää nähtäväksi kuinka viime kaudella Encestä kenkää saaneen Kővárin kantti kestää Pro League -tahdissa.

Team Secret tuli viime kauteen hyvällä pöhinällä voittaen kesällä Dreamhack Valencian. Joukkue tippui viime metreillä pois Brasilian Pro League -finaaleista ja syyksi voidaan laittaa kokoonpanon kyvyttömyys ratkoa pelejä.

Joukkue keräsi pelaamistaan otteluista yhtä paljon tasapelejä kuin voittoja vaikka hävisi kaudella vain kaksi ottelua. Joukkue mm. jätti Winter Dreamhackin väliin keskittyessään pelinsä paranteluun ja asiaan on varmasti kiinnitetty huomiota tauon aikana.

Siege/Wille Turunen
Tätä fiilistä halutaan Secret – leirissä tällä kaudella enemmän.

Haastajat

Sarjan neljä muuta joukkuetta voidaan lukea haastajiin, sillä jokaisen kohdalla on ilmassa kysymysmerkkejä enemmän tai vähemmän.  Aleksi “UUNO” Työppösen edustama LeStream Esports on uusi kokoonpano, joka on ollut yhdessä kuukauden päivät.

Lisäksi kokoonpanossa oleva Léo “Alphama” Robine  on kirjoittamaton kortti tällä tasolla, vaikka nuorella pelaajalla on jo kokemusta alemmilta tasoilta rutkasti.

Venäläis – Virolainen Team Empire kaahasi läpi Challenger Leaguen vakuuttavasti ja pitkään yhdessä pelannut kokoonpano on tehnyt selvää jälkeä varsinkin online -peleissä.

Joukkueen eduksi voidaan nimeenomaan laskea vakiona pitkään säilynyt kokoonpano ja ongelmaksi voi muodostua ehkä hieman yllättäen Venäjän internet, joka aiheutti mm. joukkueelle sen ainoan tappion viime kauden CL.ssä.

Ruotsalainen Chaos Esports Club teki myöskin hieman yllättävän pelaajavaihdon tauon aikana. Pitkään Siegen Pro -skenessä vaikuttanut Lars Malte “sno0ken” Ekström vapautettiin ja tilalle pestattiin aiemmin joukkueesta toiseen kiertänyt Aleks “Vitoline” Lyapun.

Tekemistä joukkueella riittää sillä viime kausi oli vaisu. Ainoastaan kolme voittoa jumitti joukkueen juuri ja juuri karsintaviivan yläpuolelle.

Suomalainen Ence Esports kaatoi karsinnoissa  Supremacyn 2-1 ja nousi tälle kaudelle takaisin Pro Leagueen viettettyään kauden Challenger Leaguessa. Kausi oli Encelle vahva ja ainostaan Empire oli ylitsepääsemätön este.

Loppukaudesta joukkue laittoi Balázs “blas” Kővárin kilometritehtaalle ja tilalle tuli Ville “Shatte” Palola.

Ence sai kuitenkin kovan iskun juuri ennen Winter Dreamhack -turnausta kun Aleksi “UUNO” Työppönen siirtyi LeStream Esportsiin. Vaikka tilalle hankitty Alex “SlebbeN” Nordlund on erinomainen fräggeri niin mies on täysin keltanokka tällä tasolla.

Dreamhack -pelit menivät totaalisesti penkin alle joukkueen opetellessa uusia askelmerkkejä Santiago “Gomfi” de Meulenaere toimiessa komentajana. Ence -leirissä on varmastikin painettu kovasti hommia, jotta joukkue olisi valmis kauden alkaessa.

Kuvat: Ubisoft ja Dreamhack