SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
R6 Siege: Haastattelussa Team Secretin käsikassara, Aku “Fonkers” Seppä
  • Wille
    Turunen

R6 Siege: Haastattelussa Team Secretin käsikassara, Aku “Fonkers” Seppä

julkaistu: 14.06.2019 12:56

Viime viikonloppuna Las Vegasissa hinkattiin Tom Clancy´s Rainbow Six Siegeä verenmaku suussa, sillä HyperX Esports Arenassa pelattiin Allied Esports minor – turnaus.

16 joukkueen turnauksessa oli maineen ja kunnian lisäksi mahdollisuus lunastaa paikka Elokuun puolivälissä pelattavaan Raleigh – Major turnaukseen.

Osallistujen joukossa oli tällä kertaa myös rakettimaisesti ammattilaisympyröihin noussut Kotkan mies, Team Secretiä edustava Aku “Fonkers” Seppä.

Entry/Roameria pelaava Seppä liittyi joukkueeseen kauden toisella puoliskolla, mutta ei valitettavasti onnistunut pelastamaan surkean alkukauden pelannutta joukkuetta putoamiselta pois Pro Leaguesta.

Alaviereisen kauden pelannut joukkue koki vielä toisen muutoksen kauden jälkeen kun David “sTiZze” de Castro ilmoitti keskittyvänsä saattamaan yliopisto – opintonsa loppuun.

Korvaaja löytyi onneksi läheltä kun jo aiemmin joukkuetta edustanut Daniel “Ferral” Rotheram liittyi pelaavaan kokoonpanoon pari viikkoa ennen Vegasin turnausta.

Challenger Leagueen matkanneen joukkueen faneilla eivät tätä taustaa vasten odotukset Vegasin turnauksen suhteen varmastikkaan olleet suunnattoman korkealla.

Secret – leiri osoitti kuitenkin, että joskus muutos on hyvästä. Joukkue yllätti varmasti kaikki nappaamalla turnausvoiton lisäksi 30 000 dollaria ja paikan elokuussa pelattavaa Raleigh – Major turnaukseen.

Vahvasti esiintynyt viisikko pelasi läpi turnauksen vapautuneesti ja hymy huulilla. Vasta finaalissa vastaan asettunut LeStream onnistui ryöstämään ensimmäisen kartan joukkueelta.

Pelaajat.com tavoitti jetlagin kourissa kärvistelleen Sepän kotoaan.

P: Hei! Onnittelut turnausvoitosta! Ei varmasti ollut helpoin valmistautuminen kun yksi pelaaja vaihtui heti kauden jälkeen. Kuinka kauan ehditte laittaa hommaa läjään?

F: Hei ja kiitos! Pari viikkoa ehdittiin, mutta Ferralhan on joukkeen entinen pelaaja, joten siellä oli jo paljon yhteispelihistoriaa tallella. Leoni (Leon “Leongids” Giddens) Sanoi jo ennenkuin treenattiin yhdessä,  että Ferral on tosi hyvä lisä meille. Tekee hyviä calleja, sekä ampuu tosi lujaa. No oikeassahan se oli.

P: Mennyt PL kausi oli teille iso pettymys. Joukkue pelasi varovaisesti sanottuna alle oman tasonsa. Nyt kuitenkin Vegasissa joukkueen peli oli todella mintissä. Mikä tässä muuttui? Vai muuttuiko?

F:Mun mielestä muuttui. Nyt joukkue on paremmin balanssissa aggressiivisten ja passiivisten pelaajien suhteen. sTiZzehän oli aika hiljanen pelaaja loppujen lopuksi ja Ferral taas antaa calleja todella paljon mikä auttaa suunnattomasti. Paljon enemmän reagoitiin kesken rundien kun aiemmin. Myös yllätyksellisyyttä on enemmän nyt kun tulee infoa myös enemmän.

P: Pelaaminen näytti ajoittain jopa dominoinnilta, miten itse koit turnausvastustajat?

F: Mun mielestä meillä oli finaalia lukuunottamatta yksi peli missä jouduttiin koville. Alkulohkossa Ninjas In Pyjamassia vastaan. Muuten pelit tuntuivat helpoilta.

P: AK:n silmään näytti siltä, että myös oma turnauksesi sujui vallan vahvasti. Oletko samaa mieltä?

F: Joo, tämä oli omasta mielestäni ensimmäinen kerta kun pelasin todella itsevarmasti koko turnauksen ja tein niitä asioita, joita skrimeissä harjoiteltiin. Koin, että pelasin oman potentiaalini mukaan.

P: Voidaanko nyt siis ajatella, että olet löytänyt oman paikkasi joukkueessa?

F: Todellakin! Tuntuu, että kaikki vaan toimii todella hyvin tällä hetkellä. Roolitukset, operaattorivalinnat, kaikki vaan toimii.

P: Tehän tiesitte jo ennen finaalia, että paikka Raleighiin on varma, koska vastaan asettui jo sinne aiemmin paikan saanut LeStream. Vaikuttiko tämä valmistautumiseen?

F: Mehän katsottiin se LeStream vs Chaos peli siinä katsomossa. Jos Chaos olisi voittanut niin finaalissa oiisi ollut enemmän panosta. LeStream voitti ja musta se näkyi meidän puolelta vähän pelleilynä siinä finaalin alussa. Sitten ruettiin kuitenkin pelaamaan ja saatiin lopulta hyvä tulos.

P: Teidän koutsi Louis “Helbee” Bureau rokkasi aika jäätävissä legginsseissä finaalilavalla vedonlyönnin seurauksena. Mimmonen koutsi on kyseessä?

F: Helbeehän on todella analyyttinen ja luottaa paljon dataan, mutta kyllä mulla kuva muuttui tosi paljon nyt laneilla kun huomasin miten paljon myös henkiseen valmistautumiseen mieheltä saa tukea. Hyvä koutsi.

P: Teillä taitaa tässä olla vielä Brittien Premiership ennen Majoreita. Miten käytätte ajan valmistautumiseen.

F: Toi premiership on itselle ainakin vähän semmoinen lämmittelyliiga, mutta varmasti Raleighia varten uusia taktiikoita luodaan ja tietysti uusi Kafe pitää ottaa haltuun kans. Töitä riittää. Challenger Leaguehan alkaa vasta muistaakseni majorin jälkeen.

P: Kerrotko vielä tähän loppuun, että kuinka erilainen pelaaja oli nyt laneilla jos vertaat viime vuoden lopussa pelattuun ensimmäiseen turnaukseen jossa pelasit livenä. Taisi olla Dreamhack?

F:Hmm, tosi hyvä kysymys. Ainakaan näilla laneilla en jännittänyt niin paljoa. Paitsi Liquid peli. Sitä jännitin jostain syystä. Siis todella paljon. Muita pelejä en juurikaan jännittänyt. En tiedä miksi. Herättiin siinä aamulla ja sanoin Helbeellä et jännittää tosi paljon. Koutsi sano et pelaa vaan kuin skrimeissä niin hyvin menee. Jännitys hävis sit samantien kun peli alko.

 

Media: Hotspawn.com, HyperX  , Team Secret