SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Suomalainen PUBG-joukkue Saunabois löysi organisaation – Edellisen työnantajan maksuja odotetaan yhä
  • Niko
    Nikkilä

Suomalainen PUBG-joukkue Saunabois löysi organisaation – Edellisen työnantajan maksuja odotetaan yhä

julkaistu: 19.12.2020 10:59

Suomalainen, Saunabois-nimellä tunnettu PUBG-kokoonpano on ehtinyt luomaan itsestään jo varsin tunnetun nimen. Joukkue mm. voitti PUBGin tämän vuoden eSM-mestaruuden ja oli mukana loppuvuoden PUBGin euroopansarjassa, PUBG Continental Series 3: Europessa, jossa se ylsi sijalle 12. Joukkueen kokoonpanoon kuuluvat:

  • Joona “NOOKIE” Närvänen (IGL)
  • Miska “Mise” Malkamäki
  • Anttoni “Sikora” Helminen
  • Tuomas “Anonymous” Mustaparta
  • Saul “SauKKi” Klemola (Valmentaja)

Torstai-iltana saatiin tieto, että kokoonpano on otettu uuden organisaation siiven alle. Tästä eteenpäin sen pelaajat toimivat norjalaisen SKADEn alaisuudessa, joka näkee kokoonpanossa paljon potentiaalia.

“Pitkän ja jatkuvan arviointiprosessin jälkeen löysimme joukon pelaajia, jotka ovat kykeneväisiä ottamaan yhteen joidenkin maailman parhaiden joukkueiden kanssa!”, organisaation tiedotteessa kerrottiin.

Myös joukkueen manageri ja valmentaja Saul “SauKKi” Klemola on innoissaan uudesta yhteistyöstä:

“Nyt organisaation löytymisen myötä on helppottunut fiilis. Äijät voi keskittyä enemmän pelaamiseen ja vähemmän kaikkeen muuhun sen ympärillä. Organisaation etsintä oli pitkä ja vaikea prosessi. SKADEn löytäminen nyt ennen kauden päätöstä on parasta mitä ois voinu tapahtua. Nyt tulevaa kautta suunnitellessa ei tarvitse enää miettiä organisaation etsintään, vaan voidaan pistää kaikki fokus harjoitteluun ja menestymiseen”, Klemola sanoo.

Joukkue debytoi uusissa väreissään parhaillaan käynnissä olevassa DreamHack Winter Showdown -turnauksessa. Ensimmäisen päivän jälkeen SKADE  on hienosti turnauksen kolmantena.

“DreamHack Winter Showdown on nyt päätös tälle kaudelle. Mitään ihmeempiä tavotteita ei oteta tähän turnaukseen, vaan lähetään pelaamaan omaa parasta peliä. Tästä turnauksesta katsotaan taso, millä lähdetään sitten kohti ensi kautta. Yhteiset tavoitteet ensi kaudelle asetetaan vasta tän kauden päätöspalaverin jälkeen. Kaikilla varmasti tulee nousemaan yksi ja sama tavoite esiin: karsiutuminen seuraavaan Global-turnaukseen. Ulosjäänti Koreassa järjestettävästä Global-turnauksesta oli kova pala purtavaksi”, Klemola kommentoi ennen turnauksen alkua.

Tämän vuoden harjoitukset ovat kuitenkin joukkueen osalta ohitse, Kleemola itse toteaa joukkueen kehittyneen huomasti kaikissa tavoitteissaan. DreamHack-urakan jälkeen vuorossa on siis paljon kaivattu talviloma, ja seuraavat turnaukset odottavat vasta tammi-helmikuun vaihteessa.

Uutta edistysaskelta varjostavat edellisen organisaation kanssa yhä käynnissä olevat erimielisyydet. Kokoonpano pelasi aiemmin RÄHINÄ eGameStars -organisaatiossa, joka ei edelleenkään ole maksanut näille luvattuja palkkioita. Organisaation takana olivat  levy-yhtiö Rähinä Records ja virolainen pelipalvelu eGameStars, joista eGameStars ei ole maksuvaikeuksien vuoksi toimittanut pelaajille näiden palkkioita. Rähinä Records puolestaan maksoi jo oman sopimuspuolikkaansa eGameStarsille, mutta eGameStarsin konkurssin vuoksi heidän velkaosuutensa siirtyy sopimuksen mukaan Rähinälle.

Summa on Ilta-Sanomien raportoimien tietojen mukaan “muutamia tuhansia euroja”, ja sitä on pyydetty maksettavaksi jo maaliskuusta alkaen. Lupauksia maksamisesta saatiin viikoittain, mutta rahoja ei ole silti kuulunut. Klemola kommentoi Ilta-Sanomille, että oikeusteitse haettava ratkaisu näyttää pian olevan ainoa jäljelle jäävä vaihtoehto.

Rähinä Recordsin perutajiin kuuluva räppäri Dan ”Uniikki” Tolppanen on luvannut, että asia hoidetaan heidän puoleltaan ennen kuin se täytyy viedä oikeuteen, vaikka hän on myös kieltänyt vastuun kuuluvat Rähinä Recordsille.

Lähde: SKADE, Ilta-Sanomat Kuvalähde: SKADE