SEURAA MEITÄ:
×

PUBG

ETUSIVU / PUBG
PUBGin mobiiliversiosta potkittiin yli miljoona huijaria viikossa – Nämä vilpit olivat suosituimpia
  • Niko
    Nikkilä

PUBGin mobiiliversiosta potkittiin yli miljoona huijaria viikossa – Nämä vilpit olivat suosituimpia

julkaistu: 17.12.2020 08:30

PlayerUnknown’s Battlegroundsin huippusuosittu mobiiliversio ei ole vain hetken hupia, vaan moni ottaa sen pelaamisen tosissaan. Pelissä liikkuu myös merkittävästi rahaa: sen virallisen turnaussarjan palkintopotti oli tänä vuonna viisi miljoonaa dollaria, mikä kasvaa ensi vuonna peräti 14 miljoonaan dollariin.

Ei olekaan mikään ihme, että reilu pelaaminen on tärkeä osa peliä. Pelin Twitter-sivulla julkaistiinkin tällä viikolla statistiikkaa sen huijauksentorjuntatoimista, joiden perusteella monella pelaajalle ei todellakaan ole puhtaita jauhoja pussissa.

Yhteensä pelistä bannattiin 4.-10.12. välisenä aikana melkein 1,5 miljoonaa pelitiliä: 1 498 044 kappaletta. Suurin osa pelitileistä sijoittui pelin alimpaan taitotasoon Bronzeen (29%), ja pienin osa sen korkeimpaan Conqueroriin (2%). Toiseksi eniten huijareita oli keskitasoon sijoittuvissa Platinum- ja Diamond-taitotasoissa (13% ja 14%).

Huijareiden käyttämiä hakkeja olivat mm. seinien läpi näkeminen, automaatinen tähtäys, hahmomallin muokkaus, nopeushackit ja vahinkoalueen muokkaus. Näistä ylivoimaisesti eniten käytettiin automaattista tähtäystä (26%) ja seinien läpi näkemistä (24%).

Vaikka numerot kielivätkin vakavista ongelmista, on monen mielestä varmasti myös rohkaisevaa, että huijareiden aiheuttamaan vahinkoon suhtaudutaan vakavasti ja että siihen on vastattu näinkin ankarasti.

Lähde: PUBG MOBILE Kuvalähde: PUBG