SEURAA MEITÄ:
×

PUBG

ETUSIVU / PUBG
PUBGin Euroopan sarja huipentuu viikonloppuna – Suomalaisilla yhä mahdollisuus mitalisijoihin
  • Niko
    Nikkilä

PUBGin Euroopan sarja huipentuu viikonloppuna – Suomalaisilla yhä mahdollisuus mitalisijoihin

julkaistu: 30.09.2021 18:00

PlayerUnknown’s Battlegroundsin virallinen Euroopan liiga, PUBG Continental Series: Europe, päättää viidennen turnauksensa ensi viikonloppuna. Turnauksessa kisaa yhteensä 16 eurooppalaista huippujoukkuetta, jotka taistelevat palkintorahojen lisäksi voittajalle jaettavasta Global Championship -turnauspaikasta.

Suomea turnauksessa edustavat supisuomalainen ENCE, Jere “Jembty” Kauppisen ja Samu “Sambty” Kauppisen joukkue Digital Athletics, Anssi “mxey” Pekkosen joukkue Team Liquid sekä Paavo “PaG3” Voutilaisen, Valtteri “Vazku” Jussilan ja Timi “curexi” Tenhulan joukkue Heroic.

Suomalaisten menestys on turnauksen edeltävinä viikkoina ollut kohtalaista. Yksikään ei ole yltänyt pistepörssin huipulle, mutta lopputulokset ovat silti olleet paremmasta päästä. Ensimmäisen kisaviikon kohokohtina olivat Digital Athleticsin kolmas sija ja Heroicin neljäs sija, kun taas toisella viikolla Team Liquid ylsi pistepörssin toiseksi ja Heroic kuudenneksi.

Tällä hetkellä kokonaispisteitä, eli ansaittuja palkintorahoja, hallitsee venäläinen Virtus.pro 23 000 dollarilla. Toisena seisoo ukrainalainen Natus Vincere 20 000 dollarilla ja kolmantena eurooppalainen FaZe Clan 14 000 dollarilla.

Suomalaisedustajista Heroic on pistetaulukon neljäntenä 12 000 dollarilla, Team Liquid kuudentena 10 000 dollarilla, Digital Athletics seitsemäntenä 8 500 dollarilla ja ENCE yhdentenätoista 5 000 dollarilla.

Turnauksen nykyisessä formaatista kana-aterioiden, eli yksittäisten otteluvoittojen, merkitys on valtava, joten viimeinen kisaviikonloppu voi vielä nostaa suomalaisten sijoitusta merkittävästi. Tämä on tärkeää, sillä joukkueet ansaitsevat Global Championship -karsintapisteitä loppusijoitustensa mukaan.

Tällä hetkellä Team Liquid, Heroic ja ENCE ovat karsintarajan yläpuolella sijoilla 2, 4 ja 5, kun taas Digital Athletics on jäänyt sijalle 12. Ainoastaan seitsemän eniten Global Championship -pisteitä ansainnutta joukkuetta etenevät itse turnaukseen, ja nyt päättyvä Euroopan turnaus on viimeinen mahdollisuus vaikuttaa sijoituksiin. Ensi viikonlopun ottelut ovat siis äärimmäisen tärkeitä.

Viimeinen otteluviikonloppu alkaa lauantaina 2.10 klo 19:00 ja jatkuu sunnuntaina 3.10. klo 19:00. Ottelut ovat katsottavina PUBGin Twitch-kanavalta ja suomeksi selostettuna PUBG Finlandin Twitch-kanavalta.

Kuva: PUBG

Tuoreimmat uutiset: