SEURAA MEITÄ:
×

PUBG

ETUSIVU / PUBG
PUBGin e-urheilutoiminta kompasteli rahanhankinnassaan – Joukkueille jäi tulonjaosta käteen häviävän vähän
  • Niko
    Nikkilä

PUBGin e-urheilutoiminta kompasteli rahanhankinnassaan – Joukkueille jäi tulonjaosta käteen häviävän vähän

julkaistu: 15.01.2020 10:00

PlayerUnknown’s Battlegrounds julkisti viime kuussa uuden mallinsa pelin e-urheiluskenelle. Viimevuotisten alueellisten liigojen sijasta PUBGin kilpapelitoiminta rakentuu tänä vuonna yksittäisistä turnauksista, joita järjestetään ympäri maailmaa. Tarkkoja syitä uudeenrakentamiselle ei annettu, mutta Esports Insiderin eilen julkaisema katsaus PUBGin viimevuotiseen tulokseen voi antaa osviittaa päätökseen.

Katsaus käy lävitse PUBGin eri alueellisia liigoja ja turnauksia sekä näiden keräämiä tuloja. Näyttää siltä, että vuosi oli joukkueiden kannalta varsin niukka, vaikkakin joitain kohokohtia on myös nähtävissä.

Esimerkiksi PUBGin Pohjois-Amerikan liiga, National PUBG League, keräsi pelissä ostettavan brändätyn takkinsa kautta vain noin 21 500 dollaria. Tästä 25% jaettiin liigan 16 joukkueen kesken, joista jokainen sai täten noin 335 dollaria. Myöhemmin julkaistu, brändätty baseball-maila taasen nettosi jokaiselle joukkueelle noin 170 dollaria. Joukkueiden kanssa tehtävä tulonjako oli iso osa PUBGin e-urheilutoiminnan imagoa, joten sen laiha tulos on varmastikin aiheuttanut päävaivaa kulissien takana.

Myös PUBGin muussa kisatoiminnassa tulonjaon hedelmät eivät ole olleet kovinkaan runsaita. Esports Insiderin mukaan vuoden avanneen FACEIT Global Summit -turnauksen brändätyt pelinsisäiset esineet nettosivat joukkueille vain muutamien tuhansien dollarien tulot. PUBGin Eurooppa-liigan, PELin, kohtalo on tätäkin huolestuttavampi: Liigan omasta takista ja baseball-mailasta saatuja tuloja ei koskaan tiedotettu tai maksettu joukkueille.

Kisavuoden kruunaava suurturnas, PUBG Global Championship, tarjosi sentään kunnioitettavaa tulosta. Vaikka joukkueille luvatut, näiden mukaan brändätyt skinit eivät toteutuneet, PUBG Global Championship -esineet tarjosivat joukkueille kunnioitettavaa tulonjakoa. Skinien myynnistä 25% siirrettiin turnauksen palkintopottiin ja 25% turnauksen 32 joukkueille.

Asiaa mutkisti kuitenkin se, että joukkueiden osuus jaettiin fanien PGC Pick’Em Challengessa antamien äänien perusteella. Joten vaikka joukkueille jaettiin yhteensä 2 miljoonaa dollaria, jäi tästä useimmille käteen vain murusia. Tarkan analyysin tulojaosta näet alla olevasta twiitistä.

PUBGin tämän vuoden kisatoiminta käynnistyy huhtikuun PGS Berlin -suurturnauksella. PUBG Corporation on kertonut jatkavansa PUBG Global Championshipista tuttua tulonjakomallia myös tänä vuonna, mutta tarkkaa tietoa julkaistavista esineistä ei ole vielä julkistettu.

Lähde: Esports Insider Kuvalähde: PUBG