SEURAA MEITÄ:
×

PUBG

ETUSIVU / PUBG
PUBG tämän vuoden tuottoisin mobiilipeli – Nettosi miljardeja dollareita
  • Niko
    Nikkilä

PUBG tämän vuoden tuottoisin mobiilipeli – Nettosi miljardeja dollareita

julkaistu: 18.12.2020 18:00

Mobiilisovellustilastoja keräävä Sensory Tower -sivusto julkaisi tällä viikolla tiedot vuoden 2020 suosituimmista mobiilipeleistä. Kuten arvata saattaa, mikromaksuja sisältävistä peleistä on muodostunut valtava bisnes, joten niistä tienattavat rahasummat ovat nekin päätähuimaavia.

Vuoden suosituin peli ansaittujen tulojen kautta mitattuna oli PlayerUnkown’s Battlegroundsin mobiiliversio, PUBG Mobile. Peli nettosi yhteensä 2,6 miljardia dollaria. Sensory Tower kuitenkin huomauttaa, että tähän sisältyy sen kiinalainen versio Game For Peace. Kasvua viime vuodesta oli 64,3 prosenttia.

Aivan PUBGin vanavedessä tuli Tencentin Honor of Kings -MOBA 2,5 miljardilla dollarilla, 42,8 prosentin kasvulla viime vuodesta. Näiden perässä tulivat Pokemon GO (1,2 miljardia), Coin Master (1,1 miljardia), Roblox (1,1 miljardia) ja Monster Strike (958 miljoonaa).

Huomattavaa PUBGin menestyksen kannalta on, että sen oli onnistunut yltää vuoden ykkössijalle siitäkin huolimatta, että peli kiellettiin loppuvuonna Intiassa, jossa se oli ollut äärimmäisen suosittu. Myös Pakistan bannasi PUBGin väliaikaisesti menneen kesän aikana.

Lähde: Sensory Tower Kuvalähde: PUBG