SEURAA MEITÄ:
×

PUBG

ETUSIVU / PUBG
PUBG-kehittäjä Krafton listautuu pörssiin – Yhtiön arvo kymmeniä miljardeja
  • Niko
    Nikkilä

PUBG-kehittäjä Krafton listautuu pörssiin – Yhtiön arvo kymmeniä miljardeja

julkaistu: 17.06.2021 11:00

PlayerUnknown’s Battlegroundsin kehittäjä Krafton on julkistanut listautuvansa pörssiin ja myyvänsä ensimmäisen erän osakkeitaan varainkeruuta varten. Krafton tulee myymään 10 miljoonaa osaketta 458,000-557,000 Etelä-Korean wonin kappalehintaan (n. 340-410 euroa).

Yhtiö arvioi täten kokonaisarvokseen 35 biljoonaa wonia, eli noin 25,8 miljardia euroa, Arvio perustuu pitkälti PUBGin menestykseen ja sen tuottamaan vakaaseen rahavirtaan. Yhtiön tulot olivat viime vuona noin 1,2 miljardia euroa ja voitot noin 570 miljoonaa euroa.

Yhtiön tarkoituksena on kuitenkin laajentaa toimintaansa merkittävästi. Se tulee tänä vuonna julkaisemaan kaksi uutta peliä: mobiilipeli PUBG: New Staten ja Intian markkinoita mukailevan Battlegrounds Mobile Indian. PUBGin alkuperäinen mobiiliversio bannattiin Intiassa viime vuonna.

Muihin tuleviin aluevaltauksiin kuuluvat piirretyt, elokuvat, animaatiot ja tekoälykehitys.

PUBGin ympärille on rakennettu laaja e-urheiluskene, jota kehittäjä tukee suoraan. Lajin alueellisten sarjojen uudet turnaukset ovat juuri käynnistyneet, mukaan lukien sen Euroopan sarja, jossa kilpailee useita suomalaispelaajia ja -joukkueita, esimerkiksi ENCE ja SKADE. Sarjan palkintopotti on 250 000 dollaria.

Lähde: Reuters, Bloomberg Kuvalähde: PUBG