SEURAA MEITÄ:
×

PUBG

ETUSIVU / PUBG
PUBG-huippuliiga käynnistyy perjantaina – Joka viides pelaaja suomalainen
  • Juho
    "Pimmyjage"
    Salminen

PUBG-huippuliiga käynnistyy perjantaina – Joka viides pelaaja suomalainen

julkaistu: 28.08.2019 11:00

PlayerUnknown’s Battlegrounds -pelin Eurooppa-liiga palaa sen kolmannella kaudella. Liigassa nähdään yhteensä 16 joukkuetta, joista peräti viisi on suomalaistäyteisiä.

 

Liigassa kovat panokset

PUBGin Eurooppa-liigan kolmas kausi pelataan 30. elokuuta – 6. lokakuuta välisenä aikana. Liigan palkintopotissa on jaossa 350 000$. Tämän lisäksi liigan kuusi parasta joukkuetta ansaitsevat itselleen paikan marraskuussa käytävistä PUBGin MM-kisoista.

MM-kisaturnaus kantavaa nimeä PUBG Global Championship ja se järjestetään Pohjois-Amerikan Oaklandissa ja Los Angelesissa. Täällä pelissä on jopa 2 miljoonaa dollarin palkintopotti sekä maailman parhaan PUBG-joukkueen titteli.

 

Joka viides liigapelaaja suomalainen

Euroopan ykkösliigassa nähdään nyt viisi joukkuetta, jotka ovat suomalaistäyteisiä. Alla lista joukkueista ja suluissa niiden suomalaispelaajat:

  • Faze Clan (Anssi “mxey” Pekkonen)
  • Team Liquid (Jere “Jembty” Kauppinen, Samu “Sambty” Kauppinen)
  • CrowCrowd (Teemu “Teme” Kokko, Joona “NOOKIE” Närvänen, Olli “Tiikzu” Saarikoski, Miska “Mise” Malkamäki)
  • ENCE (Miro “Rustanmar” Ruotsi, Miika “miikaz” Kinnunen, Aki “TRYFFELI” Minkkinen, Saku “SKUIJKE” Sajakoski)
  • N47 (Valtteri “Vazku” Jussila, Paavo “Pag3” Voutilainen)

Suomalaisia nähdään nyt ennätysmäärä Eurooppa-liigassa, peräti 13 kappaletta. Verrattaessa lukumäärää muihin liigapelaajien kansallisuuksiin, ainoastaan venäläisiä on kaksi kappaletta suomalaisia enemmän.

 

Liigassa nähdään viisi suomalaistäyteistä joukkuetta.

 

Saako suomalaismenestys jatkoa?

Odotukset ovat korkealla suomalaisten liigasuoriutumisten suhteen. Menestystä on ollut kovaa aiemmilla kausilla ja toivon mukaan sama trendi jatkuu myös tällä kaudella.

Ensimmäinen liigakausi päättyi ENCEn voittoon Kauppisten veljesten edustaman Team Liquidin sijoittuessa toiseksi. Nykyisen CrowCrowdin pelaajista kolme pelasi tuolloin Winstrike Team -organisaation alla ja he sijoittuivat tällöin liigassa neljänneksi.

Toisella liigakaudella voiton vei Faze Clan ja Liquid oli tällöin kolmas. ENCEn suoritus jäi tällä kaudella heikoksi joukkueen ollessa lopullisessa tilastotaulukossa yhdestoista. Winstrike päätyi sijalle 12.

Uudella kolmannella kaudella Faze ja Liquid ovat kumpikin ennakkosuosikkeja kuuden parhaan joukkoon. Toivon mukaan sinne mahtuisi tällä kertaa myös ENCE, CrowCrowd tai N47, jotta suomalaisedustus MM-kisoissa olisi mahdollisimman suuri.

 

Näin seuraat liigan otteluita

Eurooppa-liigan kolmas kausi kestää kahdeksan viikkoa ja tänä aikana pelataan yhteensä 96 ottelua. Ottelut pelataan aina viikonloppuisin (pe-su), 4 ottelua per päivä. Lähetykset alkavat aina kello 19:00 Suomen aikaa.

Ottelun päälähetystä voit seurata järjestäjän omalta Twitch-kanavalta . Voit halutessasi seurata otteluita myös lempijoukkueesi omalta Twitch-kanavalta. Suomalaistäyteisten joukkueiden Twitch-kanavat on upotettu joukkueiden nimiin ylläolevassa listauksessa (N47 lisätään myöhemmin).

Lähde: Liquipedia Kuva:  PEL