SEURAA MEITÄ:
×

PUBG

ETUSIVU / PUBG
PUBG-logo
  • Kaapo
    "ssenegal"
    Martinmäki

PUBG Corpin vuoden 2018 liikevaihto oli lähes miljardin

julkaistu: 24.04.2019 10:34

PUBG Corporation, joka on huippusuositun PlayerUnknown’s Battlegroundsin pelin julkaisija, julkaisi vuoden 2018 talouskatsauksensa. Yksi battle royale genren suurista onnistui tekemään erinomaisen taloudellisen tuloksen viime vuonna. Joulukuussa 2017 julkaistulla pelillä oli viime kesäkuussa jo yli 400 miljoonaa pelaajaa kaikki alustat mukaan lukien.

Yrityksen liikevaihto oli 920 miljoonaa dollaria, josta voittoa oli 310 miljoonaa dollaria. Suurin osa liikevaihdosta, $790 miljoonaa (noin 81,5%), tuli pelin tietokoneversiosta. Mobiili- ja konsoliversioiden jakauma oli lähes identtinen, $65 miljoonaa ja $60 miljoonaa.

Etenkin Aasiassa lukuisista huijareista ja bugeista kärsinyt peli on siellä silti edelleen huippusuosiossa. Nimittäin 53% liikevaihdosta tuli Aasian markkina-alueelta. PUBGn mobiiliversio ei ole vielä saatavilla Kiinassa valtion tiukan hyväksymisprosessin takia. Tämän vuoden tulos voi hyvinkin olla vielä edellistä parempi, jos mobiiliversio joskus hyväksytään Kiinan markkinoille.