SEURAA MEITÄ:
×

PUBG

ETUSIVU / PUBG
Näin heität vastustajaa pannulla – Odotettu PUBG-päivitys saapui PC:lle
  • Juho
    "Pimmyjage"
    Salminen

Näin heität vastustajaa pannulla – Odotettu PUBG-päivitys saapui PC:lle

julkaistu: 26.10.2019 11:25

PlayerUnknown’s Battlegroundsin PC-versioon ilmestyi 23. lokakuuta kattava päivitys. Sen myötä peliin ilmestyi muun muassa myyntiautomaatteja sekä kyky heittää vastustajia esineillä.

5.1-version päivitys starttasi samalla myös pelin uuden, viidennen kauden. Nyt pelaajilla on mahdollisuus ostaa tälle kaudelle uusi Survivor Pass -tavara pelinsisäisestä kaupasta. Suorittamalla kyseisen passin tehtäviä, pelaaja ansaitsee erilaisia palkintoja. Tarjolla on muun muassa liuta uusia vaatteita sekä kosmeettisia lisäosia aseisiin.

Voit katsoa videon uudesta päivityksestä alta (näet sen myös täältä):

 

Entistä ehompi Miramar

Pelin aavikkokartta, Miramar, uudistui päivityksen myötä ja sai muun muassa autojen kilparadan. Sen lisäksi kartalle lisättiin uusia ramppeja, ajosilmukoita, hyppyreitä ja tauluja.

Nyt Miramarissa on mahdollista ajaa myös uutta kultaista Mirado-autoa. Autoja ilmestyy jokaisessa PUBG-pelissä vain yksi vilkkaana taistelukenttänä käytävän Hacienda del Patronin autotalliin.

Kartalla liikkumista ja tavaroiden keräämistä helpotettiin poistamalla joitain pieniä objekteja sekä roskia rakennuksien läheisyydestä. Myös aseiden sekä pitkäkantoisten tähtäinten ilmeentymistodennäköisyyksiä parannettiin.

Win94-kivääri koki myös ison muodonmuutoksen. Vanhan punapisteisen rautatähtäimen sijasta ase sai pysyvän 2.7-kertaisen tähtäimen. Päivityksen myötä aseen käytön voidaan olettaa yleistyvän. Kivääriä pääsee kokeilemaan jatkossa ainoastaan vain Miramar-kartassa.

Win94-kivääri sai pysyvän 2.7-kertaisen tähtäimen.

 

Myyntiautomaatit

Miramar-karttaan sekä pelin harjoituskarttaan Camp Jackaliin ilmestyivät päivityksen myötä myyntiautomaatit. Pelaajat voivat kerätä automaateista haltuunsa elämäpisteitä parantavia kipulääkkeitä (vrt. painkillers) ja energiajuomia (vrt. energy drinks).

Myyntiautomaatit ilmestyvät satunnaisesti eri paikoille Miramar-karttaa. Camp Jackalissa ilmestymispaikat ovat pysyviä.

Myyntiautomaateista voit kerätä tuurilla monta parannustarvikketta kerrallaan.

 

Tavaroiden heittäminen

PUBG:issa on jatkossa mahdollista heittää tiettyjä tavaroita joukkuetovereille tai kohti vastustajapelaajaa.

Joukkuetovereille voi heittää ammuksia tai parannustarvikkeita, mikäli tämä pyytää niitä radiokomennon myötä. Näiden tavaroiden heittomatka on enimmillään 15 metriä ja ne ilmestyvät osuessaan automaattisesti vastaanottavan pelaajan reppuun.

Voit heittää nyt myös joukkuetovereille ammuksia ja parannustarvikkeita.

 

Vihollisia pelaajat voivat heittää viidakkoveitsellä (vrt. machete), sorkkaraudalla (vrt. crowbar) ja sirpillä (vrt. sicle). Kyseisten aseiden heittomatka on enimmillään 40 metriä ja niiden tekemä vahinko vaihtelee 25-75 välillä riippuen heittomatkasta. Pannu (vrt. pan) lentää enimmillään vain 30 metrin päähän ja sen vahinkomäärä vaihtelee 40-90 välillä.

Eniten vahinkoa pelaaja tekee tavaroiden heittämisellä, mikäli ase osuu kohteeseen 15 metrin sisällä.

Heittääksesi aseella vihollista, pidä oikeaa hiirennäppäintä pohjassa, jonka jälkeen punainen viiva näyttää aseen lentoradan reaaliajassa (samalla tavoin kuin kranaateissa). Paina hiiren vasenta näppäintä heittääksesi aseen.

Voit katsoa tarkemman listauksen kaikista peliin tulleista päivityksistä täältä.

Lähde & Kuvat: PUBG