SEURAA MEITÄ:
×

PUBG

ETUSIVU / PUBG
Montako suomalaista nähdään MM-kisoissa? – Viimeinen PUBG-puristus alkaa tänään
  • PJ

Montako suomalaista nähdään MM-kisoissa? – Viimeinen PUBG-puristus alkaa tänään

julkaistu: 03.10.2019 14:31

PUBGin Eurooppa-liigan kolmannen kauden kuudes ja samalla myös viimeinen viikko starttaa tänään. Joukkueilla on kaikki pelissä näiden taistellessa keskenään siitä, kuka ansaitsee paikan marraskuussa käytävistä MM-kisoista.

 

Liigassa vahvaa suorittamista

MM-kisapaikat määritellään Global Championship 2019 -pisteiden avulla. Kyseiset pisteet koostuvat joukkueen ansaitsemista toisen ja kolmannen Eurooppa-liigan kauden yhteisistä kokonaispistemääristä. 30% pisteitä tulee toiselta ja loput 70% tällä hetkellä käynnissä olevalta kolmannelta kaudelta.

Suomalaisittain tilanne näyttää hyvältä. Ennen viimeisten pelien käynnistymistä Anssi “mxey” Pekkosen edustama Faze Clan johtaa tilastoja 506 pisteellä. Kolmantena seisoo suomalaisveljesten Jere “jembty” ja Saku “Sambty” Kauppisen tähdittämä Team Liquid 583 pisteellä.

Anssi “mxey” Pekkosen edustama Faze Clan johtaa PUBGin Eurooppa-liigaa. Kuvassa oikealla joukkueen kapteeni David “Fuzzface” Tillberg Persson.

 

Viisi eniten Global-pisteitä kerännyttä joukkuetta ansaitsee itselleen paikan MM-kisoista. Sekä Fazen että Liquidin pistemäärät ovat sellaiset, etteivät joukkueet käytännössä voi enää tippua viiden parhaan joukosta. Näin ollen ainakin kolme suomalaispelaajaa tullaan varmuudella näkemään MM-kisoissa.

 

Suomalaisilla paljon pelissä

Viimeiselle viikolle lähdettäessä on suomalaisfaneilla paljon jännitettävää. Vaikka mxey, Jembty ja Sambty ovat paikkansa jo MM-kisoista kuitanneet, on heillä vielä paljon pelissä liigavoiton suhteen. Liigan neljän kärki (Faze Clan, Team SoloMidNatus Vincere, Team Liquid) ovat vain 22 pisteen päässä toisistaan. Täten mikä tahansa joukkue voi vielä kuitata itselleen kolmannen kauden voiton ja 100 000$ siivun 350 000$ palkintopotista.

 

Tällä kaudella myös kokonaan suomalaisista pelaajista koostuva CrowCrowd on suoriutunut äärimmäisen menestyksekkäästi. Teemu “Teme” Kokon, Olli “Tiikzu” Saarikosken, Joona “NOOKIE” Närväsen ja Miska “Mise” Malkamäen edustama joukkue on tällä hetkellä 6. sijalla.

Crowcrowdilla on myös vielä pieni mahdollisuus kavuta viiden parhaan joukkoon Global-pisteissä. Tämä kuitenkin vaatisi joukkueelta äärimmäisen pisterikasta viimeistä viikkoa samalla toivoen, että viidettä Global-pistesijaa pitävä G2 Esports suoriutuisi äärimmäisen kehnosti.

Eurooppa-liigaan tälle kaudelle noussut N47 saa olla myös tyytyväinen liigadebyyttiinsä. Valtteri “Vazku” Jussilan ja Paavo “Pag3” Voutilaisen edustama joukkue pitää tällä hetkellä liigan viidettä sijaa ja tulee taistelemaan sen pitämisestä muun muassa CrowCrowdin kanssa.

Eurooppa-liigan kolmas kausi on ollut Saku “SKUIJKE” Sajakosken edustamalle ENCElle vaikea.

 

Kolmannella kaudella huonosti pärjännyt ENCE istuu tällä hetkellä sijalla 14 ja on vaarassa tippua Eurooopan ykkösliigasta. Mikäli joukkue kuitenkin kykenee äärimmäiseen koviin suorituksiin nyt viimeisellä viikolla, voi se vielä välttää seuraavan kauden karsintaturnaukseen joutumisen.

 

MM-kisat marraskuussa

PUBG-vuosi kulminoituu marraskuussa yhdysvalloissa pidettävään PUBG Global Championship -turnaukseen. Näissä MM-kisoissa on jaossa jopa 2 miljoonan dollarin palkintopotti sekä tämän vuoden MM-titteli sen voittaneelle joukkueelle.

Turnaukseen osallistuu peräti 32 joukkuetta ympäri maailmaa. Jokainen joukkue edustaa turnauksessa oman liiga-alueensa tämän vuoden parhaimmistoa. Turnaus pelataan 11.-24. marraskuuta välisenä aikana.

 

Kannusta suomalaiset loppukiriin

PUBGin Eurooppa-liigan viimeisen viikon pelit käynnistyvät tänään klo 19:00 alkaen. Luvassa on torstaista perjantaihin viisi ottelua per päivä.

Voit seurata suomalaisten PUBG-menestystä järjestäjien omalta Twitch-kanavalta.

Lähde: Liquipedia, Kuva: PEL(1), PEL(2), PEL(3)