SEURAA MEITÄ:
×

PUBG

ETUSIVU / PUBG
Kuusi suomalaista matkalla kohti maailman kovinta PUBG-liigaa
  • Jere
    "SPY3R"
    Vanhala

Kuusi suomalaista matkalla kohti maailman kovinta PUBG-liigaa

julkaistu: 05.10.2019 16:00

PUBGin Eurooppa-haastajaliigan kolmas kausi piti sisällään niin suomalaisia pettymyksiä kuin onnistumisiakin. Kovista alkuasetelmista huolimatta lopulta vain kaksi suomalaistäyteistä joukkuetta onnistuivat lunastamaan itselleen paikat nousukarsintaan.

Lohkovaiheet täynnä toivoa

Elokuun loppupuolella käynnistynyt Eurooppa-haastajaliigan lohkovaihe oli täynnä suomalaisia pelaajia. Lohkossa A pelasivat suomalaisista joukkueista Quickmath ja YMCA Esports. Lisäksi lohkosta löytyi myös suomalaisvahvisteiset Last Crew ja 4 Angry Kids. Vastaavasti lohkossa B suomalaista väriä edusti MJ Esports.

Kummassakin lohkossa joukkueet pelasivat yhteensä 32 kartan ajan lohkovastustajiaan vastaan ja lopulta 8 parasta joukkuetta kummastakin lohkosta eteni Haastajaliigan finaaliin.

Suomalaiset menestyivät lohkovaiheessa kaksijakoisesti.

Lohko A oli sinivalkoista juhlaa. Kaikki suomalaiset etenivät jatkoon, lukuunottamatta 4 Angry Kidsiä (Havokki), jonka matka päättyi tylysti lohkon sijalle 10.

Lohko B sen sijaan ei tarjonnut lisää suomalaista vahvistusta finaaliin. Ainoana suomalaista lippua lohkossa kantanut MJ Esports jäi lohkon hännille, sijalle 15.

Finaalista paikka Berliiniin

Haastajaliigan finaalin panoksena oli paikka Berliinissä pelattavaan nousukarsintaan (PEL Promotion), josta joukkueilla on mahdollisuus nousta ylimmälle sarjatasolle Eurooppa-liigaan taistelemaan Euroopan parhaiden joukkueiden kanssa.

Korkeiden panoksien vuoksi finaalirupeama kestikin yhteensä 48 karttaa ja erotteli jyvät akanoista. Finaalin 16 joukkueesta parhaat 12 pääsisivät Berliiniin, joten tilanne näytti suomalaisittain valoisalta.

Varmoista jatkopaikoista ei kuitenkaan voitu kovien joukkueiden keskuudessa puhua. Suomalaisittain tuloksia saikin jännittää aina viimeisiin otteluihin asti.

YMCA Esportsin matka Berliiniin valitettavasti kariutui joukkueen jäädessä lopulta finaalin sijalle 15. Eroa toivottuun kahdenteentoista sijaan jäi lopulta 21 pistettä. Toisen epäonni on kuitenkin myös toisen onni, sillä juuri tälle kahdennelletoista sijalle sijoittui suomalaisvahvisteinen Last Crew.

Lisää ilonaiheita toi Quickmath, joka sijoittui lohkon sijalle 11. Näin ollen Quickmath ja Last Crew lunastivat paikkansa Berliinin nousuturnauksesta.

Haastajat kohtaavat Berliinissä liigan heikoimmat joukkueet

Berliinin nousukarsintaturnaus käynnistyy lokakuun 17. päivä ja siinä 16 joukkuetta taistelevat 4 paikasta maailman kovimpaan PUBG-liigaan. 12 haastajajoukkueen lisäksi turnauksessa pelaa 4 ylimmän sarjatason heikoiten menestynyttä joukkuetta.

Kirjoitushetkellä Eurooppa-liigan pelit ovat vielä kesken, mutta on hyvin todennäköistä, että suomalainen ENCE kuuluu näihin 4 heikoimpaan joukkueeseen. Jännitettävää karsintaturnauksessa siis totisesti riittää.

Quickmathin kokoonpanossa pelaavat Roope “Peltsij” Peltomäki, Antti “Ensolenso” Siurua, Juho “Jupezik” Lipponen, Oliver “Ball1n” Santasalo ja Daniel “D1gg3r1” Luusua.

Last Crewin riveissä sen sijaan suomalaista tulivoimaa edustavat Lassi “Mukke” Hautala ja Jaakko “Jap1” Kekki. Heidän lisäkseen joukkueessa pelaavat ruotsalainen Rhyp ja tanskalainen Akaskillz

 

Lähde: pubgesports