SEURAA MEITÄ:
×

PUBG

ETUSIVU / PUBG
Kevyempää taistelua kana-aterioista – PUBG Lite saapuu Suomeen torstaina
  • Jere
    "SPY3R"
    Vanhala

Kevyempää taistelua kana-aterioista – PUBG Lite saapuu Suomeen torstaina

julkaistu: 07.10.2019 17:47

Oletko haaveillut PUBGin pelaamisesta, mutta rakas pelitietokoneesi ei ole pystynyt pyörittämään sitä? Torstaina haaveesi toteutuvat, kun PUBG Lite -pelin betaversio saapuu Suomeen.

 

”Tavoitteena tarjota PUBG-kokemus joka puolelle maailmaa”

Alunperin vain Thaimaan alueelle julkaistu PUBG Lite on nimensä mukaisesti Battle Royale -genren hitiksi nousseen Playerunknown’s Battlegrounds -pelin kevyempi versio. Peli on myös alkuperäisestä versiostaan poiketen täysin ilmainen.

Avoin kokeiluversio avattiin jo tammikuussa thaimaalaisille käyttäjille, mutta nyt tulevana torstaina peli avautuu myös muulle maailmalle.

Aivan koko maailmalle peliä ei vielä avata, vaan listalle on nimetty 52 maata ympäri Eurooppaa ja CIS-aluetta, jotka pääsevät peliin mukaan. Suomi on yksi näistä.

PUBG Corp. mukaan Lite-versio ei vielä sisällä kaikkia samoja karttoja, jotka perusversiosta löytyvät. Niiden tulisi ilmestyä peliin kuitenkin lähitulevaisuudessa. Muutoin pelistä on ilmeisesti tarkoitus tehdä lähes identtinen alkuperäisen kanssa.

Tammikuisessa tiedotteessa PUBG Liten taustalla häärivä tiimi totesi, että pelin yksinkertaisena tarkoituksena on tuoda aito PUBG-kokemus myös niille alueille, joissa pelaajille ei ole käytettävissään perusversioon tarvittavaa rautaa. Parhaimmassa tapauksessa kevytversiota tulisi pystyä pelaamaan jopa kannettavalla tietokoneella, josta löytyy integroitu näytönohjain.

Aiemmin Battle Royale -pelistä on voinut nauttia myös PUBG Mobile -version välityksellä. Kyseinen mobiiliversio on ollut erittäin suosittu juuri Aasian suunnalla, jossa pelaajat ovat voineet vain haaveilla normaalin version pelaamisesta tietokoneella.

 

Onko tässä avain PUBGin yhä suurempaan suosioon?

Esimerkiksi Gamingscanin heinäkuisessa artikkelissa PUBGin ja Fortniten vertailussa yhdeksi suurimmaksi PUBGin ongelmista nimettiin sen kehno optimointi tietokoneille. Peli on vaatinut tähän asti käyttäjiltään tehokasta konetta, joka on syönyt pelin suosiota ympäri maailmaa.

Toisena pointtina artikkelissa nostettiin PUBGin maksullisuus. PUBGin kovin kilpaileva Battle Royale -peli, Fortnite, on esimerkiksi ollut alusta lähtien ilmainen ja toiminut myös hieman heikommalla raudalla.

Viime aikoina Fortnite on kuitenkin alkanut menettämään hitaasti suosiotaan, joten markkinalla olisi tilaa ilmaiselle BR-pelille. Nähtäväksi jää millaiseen suosioon PUBG Lite itsensä nostaa, kun talven pimeys valtaa Euroopan ja pelaajajoukot suuntaavat takaisin tietokoneidensa ääreen.

Lähde:  PCGamer
Kansikuva: IGN