SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Potkut kaikille! – Esports-liigan uudistaminen johti radikaaleihin toiminpiteisiin
  • Perttu
    Leinonen

Potkut kaikille! – Esports-liigan uudistaminen johti radikaaleihin toiminpiteisiin

julkaistu: 08.07.2024 12:29

E-urheilu on kova bisnes jossa kilpaillaan katsojista kynsin ja hampain. 2K ja sen NBA-liiga ovat olleet vaikeuksissa katsojalukujensa puolesta. Liigan toimitusjohtaja ryhtyikin rajuihin toimenpiteisiin nostaakseen katsojamääriä.

NBA 2K-pelisarja on koripallopelisarja, joka pohjautuu joka vuosi julkaistavaan uuteen NBA-peliin. Se on kamppailut katsojista aina ensimmäisestä vuodestaan kilpasarjan perustamisesta alkaen 2018.

Alkuun kiinnostusta herättänyt liiga ei ole onnistunut nostattamaan viimeiseen kahteen vuoteen katsojamääräänsä. Se ei ole onnistunut rikkomaan edes 26 000 katsojan rajapyykkiä missään järjestämistään isoista turnauksista tämän vuoden puolella.

Vertailun vuoksi League of Legendsin suurin turnaus vuonna 2023 rikkoi 6 miljoonan katsojan rajapyykin.

Liigan toimitusjohtaja Andrew Perlmutter onkin ryhtynyt rajuihin toimenpiteisiin. Heinäkuun alussa pidetyssä kokouksessa toimitusjohtaja Perlmutter nimittäin irtisanoi käytännössä kaikki ja esitteli suunnitelmat liigan uusiutumiselle.

Yksi liigassa kilpailevista joukkueista on Heat Check Gaming, jonka manageri julkaisi kokouksen jälkeen viestin sosiaaliseen mediaan.

“Perlmutter antoi kaikille potkut kymmenessä minuutissa ja lähti pois”, kuului lyhyen ja ytimekkään viestin sisältö.

Myös muut liigan työntekijät, kuten castereina työskentelevät Harris Rubenstein ja Jamie “Dirk” Diaz Ruiz kertoivat olevansa nyt työttömiä pidetyn kokouksen seurauksena.

NBA 2K liiga julkaisi oman päivityksensä kokouksen jälkeen, jonka mukaan sen tavoitteena on jatkossa tulla “maailmanlaajuiseksi digitaaliseksi viihdeliiketoiminnaksi”.

Liigasta pyritään muovaamaan suuntaan, jota nuoremmat fanit ymmärtävät paremmin ja sillä on tavoitteena järjestää useita live-tapahtumia.

Tavoitteena on saada myös enemmän todellisen NBA-liigan pelaajia mukaan virtuaaliversion toimintaan.

“Odotamme innolla tulevaa ja jaamme pian lisätietoja kilpailukaudestamme 2025”, liigan tiedotteessa todetaan.

Rajut toimenpiteet ovat jakaneet pelin yhteisön yhtälailla rajusti kahtia. Osa kritisoi ihmisten erottamista kylmästi ja osa puolestaan on valmis antamaan mahdollisuuden kipeästi muutosta tarvinneelle liigalle.

Kuva: Take-Two Interactive Software/2K/NBA 2K Lähde: Dexerto