SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Pörssihai Mikko Rantanen palasi tyylikkäästi piikkipaikalle!
  • Toimitus

Pörssihai Mikko Rantanen palasi tyylikkäästi piikkipaikalle!

julkaistu: 15.11.2018 07:33

Yön NHL-kierroksen ehdottomasti mielenkiintoisin peli käytiin Pepsi Centerissä, Denverissä, missä Colorado Avalanche ja Boston Bruins olivat vastakkain.

Tavallisesti eri konferenssien joukkueiden keskinäisissä otteluissa ei ole panoksena mitään elämää suurempaa, mutta tällä kertaa oli eri ääni kellossa.

Se, mikä ottelusta teki erityisen oli fakta, että ottelussa kohtasivat NHL:n runkosarjan ensimmäisen neljänneksen kovimmat ykkösketjut. Coloradon Nathan MacKinnonin johtama ykkönen oli latonut ennen ottelua yhteensä 69 pistettä, kun taas Bostonin Patrice Bergeronin johtama ykkösnyrkki oli takonut niitä yhden pisteen verran vähemmän.

NHL:n pistepörssin viiden parhaan pelaajan joukosta nähtiin tässä ottelussa neljä pelaajaa. Coloradosta siellä oli Mikko Rantanen, joka menetti eilen pistepörssin kärkipaikan Edmontonin Connor McDavidille.

Kahtena viime kautena Art Ross Trophyn voittanut McDavid nousi piikkipaikalle maaliensa turvin, mutta kaksikko oli kuitenkin tasapistein kärjessä.

Bostonista pistepörssin viidentenä ja maalipörssin selvässä johdossa otteluun lähti tsekkilaituri David Pastrnak, joka oli ampunut jo 16 maalia tällä kaudella.

Heti ottelun alusta asti oli päivänselvää, että tänään otetaan selvää, kumpi joukkueiden ykkösnyrkeistä on NHL:n todellinen ykkösvitja.

Bostonilla oli viimeinen vaihto-oikeus TD Gardenilla ja Avalanche-luotsi Jared Bednar peluutti MacKinnonin ketjua laidoillaan Rantanen ja Gabriel Landeskog jatkuvasti Bostonin Bergeronin ykköstä vastaan, minkä laidoilla viiletti Pastrnakin ohella Brad Marchand. Vieraiden Bruce Cassidylla ei ollut aikomustakaan peluuttaa myöskään jotain muuta ketjua MacKinnonia vastaan. Nähtiin siis todellista shakkia luistimilla!

Bostonin Pastrnak ehti kolisuttaa tulisella vedolla Coloradon Semyon Varlamovin vartioiman maalin ylärimaa, ennenkuin verkko soi ottelussa ensimmäistä kertaa.

Rantanen kaivoi kulmasta kiekon ja siirsi sen rystyltä Landeskogille, joka linkosi isännille avausmaalin. Suomalainen nousi syötöllään takaisin pistepörssin kärkeen sekä myös ottelun alla Jetsin Blake Wheelerille menettämänsä syöttöpörssin kärkeen!

Boston iski Coloradon hallinnasta huolimatta napakasti vastaiskuja ja oli vain ajan kysymys, milloin Bruins tasaisi tilit.

Kiekko kävi kuitenkin kahdesti vielä ylärimassa, ennenkuin se löysi maalin perukoille. David Backes kolisteli rautaa ensin ja Patrice Bergeron oli asialla toisella kerralla.

Bostonin ensimmäisellä ylivoimalla tuli sitten tasoitus, kun David Krejcin vedon ohjasi maaliin Pastrnak.

Avauserän päätösminuutilla Jake DeBrusk karkasi yksin läpi ja iski Bostonin johtoon tyylikkäällä pukukoppimaalilla.

Toisen erän alkuun Boston pääsi pelaamaan toistamiseen ylivoimalla, eikä se jättänyt Colin Wilsonin jäähyä hyödyntämättä. DeBrusk oli toistamiseen asialla, kun hyökkääjä ohjasi Pastrnakin siniviivalämärin Varlamovin selän taakse. 1-3(!).

Seuraavaksi oli Pastrnakin vuoro kömpiä kolttosistaan jäähyboksiin. Arvatenkin oli selvää, että Coloradon ykköseltä tulee kuitti ylivoimassa. Näin kävikin. Rantanen maalasi b-pisteen kaarelta löydettyään reiän Jaroslav Halakin suojuksista: 2-3(!).

Matt Calvert vastasi isäntien 3-3 -tasoituksesta päätöserän alussa. Halak torjui Avalanche-laiturin vedon ja lätyn tumpeloi epäonnekkaasti omiin paikalle pyrähtänyt Danton Heinen.

Kauden ehdottomasti parhaan pelinsä pelannut Rantanen kasvatti vielä pistetiliään Coloradon siirryttyä johtoon MacKinnon 4-3 osumalla!

Colorado kaunisteli vielä loppunumeroiksi 6-3 Tyson Jostin ja Alexander Kerfootin ylivoimamaaleilla.

Avalanche voitti ykköskenttien taistelun pistein 6-3. Isännistä onnistui maalinteossa koko ykkösvitja, missä Rantanen keräsi tehot 1+2, MacKinnon 1+1 ja Landeskog 1+0. Bruinsin ykkösestä Pastrnakin 1+1 ja Bergeronin 0+1 olivat ketjun ainoat ilonaiheet.

Yön tulokset:

Chicago – St. Louis 1-0

Winnipeg – Washington 3-1

Colorado – Boston 6-3 (C: Rantanen 1+2)

Vegas – Anaheim 5-0

Pistepörssin kärki:

1. Mikko Rantanen COL 7+22=29

2. Nathan MacKinnon COL 12+14=26

3. Connor McDavid EDM 10+16=26

4. Patrice Bergeron BOS 9+17=26

5. David Pastrnak BOS 17+8=25