SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Playstation korottaa verkkopelaamisen hintoja – Uudet hinnat voimaan huomenna!
  • Perttu
    Leinonen

Playstation korottaa verkkopelaamisen hintoja – Uudet hinnat voimaan huomenna!

julkaistu: 05.09.2023 19:54

Sony kertoi elokuun viimeisenä päivänä blogissaan nostavansa PlayStation Plus- vuositilausten hintoja. PlayStation Plus on palvelu, jota käyttäjä tarvitsee mikäli mielii pelata pelejään netin välityksellä. Plus-jäsenenä verkon monipelaamisen lisäksi saa käyttöönsä kuukausittaisia ilmaispelejä.

Hintojen nousut koskevat vuositilauksia ja ne tulevat voimaan 6.9, eli huomenna. Vuositilaajat maksavat vanhaa hintaa nykyisen tilauksensa loppuun asti. Tämän lisäksi vuositilaajilla on myös mahdollisuus uusia tilauksensa vielä vanhalla hinnalla kunhan sen tekee ennen 6.11. Mikäli tilaustasoaan haluaa muuttaa, tulee se tehdä ennen huomisia hintojen nousua. Kuukausitilausten hintojen noususta yhtiö ei tiedottanut ainakaan vielä mitään.

Yhtiö perustelee hintojen nostamista palvelun laadun takaamisella. PlayStation Plus-paketteja on kolmea eri tasoa ja hintojen nousut koskevat nimenomaan 12 kuukauden tilauksia. Kuukauden ja kolmen kuukauden tilausten hintoihin ei ole ainakaan vielä tulossa muutosta. Hintojen muutoksesta huolimatta 12 kuukauden tilaukset ovat edelleen halvempia kuin lyhyemmät yhden tai kolmen kuukauden tilaukset.

Hintojen nousu on varsin kovaa, koska se on keskimäärin noin 25% korotus hintoihin riippuen paketista. Halvimman eli Plus Essential-tilausmallin vuosihinta kohoaa 59,95 eurosta 71,99 euroon.

Plus Extra-paketin hinta sen sijaan nousee 99,95 eurosta 125,99 euroon. Plus Extra pakettiin kuuluuvat suoratoistettava pelaaminen ja Ubisoft+ -palvelu.

Kolmas paketeista eli kallein Plus Premium-paketti maksaa huomisesta alkaen 151,99 euroa vuodessa, vanhan 119,95 euron vuosihinnan sijaan. Premium-paketissa tilaaja saa käyttöönsä PlayStationin klassikkovalikoiman ja pelien kokeiluversiot edellä mainittujen muiden palveluiden lisäksi.

 

Kuva: Sony