SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Pittsburgh Penguins – Washington Capitals: Paistia uuniin!
  • Toimitus

Pittsburgh Penguins – Washington Capitals: Paistia uuniin!

julkaistu: 04.10.2018 19:56

Arkkiviholliset kohtaavat Pittsburghin kausidebyytissä sen kotiluolassa PPG Paints Arenalla Washingtonia vastaan. Penguins pitää huolen, että b2b-peliä pelaavan Capitalsin eilisellä murskavoitolla jättämänsä viesti kaikuu kuuroille korville.

Pensin ykkösvitja Jake Guentzel, Sidney Crosby ja Patric Hörnqvist dominoi jo viime kauden pudotuspeleissä aina siihen asti, kunnes Caps pani Pensin kauden pakettiin.

Vaikka tuo kolmikko juhlikin pudotuspeleissä pisteiden valossa (21, 21 ja 11 pinnaa), ei Matt Murray poiminut ratkaisevia koppeja maalinsuulla  kiinni.

Evgeni Malkinin johtama Pensin kakkonen laidoillaan Carl Hagelin ja Phil Kessel ei liioin kalpene Crosbyn ketjulle.

Kiistatta harjoituspeleissä Pittsburghin pelejä dominoi Derick Brassardin ketju laidoillaan Dominik Simon ja Bryan Rust.

Ketjun sentteristä huokui pre seasonilla, ettei pudotuspeleissä vielä vauhtia hidastanut alavartalovamma enää vaivaa miestä. Viisi pinnaa, joista kolme reppua viimeisessä harjoituspelissä Columbusta vastaan on sellainen näyttö Brassardin nykykunnosta, että se on huomioitu myös vastustajien leirissä.

Jos Rolle-setä olisi Pens-piiskuri Mike Sullivanin pöksyissä, tuhansien vetojen mies luultavasti hykertelisi ja taputtaisi yhteen pieniä, vaaleanpunaisia käsiään. Sen verran balanssissa ja nälkäisinä kaikki neljä Pens-ketjua ovat.

Isäntien Riley Sheahanin johtamassa nelosessa tuo nimittäin kotiin palannut veteraani Matt Cullen sellaista kokemusta ja tietotaidon omaksumista myös Daniel Sprongin pelaamiseen, että oksat pois.

Kaksi edellistä ovat myös vahvoja aloittajia ja puolustuspään pelaajia. Cullen, joka todennäköisesti lyö hokkarit naulaan tämän kauden jälkeen viihtyy siis myös laidassa, vaikka todellisuudessa sentteri onkin.

Sullivanilla on kieltämättä pakassaan ässäkortit ja Pensistä on ottamaan revanssi heti kättelyssä viimekautisesta kirvelevästä ottelusarjan tappiosta Capseille.

Anytime Wincast: Phil Kessel maalaa ja Pittsburgh voittaa (60 min) @5.00

» pelaa kohdetta leovegasilla

Ei pidä tuijottaa liikaa Washingtonin viimeöiseen Bostonin maahanpanijaisiin 7-0, missä ottelu oli käytännössä taputeltu jo vajaassa parissa minuutissa isäntien livahdettua kahden maalin karkumatkalle T.J. Oshien ja Evgeni Kuznetsovin näteillä raapaisuilla, jotka molemmat menivät Bruins-veskari Tuukka Raskin piikkiin.

Vahvasti tälläkin kaudella maalikuninkuudesta kiistatta terveenä taisteleva Aleksandr Ovechkin heitti vielä multaa tutulla one timerillaan P-pisteen kaarelta ja Bostonin eväät oli viimeistään silloin syöty.

Vaikka jokainen änärijoukkue haastaa ja haluaa voittaa mestarit tällä kaudella erityisen mielellään, ei sitä voittamisen paloa Bruinsin kohdalla eilen missään vaiheessa näkynyt.

Pittsburghin kohdalla tilanne tulee olemaan tänään kokonaan toinen. Eikä vähiten kotiluolan takia. Capsin uusi piiskuri Todd Reirden ei ota toista voittoaan toisessa ottelussaan mestarien pääluotsina.

Pittsburghin onneksi Capsin rotta Tom Wilson katselee ottelua piippuhyllyltä tai motellista käsin. Wilson olisi ollut vihoviimeinen henkilö sekoittamaan Sullivanin pakkaa ja hämmentämään entisestään viimekautisia räjähdysherkkiä tunnelmia Zach Aston-Reesen jouduttua keräilemään leukaluitaan jäiltä törkytaklauksen jäljiltä.

Vahva kotivoitto ja jos tämä ottelu ei ole paisti, niin ei sitten mikään! Pens vie tänään ja Caps on tyhjä ilmapallo!