SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Pittsburgh Penguins – Tampa Bay Lightning: Palaako salamapaidat takaisin voittokantaan?
  • Johannes
    Romu

Pittsburgh Penguins – Tampa Bay Lightning: Palaako salamapaidat takaisin voittokantaan?

julkaistu: 15.11.2018 12:38

Pittsburgh Penguins saa yön NHL -kierroksella vieraakseen idän kärkijoukkue Tampa Bay Lightningin. Illan estradina toimii pingviinien kotiaski PPG Paints Arena.

Kotijoukkue Pittsburgh Penguinsin alkukausi on ollut suoraan sanottuna surkea, ja uusissa huhuissa päävalmentaja Mike Sullivan on seuraavaksi liipaisimella, jos pingviinit eivät saa kurssia käännettyä.

Joukkue teki menneellä viikolla vaihtokaupan Los Angeles Kingsin kanssa, kun polkukone Carl Hagelin siirtyi Los Angeles Kingsiin, ja vaihdossa pingviineihin saapui Tanner Pearson. Sullivan on istuttamassa Pearsonia Evgeni Malkinin johtamaan kakkoskenttään.

Pingviinit ovat nyt hävinneet viidestä viimeistä pelistä neljä ja valahtaneet itäisen konferenssin pohjalle, jossa seuraa pitää Ottawa Senators sekä New Jersey Devils. Metropolin divisioonasta joukkue löytyy toiseksi viimeiseltä sijalta, takanaan vain New Jersey Devils.

Pingviinien loukkaantumislista näyttää huolestuttavalta, sillä poissa ovat luottopuolustaja Justin Schultz sekä sentteri Derick Brassard. Se mikä Sullivania eniten huolestuttaa on kapteeni Sidney Crosby, joka jätti keskiviikon treenit välistä ylävartalovamman takia, eikä miehen pelikunnosta ole varmuutta. Maalinsuulla aloittanee Matt Murray (89.61/3.87KA), joka saanee pitkästä aikaa näytönpaikan.

Itäisen konferenssin ja Atlantin divisioonan piikkipaikkaa hallussaan pitävä Tampa Bay Lightning saapuu PPG Paints areenalla kahden ottelun tappioputkessa. Joukkue hävisi edellisen ottelun KeyBank Centerissä Buffalo Sabresille maalein 2-1, mistä joukkue aloitti neljän ottelun mittaisen vieraskiertueen.

Salapaidat pääsevät otteluun ilman suurempia loukkaantumishuolia, kun joukkue saa takaisin edelliset kaksi peliä väliin jättäneen puolustaja Anton Stralmanin. Joukkueen vahvuudesta poissa on vain pitkäaikaispotilas hyökkääjä Ondrej Palat. Salamapaitojen maalinsuulla aloittaa viime pelin luukkua avannut ykköskassari Andrei Vasilevski (92.74/2.29KA).

Pingviinien isoin ongelma on ollut tällä kaudella puolustusalueen puolustuspelaaminen sekä maalivahtipeli. Joukkueen tehotkin ovat viime aikana jääneet totaalisesti piippuun, kun joukkue on onnistunut viimeistelemään vain kahdeksan maalia viimeisessä viidessä pelissä. Isoin syy tehottomuuteen on sekava viisikkopelaaminen, joka ei tuota tarvittavaa tulosta.

Vaikka Tampa on hävinnyt kaksi edellistä ottelua, on joukkue huomattavasti parempi viisikkopelaamisessa sekä puolustusalueen puolustuspelaamisessa kuin pingviinit. Erikoistilannepelaaminen joukkueiden välisissä vertailuissa on aika tasan, joten viisikkopelaaminen tulee olemaan voiton kannalta avainasemassa, jossa Tampa on huomattavasti parempi. Bookkerit ovat myöskin reagoineet mahdolliseen Crosbyn poissaoloon, tiputtamalla Tampan kerrointa alaspäin, joka vaikuttaa pingviinien jo sekavaan pelaamiseen negativiisesti.