SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
PUBG-daamit
  • Atte
    Leppänen

Pittsburgh Knights julkisti naisista koostuvan PUBG-joukkueen

julkaistu: 13.12.2018 13:52

Eurheilujärjestö Pittsburgh Knights  päätti lyöttäytyä yhteen NFL-seura Pittsburgh Steelersin kanssa perustaakseen täysin naisista koostuvan Playerunknown’s Battlegrounds -joukkueen. Pittsburgh Knights ilmoitti asiasta sivullaan virallisella tiedotteella. 

Joukkueen nimeksi tuli Dames of PUBG, eli PUBGin daamit. Tuore joukkue aloittaa kilpataipaleensa tänään 13. joulukuuta Zowie Divina PUBG -turnauksessa, Kiinan Shanghaissa. Turnaus kestää aina joulukuun 18. päivään saakka ja sitä voi seurata turnauksen omalta viralliselta Twitch-kanavalta. Zowie Divina PUBG on täysin naisille suunnattu turnaus, jossa kilpailee 48 pelaajaa.

Naisista koostuvan joukkueen nähdään ajavan tasa-arvoa kovin miesvaltaisella eurheilualalla:

Eurheilun taistelukentät ovat aina olleet miehiä täynnä ja vain alle 1 % huipputason ammattipelaajista on naisia.  Kun tavalliselta eurheilun katsojalta kysytään tämän suosikkia naispuolisista pelaajista, osaa hän yleensä nimetä vain yhden tai kaksi. Pittsburgh Knights yrittää kuitenkin muuttaa asian. Julistaessamme ensimmäisen naisista koostuvan eurheilujoukkueemme, toivomme voivamme vaalia alan monimuotoisuutta ja tasa-arvoa.

Daameina tunnetut pelaajat ovat:

  • Aliza “Hellauchiha” Teinert
  • Taryn Blanco
  • Bri “Masq” Becker
  • Christina “Sminty” Thomas

Pelaajista Hellauchina on kilpaillut vakavasti jo jonkin aikaa, mutta on sanojensa mukaan innokas päästessään edustamaan oikeaa brändiä. Joukkueen naiset eivät ole vielä tavanneet toisiaan oikeassa elämässä, mutta heillä kaikilla on vankka tausta PUBGin parista jo pelin alkuajoilta lähtien. Nähtäväksi jää, miten tuore joukkue selviää ensimmäisestä tulikokeestaan Shanghaissa.

Kuva: Pittsburgh Knights