SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Pikkuleijonat ovat uusia maailmanmestareita!!!
  • Toimitus

Pikkuleijonat ovat uusia maailmanmestareita!!!

julkaistu: 06.01.2019 06:10

MM-Finaali:

USA U20 – Suomi U20 2-3 (0-0,0-1,2-2)

Pronssiottelu:

Venäjä U20 – Sveitsi U20 5-2 (2-0,1-2,2-0)

 

USA U20 – Suomi U20 2-3

MM-finaalia mainostettiin ensi kesän NHL-draftin kahden potentiaalisimman ykkösvarauksen, 17-vuotiaiden Jack Hughesin ja Kaapo Kakon kohtaamisena. Hughes ei pelannut alkusarjan ottelussa Suomea vastaan.

Rikkonaisessa ottelussa kaksikko ennätti ottamaan muutamassa vaihdossa tasakentällisin yhteenkin. Erikoistilanteet sotkivat kuitenkin molempien tulevaisuuden starojen peliä. Molemmat kuitenkin heräsivät päätöserässä, missä Hughes keräsi kaksi tehopistettä ja Kakko iski maailmanmestaruusmaalin!

Ensimmäinen maalipaikka tuli Suomen nelosvitjalle, kun Teemu Engberg löysi maalin takaa Samuli Vainionpään, joka ei kuitenkaan saanut survottu maalin edestä limppua sisään Wayne Primeaun selän taakse.

Engberg sai Suomen toisen paikan, mutta Kemp sai tyylikkäästi sidottua suomalaishyökkääjän mailaa sen verran, että IFK:n nuorukaisen kuti jäi piippuun.

Kulmaväännöstä jenkkien puolustusalueella Rasmus Kupari otti boksia käytettyään kyynärpäitään Josh Norrisin leukaperiin.

Jenkit täräyttivät muutamaa sekuntia myöhemmin maalin.

Kiekko ponnahti päätyplekseistä suoraan Suomen maalille Ukko-Pekka Luukkosen nokan alle, jossa se osui ensin jenkkihyökkääjän luistimeen ja tuli siitä Oliver Wahlstromille, joka löi sen verkkoon.

Tuomarit tarkistivat osuman videolta ja maali hylättiin maalivahdin estämisenä.

Seuraavan jäähyn otti Honka, joka pisti Barrattin kanveesiin omalla p-pisteellä. Kisojen paras ylivoima loi paikan maalinkulmalta Alexander Chmelevskille, mutta tuikkauksen sai Luukkonen torjuttua.

Suomen ykkösvitjan Aarne TalvitieAleksi Heponiemi akseli loi todellisen maalipaikan jenkkien maalille, mutta jenkkien puolustus onnistui tilanteen selvittämään.

Hetkeä myöhemmin Suomi sai vuorostaan ensimmäisen ylivoimansa, mutta paras paikka siunaantui jenkeille, kun Logan Cockerill löysi maalin takaa Chmelevskin, mutta Luukkonen torjui. Juuri ennen tilannetta Mikey Anderson taklasi Talvitietä sillä seurauksella, että Suomen kapteeni nilkutti pukkariin.

Toisessa erässä luisteltiin päästä päähän. Vaakanaisen harhasyötöstä jenkit livahtivat  2vs1 ylivoimahyökkäykseen ilman tulosta.

Ilman Talvitietä pelaamaan joutuneet Pikkuleijonat olivat toisessa erässä alakynnessä. Jenkit eivät onnistuneet rankaisemaan Pikkuleijonia kummassakaan ylivoimassa, kun Oskari Laaksonen ja Otto Latvala ottivat vuoronperään pikkukakkoset.

Erän ja ottelun puolivälin krouvissa jenkit joutuivat alivoimalle, kun Evan Barratt lähti miettimään kolttostaan. Jesse Ylönen pääsi tulittamaan suoraan Laaksosen syötöstä ottelun avausmaalin. Valtteri Puustinen sai toisen syöttöpisteen.

Tovi suomalaisten johtomaalin jälkeen joutui Engberg vuorostaan täysistunnolle. Pikkuleijonat sai erinomaisen tilaisuuden mennä alivoimalla kahden maalin johtoon, kun Santeri Virtanen ja Moilanen karkasivat 2vs1 ylivoimahyökkäykseen. Jälkimmäinen ei kuitenkaan onnistunut pistämään lättyä verkkoon.

Suomi pääsi samassa alivoimassa vielä toistamiseen 2vs1 ylivoimahyökkäykseen, mutta Lundell – Kakko -kaksikko missasi oivan paikan jälkimmäisen epäonnistuttua maalaamaan. Noihin aikoihin ei Talvitie malttanut enää jännätä peliä pukkarin puolella, vaan kirmasi puolikuntoisena takaisin askiin.

Wahlstrom pisti Kakon katolleen, kun toista erää oli kolme minuuttia jäljellä ja Pikkuleijonat pääsi vuorostaan ylivoimalle.

Paras paikka siunaantui Eeli Tolvaselle, mutta hyökkääjän tulisen vedon tielle heittäytyi kuolemaa halveksuen toisen polven kiekkoilija Mattias Samuelsson, joka lähestulkoon söi kiekon ja tauolle lähdettiin Suomen johtaessa 1-0.

Jäähyjen värittämän toisen erän maalilaukaukset kirjattiin Suomelle 9-8.

Päätöserässä laitettiin sitten urut auki. Erää oli pelattu tasan kuusi minuuttia, kun jenkit jättivät oikean kaistan auki ja Kupari käytti tyhjän tilan kylmästi hyväkseen ja antoi lätyn Kärppien seurakaverilleen Aleksi Heponiemelle. HPK:n Latvala sai kiekon ja ampui sydämensä kyllyydestä Pikkuleijonat jo 2-0 johtoon!

Minuutti ja sekunti myöhemmin Chmelevski soitti Suomen maaliverkkoa lyötyään kiekon Luukkosen jättämästä pienestä kolosta etukulmassa sisään! Läpi ottelun mainiosti pelannut jenkkihyökkääjä sai pelivälineen Hughesin taakse jättämästä kiekosta.

44 sekuntia myöhemmin Wahlstrom sai lätyn puolityhjän maalin eteen, mutta ei saanut lapioitua sitä sisään.

Ajassa 48.47 Chmelevski löysi puolestaan Norrisin p-pisteen kaarelta ja jenkkien ykkössentteri antoi mailansa laulaa one-timerilla! USA nousi minuutissa ja 46 sekunnissa kahden maalin takaa tasoihin ja otti momentumin kiistatta itselleen.

Minuuttia tasoituksen jälkeen Hughesilla on tuhannen taalan paikka siirtää jenkit johtoon, mutta Luukkonen tekee Game Saverin!

Varsinaisen peliajan viimeistä edellisellä minuutilla Henri Jokiharju veti siniseltä kiekon Lundellin kautta maalille, josta Kakko täräytti Pikkuleijonat maailmanmestareiksi!!!

Venäjä U20 – Sveitsi U20 5-2

Venäjä aloitti pronssiottelun odotetun vahvasti ja loi maalipaikkoja ensi minuuteista lähtien, mutta Sveitsin veskari Luca Hollenstein viimeisenä lukkona torjui vaarallisemmat lähentelyt.

Viiden minuutin kohdalla Lokomotivin Kirill Slepets tuli vahvasti oikealta sisään rynnien kohti maalia survoen limpun Hollensteinin luukusta sisään 1-0.

Christian Wohlwend valmennusjohtoineen nukkui, eikä haastanut maalia, joka syntyi hyökkäyksestä, missä Alexander Romanov oli ajautunut paitsioon. Maali siis näin ollen hyväksyttiin.

Valeri Braginin suojatit voittivat avauserässä koko ajan kaksinkamppailuja eikä sveitsiläiset saaneet luotua edes kunnon paikkoja, kun puolestaan Venäjä loi niitä solkenaan koko ajan.

Ensimmäisen ylivoiman sai kuitenkin Sveitsi, kun Saveli Olshansky otti jäähyn. Venäjä iski kuitenkin alivoimalla 2vs1 ylivoimahyökkäyksestä toisen maalinsa, kun Danila Zhuravlyov ja Nikita Shashkov pääsivät hyökkäykseen. Jälkimmäinen oli itsekäs ja siirsi Venäjän 2-0 johtoon.

Sveitsin Simon Le Coultre huitoi viimeistä edellisellä minuutilla Grigori Denisenkoa ja lähti istunnolle ja Venäjä sai vuorostaan ylivoiman. Sitä kesti kuitenkin vain neljä sekuntia, kun Klim Kostin esti kiekotonta pelaajaa ja lähti boksiin. Tasavajaalla maaleja ei avauserässä enää nähty ja tauolle lähdettiin 2-0 tilanteessa. Maalilaukaukset Venäjän hyväksi 12-6.

Toisessa erässä Sveitsin Valentin Nussbauemer nousi oikealta laidalta hyökkäykseen ja pelasi lätyn Yannick Bruschweilerin kautta Le Coultrelle, joka jätti Justin Sigristille, joka löysi Nussbaumerin Venäjän maalin edestä ja Sveitsi onnistui kaventamaan 1-2:een, kun erää oli pelattu viisi minuuttia.

Sveitsin kavennuksen jälkeen pronssipeli puhkesi kukkaan ja käkikellomaa sai myös luotua mainioita paikkoja, kunnes Denisenko pistettiin nurin Venäjän kirmatessa vastaiskuun ja painopiste siirtyi takaisin Venäjälle.

Kostin iski Venäjälle nätin 3-1 maalin ylämummoon. Sveitsiä kannustaneen yleisön suuntaan Kostinilla oli otsaa tuulettaa korviaan etusormilla osoitellen. Yleisö puolestaan palkitsi Kostinin buuauksin, kun maalarin nimi kuulutettiin. Tästä eteenpäin hyökkääjän koskiessa kiekkoon lehtereiltä kuului buuauksia.

Sveitsille näissä kekkereissä kuudesti osunut Philipp Kurashev veti tolppaan seuraavasta hyökkäyksestä.

Sveitsi räjäytti yleisön riemuun, kun se nousi uudelleen maalin päähän upean hyökkäyksen päätteeksi.

Sigrist veti kahteen otteeseen kohti Venäjän maalia lähitilanteesta, mutta Pyotr Kochetkov torjui ensimmäisen vedon toisen kilahtaessa tolppaan. Lätty lensi kuitenkin Bruschweilerille, joka nosti pelivälineen verkon perukoille.

Slepets iski pronssipelin toisen maalinsa kirmattuaan kiekonriiston jälkeen läpiajoon ja iskettyään lätyn tyylikkäästi Sveitsin veskarin 5-holesta uunin perukoille ja Venäjä johti 4-2(!).

Sveitsi sai vielä viimeisen oljenkortensa, kun Ivan Morozov otti neljän minuutin jäähyn kaivettuaan sveitsiläissentterin Sandro Schmidin kärsää mailansa kanssa. Käkikellot eivät kuitenkaan käyttäneet etsikkoaikaansa hyväkseen.

Wohlwend otti veskarinsa ulos paria minuuttia ennen päätöstä ja Slepets kiitti heittäen hatun tyhjiin: 5-2(!).