SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Pikkuleijonat kaatoi Kanadan ja kohtaa välierissä Sveitsin!
  • Toimitus

Pikkuleijonat kaatoi Kanadan ja kohtaa välierissä Sveitsin!

julkaistu: 03.01.2019 07:27

Puolivälierien tulokset:

Kanada U20 – Suomi U20 1-2 ja (0-0,1-0,0-1,0-1)

Ruotsi U20 – Sveitsi U20 0-2 (0-1,0-1,0-0)

USA U20 – Tshekki U20 3-1 (1-0,1-0,1-1)

Venäjä U20 – Slovakia U20 8-3 (4-0,3-0,1-3)

Välieräparit ovat Sveitsi U20 – Suomi U20 ja Venäjä U20 – USA U20. Pikkuleijonien ottelu pelataan lauantaina kello 03.00 Suomen aikaan.

 

Kanada U20 – Suomi U20 1-2 ja

Pikkuleijonat tekivät sen mitä harva uskoi, mutta mitä jokainen sinivalkoinen kiekkoniilo uneksi märissä päiväunissaan ja kampesi Kanadan ulos mitalipeleistä!

Vancouverin Rogers Arenassa pelatussa puolivälierässä oli valtaisat ennakko-odotukset emämaassa, olihan Pikkuleijonat nitistäneet kanukit juuri kisojen alla 5-2. Toiseksi olihan kanukit saaneet alkulohkon päätöspelissään niukasti 1-2 takkiin venäläisiltä ja lähtivät hakemaan bounce backia Suomen kustannuksella.

Maalittoman avauserän jälkeen kanukkipakki Ian Mitchell vei isännät jatkoon aivan toisen erän alussa, eikä Ukko-Pekka Luukkosella ollut mahdollisuuksia torjua taidonnäytettä.

Erän puhuttavin tilanne oli kanadalaisten kapteenin Maxime Comtoisin myöhästynyt laitataklaus, joka onnistuessaan olisi poikinut ulosajon. Ville Heinola ennätti väistää päähän kohdistuneen taklauksen, mutta vasen polvi jäi alle ja pukkari kutsui. Suomi joutui pelaamaan loppupelin kuudella pakilla.

Nuorukaisen ottelun ja mahdollisesti myös kisat taklaus päätti joka tapauksessa. Comtois ei puolestaan saanut vaarallisesta taklauksestaan edes jäähyä, kuten tuomaristo on aiemminkin katsonut isännille myönteisesti läpi sormien vastaavia tilanteita.

Pikkuleijonat sisuuntuivat ja loivat tukun vaarallisia paikkoja tuloksetta. Michael DiPietro Kanadan maalilla oli toisessa erässä kirkkaasti isäntien paras pelaaja torjuen Eeli Tolvasen tuhannen taalan paikat, Aarne Talvitie ei puolestaan saanut lättyä sisään avopaikasta, vaan kauhoi limpun ohi Kanadan maalin.

Nick Suzuki puolestaan sai estettyä Suomen 2vs1 ylivoimahyökkäyksen, kun Pikkuleijonat olisi todennäköisesti iskenyt tilanteesta tasoitusmaalin.

Shane Bowers sai kerätä rojuja päätöserässä Toni Utusen rajun taklauksen seurauksena, josta isäntien kannattajat vaativat jäähyä.

Leason pääsi päätövitosella Utusen kompuroitua ihan nokikkain Luukkosen kanssa, mutta ei onnistunut aikeissaan.

Ratkaisu olikin sitten herkullinen. Jussi Ahokas otti Luukkosen pois maalilta ja Pikkuleijonat saikin painopisteen Kanadan päätyyn. Rasmus Kuparin johtama ykkönen loi vaarallisemmat paikat, mutta kanukit tuntuivat blokkaavan toistuvasti parhaimmat paikat.

Kun 46 sekuntia oli enää varsinaista peliaikaa jäljellä, Tolvanen kurvasi oikeasta kulmasta kohti maalia. Ensimmäinen veto meni sivuverkkoon, toinen otti kimmokkeen Aleksi Heponiemen polvisuojista ja livahti DiPietron oikean kainalon alta Kanadan maaliin: 1-1(!).

Jatkoerässä Evan Bouchard karkasi yksin läpi, jota Tolvanen ronkki rankkarin arvoisesti. Comtois haki rankkarissa ylänurkkaa, mutta Luukkonen haistoi hyvin yrityksen ja torjui.

Noah Dobsonilla oli puolityhjä maali ja nuori mies vetäisi, mutta maali hajosi ja Pikkuleijonat iskivät vastaan. Suomen kapteeni Talvitie tuli oikealta ja jätti kiekon taakseen Hermes-kasvatti Utuselle, joka täräytti Suomen välieriin!

Ahokas oli ymmärrettävästi suu messingillä, kun Kanada jäi ensimmäistä kertaa kotikisoissa ulos mitalipeleistä ja tuohon syyllinen oli Pikkuleijonat.

– Tulos oli ansaittu. Kyllä meillä niin monta paikkaa oli. Tällaisia hetkiä ei pääse paljon kokemaan. Täysi halli Kanadassa ja siellä voitto. Tämmöisiä nää pelit on. Meillä oli täynnä ykkösvarauksia oleva Kanada vastassa ja voitettiin, hehkutti Pikkuleijonien piiskuri.

– Kyllä tämä valtava helpotus oli ja tekee hyvää joukkueen itseluottamukselle, totesi erittäin tyytyväinen Ahokas.

 

Ruotsi U20 – Sveitsi U20 0-2 (0-1,0-1,0-0)

Pikkuleijonien välierävastustaja löytyi tästä puolivälieräparista.

B-lohkon suvereenisti voittanut Juniorkronorna ei ollut jäänyt koskaan ulos ikäluokkansa MM-välieristä, mutta nyt sekin ihme nähtiin näissä kekkereissä.

Käkikellomaan laituri Yannick Bruschweiler vei Sveitsin johtoon avauserässä, kun peliä oli pelattu reilut 15 minuuttia. Laituri tuli röyhkeästi keskialueelta kohti Samuel Erssonin vartioimaa maalia ja sai iskeä aivan vapaasti kiekon verkkoon ruotsalaisten tapittaessa tilannetta aitiopaikalta.

Christian Wohlwendin suojatit karkasivat ylivoimalla toisessa erässä jo kahden maalin johtoon Luca Wyssin maalatessa maalinedushässäkässä Erssonin oikeaa kyynärpäätä hipoen lätyn Ruotsin nuottaan.

Ruotsilla oli paikkansa kaventaa vielä päätöserässä, kun Filip Sveningsson karkasi alivoimalla nokikkain Luca Hollensteinia vastaan, mutta kiekko ajautui ohi maalin ja laituri ui itse Sveitsin pömpelin uumeniin.

Juniorkronorna sai toisenkin paikkansa kolmannessa erässä, kun Fabian Zetterlund kirmasi läpiajoon. Sveitsiläisten puolustaja Tim Berni varasti kylmästi laiturilta karkin pois takaapäin.

Rasmus Sandin loi puolestaan kolme minuuttia ennen summerin pärinää maalipaikan pakkiparilleen Adam Boqvistille, mutta ohjuri kutitteli vain Hollensteinin suojuksia.

Emil Bemströmille siunaantui vielä yksi paikka kaventaa päätösminuutilla Ruotsin hakiessa ilman maalivahtia kavennusta, mutta tuonkin torjui Hollenstein ja näin Sveitsi järkytti jääkiekkoperhettä ottamalla yllätysvoiton ruotsalaisista.

 

USA U20 – Tshekki U20 3-1

Jenkit olivat saaneet vihdoin askiin kolme edellistä ottelua huilanneen tähtipelaajansa Jack Hughesin, josta povataan yleisesti ensi kesän NHL Draftin ykkösvarausta.

Avausmaalin petasi muuan Hughes ja sen maalasi Noah Cates, kun ensimmäistä erää oli pelattu 12 minuuttia. Erän muut tilastomerkinnät aiheutti Tshekin pari pikkukakkosta.

Toisen erän seitsemännellä minuutilla jenkit kasvattivat johtonsa jo 2-0:een. Tällä kertaa viimeistelijänä oli joukkueen ykkössentteri Josh Norris laiturinsa Jason Robertsonin toimiessa syöttäjänä.

Päätöserässä Tshekki kavensi vielä Martin Kautin ylivoimaosumalla 2-1:een. Maali oli hyökkääjän kolmas näissä kisoissa.

Alexander Chmelevski kaunisteli vielä loppunumerot 3-1:een tyhjään maaliin.

 

Venäjä U20 – Slovakia U20 8-3

Venäjän nuoret näyttivät slovakeille kaapin paikan jo avauserässä, jonka reiluun puoliväliin mennessä Valeri Braginin suojatit olivat latoneet neljä reppua Slovakian verkkoon.

Samuel Hlavaj sai tarpeekseen jo ajassa 7.49, kun Grigori Denisenko, Stepan Starkov ja Alexander Alexeyev pistivät lätyt reppuun kahdessa minuutissa ja 13 sekunnissa.

Slovakian tolppien väliin vaihdettu Juraj Sklenar sai kaivaa limpun maalistaan kolme minuuttia myöhemmin, kun Sibirin laituri Nikita Shashkov maalasi avauserän loppunumeroiksi 4-0.

Tämän jälkeen ottelun voittajasta ei todellakaan ollut mitään epäselvyyttä ja venäläiset alkoivat pelata jo voittoaan varmistellen ja maalasivat, jos viitsivät.

Venäjän viides osuma oli tyylikkäästi namuteltu, joukkueen kapteenin Klim Kostinin käsialaa. Denisenko tuli vasemmalta laidalta ja löysi Kostinin takatolpalta, joka pisti lätyn nätisti pussiin.

Kostin oli toistamiseen asialla toisen erän viimeistä edellisellä minuutilla, kun kisojen mestarisuosikki iski ottelun ensimmäisen ylivoimaosumansa. Kirill Slepets maalasi vielä toisen erän päätösminuutilla Venäjälle 7-0.

Päätöserästä ei lapsenlapsille kerrottavaa jäänyt, neljä maalia kuitenkin, Slovakia sai kuparisensa rikki ja voitti itseasiassa eränkin.  Venäjä kohtaa joka tapauksessa jenkit välierissä ja Slovakia lähtee laulukuoroon.