SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
PGL Major Copenhagen: CS-majoreiden toinen päivä tarjoilee jälleen mielenkiintoisia otteluita iltaan saakka!
  • Perttu
    Leinonen

PGL Major Copenhagen: CS-majoreiden toinen päivä tarjoilee jälleen mielenkiintoisia otteluita iltaan saakka!

julkaistu: 18.03.2024 10:49

Counter-Strike 2:n PGL Major Copenhagen -turnaus käynnistyi eilen Opening Stagen kahdella ensimmäisellä kierroksella. Tänään ratkotaan jo ensimmäisiä turnauksesta ulos putoavia joukkueita, sekä ensimmäisiä Elimination Stagelle eteneviä joukkueita.

Pelaajatcom seuraa jälleen tiivisti päivän tapahtumia näyttämällä päivän otteluita Twitch-kanavallaan! Katsojia tänään viihdyttävät Arttu “Olvari” Hämäläinen ja Samu “Samppa” Kylmälä.

Avauspäivä tarjoili muutamia mehukkaita yllätyksiä. Brasilian ykkösjoukkue FURIA pelaa esimerkiksi jo heti turnauksen toisena päivänä säilymisestään turnauksesta, kun se koki eilen illalla shokkitappion kiinalaisella Lynn Visionille.

Eetu “sAw” Saha ja Heroic jahtaavat puolestaan Elimination Stage -paikkaa 2-0 saldolla pelaavien ottelussa.

Päivän ottelut:

Imperial-Apeks 14:00 (1-1 saldo, BO1-ottelu)

Imperial otti avauspäivään komean voiton ENCE:stä, mutta hävisi tiukan väännön päätteeksi toisessa pelissään Heroicille. Brasilialaisjoukkueen otteet olivat kuitenkin lupauksia herättäviä.

Apeks hävisi puolestaan yllättäen paiN:lle ja kairasi niukan voiton AMKAL:sta, jolla se säästyi katastrofilta.

Imperial on ollut turnauksessa vakuuttava, kun taas Apeks on ollut kaukana parhaastaan.

Imperialin nuoret tykit Kaiky “noway” Santos ja Lucas “decenty” Bacelar olivat avauspäivänä ilmiliekeissä. Major-turnauksen ensikertalaisia ei ainakaan jännitys tuntunut hidastavan.

Arvio: Tasainen ottelu. Imperial voittoon.

paiN Gaming-ENCE 14:00 (1-1 saldo, BO1-ottelu)

Pain Gaming ei kuulunut avausvaiheen ennakkosuosikkeihin saati sitten kovimpiin haastajiin. Otti kuitenkin yllätysvoiton Apeksista ja sai turnaukseen unelmastartin.

Toisessa ottelussa koki täystyrmäyksen Eternal Firea vastaan.

ENCE hävisi avauspelissään Imperialle, mutta teki häikäisevän comebackin voittaessaan KOI:n ja pelasti näin avauspäivänsä major-turnauksessa.

ENCE on otteluun suuri ennakkosuosikki. Se on perustasoltaan askeleen tai pari edellä brasilialaisia. Pain Gamingin voitto olisi jättiyllätys.

Arvio: ENCE voittoon.

GamerLegion-Legacy 15:00 (1-1 saldo, BO1-ottelu)

GamerLegion voitti avauspäivänä AMKAL:n ja hävisi supervireessä olevalle SAW:lle.

Legacy otti puolestaan ensimmäisessä pelissään komean päänahan FURIA:sta ja hävisi toisessa pelissään Cloud9:lle.

GamerLegion ei vakuuttanut turnauksen avauspäivänä alkuunkaan. Vaikka se voittikin AMKAL:n, kuuluu venäläisjoukkue turnauksen heikoimpiin joukkueisiin.

Marcelo “coldzera” Davidin tähdittämä Legacy sen sijaan yllätti positiivisesti avauspäivänä. Voitto FURIA:sta ei ollut sattumaa ja Cloud9 pysyi myös brassijoukkueen pihdeissä aivan kalkkiviivoille saakka.

Arvio: Legacy vakuutti avauspäivänä toisin kuin GamerLegion. Legacy voittoon

ECSTATIC-Lynn Vision 15:00 (1-1 saldo, BO1-ottelu)

Tässä ottelussa toisensa kohtaavat kaksi joukkuetta, jotka olivat ennakkoon varmasti monien papereissa merkattuna 0-2 saldolle avauspäivän jälkeen.

Toisin kuitenkin kävi. ECSTATIC hävisi toki Cloud9:lle, mutta kaatoi TheMongolzin.

Lynn Vision puolestaan hävisi Heroicille, mutta kuten todettua otti jättimäisen yllätysvoiton FURIA:sta.

Nyt toiselle näistä isoista altavastaajista on tarjolla voitolla nousu 2-1 saldolle. Voittaja pääsee siis hakemaan Elimination Stage -paikkaa kahdessa BO3-ottelussa.

Tarjolla on nyt paljon enemmän molemmille, kuin kukaan osasi ennustaa.

Arvio: Lynn Visionilla on kertoimia paremmat mahdollisuudet voittaa BO1-ottelussa ECSTATIC, joka on ennakkosuosikki. Kiinalaiset voittoon!

Heroic-Eternal Fire 16:00 (2-0 saldo, BO3-ottelu)

Päivän ensimmäinen ottelu, jossa metsästetään paikkaa Elimination Stagelta.

Molemmat joukkueet olivat loistavia avauspäivänä, kuten osattiin odottaakin.

Eternal Fire murkasi paiN:n ja TheMongolzin. Heroic kaatoi puolestaan Imperialin ja Lynn Visionin.

Eternal Fire on joukkueista hieman tasaisempi ja omaa paremman koheesion. Se on ollut huomattavasti pidempään yhdessä ja se on löytänyt todella vakuuttavan perustason tekemiseensä.

Eternal Firella on myös Heroicia laajempi karttaosaaminen.

Näiden faktojen valossa suomalaisvalmentajalta vaaditaan tänään loisteliasta pelisuunnitelmaa, mikäli Heroic mielii haaveilla voitosta.

Arvio: Eternal Fire 2-0.

TheMongolz-AMKAL 16:00 (0-2 saldo, BO3-ottelu)

TheMongolz tai AMKAL on ensimmäinen joukkue, joka pakkaa laukkunsa ja poistuu Kööpenhaminasta. Molempien turnauksen avauspäivät olivat heikkoja.

TheMongolzilla oli hyvät mahdollisuudet kaataa ECSTATIC Nukessa, mutta sen CT-puoli rupesi laahaamaan pahimmalla mahdollisella hetkellä. Avausottelussa Eternal Firea vastaan sillä ei sen sijaan ollut mahdollisuuksia.

AMKAL taipui puolestaan GamerLegionille ja Apeksille. Se ei juurikaan vakuuttanut kummassakaan pelaamassaan ottelussa ja nyt vaarana on turnauksesta putoaminen jo toisena pelipäivänä.

Tiukka ottelu, jossa pienet marginaalit ratkaisevat.

Arvio: Kolme karttaa ja venäläiset kotimatkalle.

Cloud9-SAW 19:00 (2-0 saldo, BO3-ottelu)

Päivän ehkä mielenkiintoisin ottelu, jossa tulikuuma portugalilaisjoukkue SAW saa vastaansa vahvan Cloud9:n.

Molemmat olivat vakuuttavia avauspäivänä. Cloud9 kaatoi Legacyn ja ECSTATIC:n. SAW puolestaan KOI:n ja GamerLegionin.

Joukkueet kohtasivat toisensa pari viikkoa sitten BLAST Premier Spring Showdown -turnauksessa. SAW voitti tuolloin ottelun puhtaasti 2-0.

Portugalilaisjoukkue on löytänyt tänä keväänä aivan uuden tason pelaamiseensa. Sen itseluottamusta pursuava pelitapa ja täysin uudelle tasolle nousseet yksilöt ovat pelottavan kuuloinen yhdistelmä.

Karttaveto suosii myös isosti SAW:a tässä ottelussa. Mirage on ainoa kartta, jota se ei pelaa. Lisäksi se pääsee valitsemaan Nuken, jossa sen voittoprosentti on täydet sata, koska Cloud9 on pakotettu poistamaan Vertigo, jota se ei pelaa.

Valitsipa Cloud9 omaksi kartakseen minkä hyvänsä, on se myös SAW:lle suotuisa valinta.

Arvio: Huippuottelu. SAW on pieni altavastaaja, mutta karttaveto ja nykyvire nostavat sen omissa papereissani voittajasuosikiksi tässä. SAW voittoon.

 

KOI-FURIA 19:00 (0-2 saldo, BO3-ottelu)

Turnauksen avauspäivänä katastrofaalisesti Legacylle ja Lynn Visionille hävinnyt FURIA taistelee heti toisena päivänä säilymisestään turnauksessa. Brasilian ykkösjoukkueen sukellus ei sinänsä ole jättimäinen yllätys, mutta tappio Lynn Visionille oli shokki. Kiinalaisjoukkue oli nimittäin ennakkoon turnauksen heikoin joukkue.

FURIA:n perisynti on ollut sen todella isosti ailahtelevat otteet ja eilen tästä saatiin esimakua kahden sukelluksen muodossa.

KOI hävisi omissa otteluissaan SAW:lle ja ENCE:lle. Ennakkoon ajateltuna ottelut, joihin se lähti altavastaajan asemasta. Ottelussa ENCEä vastaan se saalisti kuitenkin itselleen viisi kappaletta ottelupalloja, mutta ei onnistunut hyödyntämään niitä.

Todella mielenkiintoinen ottelu, jossa FURIA on kaikesta huolimatta selvä ennakkosuosikki.

FURIAn pitäisi materiaalinsa puolesta pelata aivan jossain muualla kuin putoamisottelussa. Gabriel “Fallen” Toledon nimivahvajoukkue on kuitenkin itse itsensä pahin vihollinen.

Arvio: Kolme karttaa ja brassit kotimatkalle

Kuva: PGL Lähde: HLTV