SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Petra Olli on vapaapainin maailmanmestari
  • Toimitus

Petra Olli on vapaapainin maailmanmestari

julkaistu: 24.10.2018 19:50

Petra Olli on vapaapainin alle 65 kiloisten maailmanmestari huikeiden vaiheiden jälkeen. Vaikka ottelu ei alkanut aivan niin kuin toivottiin vaan Ollin vastustaja Daniella Lappage meni ottelun alkuvaiheessa jo 3-0 johtoon. Ensimmäinen piste tuli Ollin passiivisuudesta ja melkein heti perään alleviennistä kaksi lisää. Juuri ennen puoliaikaa Olli onneksi teki hienon kuikin kanadalaisen kainalon alta ja väänsi Lappagen alleen kahden pisteen arvoisesti.

Toisella jaksolla nähtiin ottelun lopputuloksen kannalta erittäin ratkaiseva hetki, kun kanadalaista huomautettiin toiseen otteeseen sormiin tarttumisesta ja tästä Ollille piste ja Lappagelle varoitus. Ottelu tasan 3-3. Tämän jälkeen jokainen varmasti odotti Ollilta puolustusvoittoista loppuottelua, mutta mitä vielä. Olli räväytti saman tien toisen kuikin kanadalaisen kainalosta ja taas vietiin naista kohti mattoa ja Olli 5-3 voittoon. Ottelun viimeisellä sekunnilla nähtiinkin sitten dramatiikkaa. Kun kellossa oli jäljellä noin kaksi sekunninkymmenystä sai Kanadalainen vietyä Ollin mattoon ja pääsi seläntaakse saaden kaksi pistettä. Näitä pisteitä ja otteita tarkasteltiinkin videolta pitkän aikaa. Ottelun päätöstä kun aloitettiin julistamaan, niin kanadalainen valmentaja nappasi tilanteeseen vielä haaston ja siitä Olli sai vielä väärästä haastosta yhden lisäpisteen. Petra Olli siis maailmanmestariksi pistein 6-5!

Huikea taival kohti finaalia

Olli ei todellakaan päässyt helposti finaaliotteluun vaan matkalla on ollut monellaista dramatiikkaa. Jo Tiistain avausottelu Sofia Georgievaa vastaan meni erittäin tiukoille ja jatkoonmenijää saatiin jännittää viimeisille sekunneille asti, koska Georgieva haki erittäin aktiivisesti pistettä, joka olisi laittanut Ollin painimaan ynnämuut sijoituksista. Suomalaisen puolustus kuitenkin kesti ja paikka puolivälieriin aukesi suuremman pistesuorituksen turvin. Puolivälierässä vastaan asettuikin Intialainen Ritu Ritu, joka joutui toteamaan suomalaisen paremmakseen selkein 6-2 lukemin.

Välierästä kehkeytyikin huikea trilleri. Olli pamautti itsensä heti ottelun alussa 4-0 johtoon suorituksella, jossa selätyskin oli suunnilleen senteistä kiinni ja jotenkin tuntui siltä, että suomalaistaistelijan puolustus on ollut kisoissa siinä kunnossa, että ottelu olisi taputeltu jo alkuunsa, mutta aivan toisin kävi. Toisen jakson alussa japanilainen Ayana Gempei, jonka palkintokaapista löytyy kaksi nuorten maailmanmestaruutta sai ottelun juonen päästä kiinni jopa liiankin hyvin ja pääsi tasoittamaan ottelun. Kuitenkin vielä puoli minuuttia ennen ottelun loppua näytti siltä, että Olli menisi jatkoon jälleen suuremman pistesuorituksen turvin, mutta sitten tapahtui pahin mahdollinen.

Vain 11 sekunttia ennen ottelun loppua Gempei sai pisteen matolta ulosmenotilanteesta ja valmentaja Ahto Raskan kasvoilta oli luettavissa melkoinen pettymys, kun mies heitti haastolipun kädestään. Haasto hylättiin ja Gempei pääsi 6-4 johtoon. Tässä punnittaisi siis se kuuluisa suomalainen sisu ja sitähän löytyi! Ollin kikkakirjan varmaan aivan viimeisiltä sivuilta löytyi sellainen kuvio, jolla Olli pääsi ensin suorittamaan maahanviennin japanilaisen alakropasta ja kiersi saman tien Gempein taakse saaden toisen pisteen ja vain kaksi sekuntia ennen loppua taululle naulattiin lukemat 6-6 ja Olli eteni finaaliin suuremman pistesuorituksen turvin.