SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Petja Kantanen joukkueineen hopealle Overwatchin miljoonaliigassa – Finaalia edelsi käsittämätön voittoputki
  • Niko
    Nikkilä

Petja Kantanen joukkueineen hopealle Overwatchin miljoonaliigassa – Finaalia edelsi käsittämätön voittoputki

julkaistu: 26.09.2021 14:30

Blizzardin huippuliiga Overwatch Leaguen neljännen kauden finaaliottelu päättyi aiemmin tänä aamuna. Finaalissa toisensa kohtasivat Shanghai Dragons ja Petja “Masaa” Kantasen joukkue Atlanta Reign.

Kantasen matka finaaliotteluun oli pitkä ja riskialtis. Joukkue putosi jo pudotuspelien avausottelussaan häviäjien kaavioon hävittyään Chengdu Huntersille 2-3. Joukkueen onnistui kuitenkin raivata tiensä kaavion lävitse, peitoten peräjälkeen Washington Justicen (3-0), Los Angeles Gladiatorsin (3-2), San Francisco Shockin (3-1) ja Dallas Fuelin (3-1).

Joukkueen vastustajan, Shanghai Dragonsin, paikka finaalissa ei sen sijaan ollut mikään yllätys. Joukkue ylsi runkosarjassa itälohkon ykkössijalle 12-4-otteluvoitoin ja rynni pudotuspelikaavion lävitse varsin suvereenisti. Se peittosi San Francisco Shockin 3-0, Los Angeles Gladiatorsin 3-1 ja Dallas Fuelin 3-1.

Atlanta Reign ei myöskään koskaan ollut voittanut Shanghai Dragonsia vastaan, vaan hävinnyt kaikki kolme aiempaa yhteenottoaan.

Ei siis olisi lainkaan kiistanalaista sanoa, että Atlanta Reign oli finaaliottelun musta hevonen ja altavastaaja. Puitteet tuhkimotarinalle olivatkin mitä oivallisimmat, mutta sellainen jäi tällä kertaa näkemättä. Shanghai Dragons hallitsi peliä miltei täydellisesti, eikä Atlanta Reignin onnistunut tilittää ainuttakaan erävoittoa. Vaikka tilanne olikin välillä tiukka, päättyi ottelu Shanghai Dragonsin puhtaaseen 4-0-voittoon.

Joukkue kuittasi voitostaan mestaruustittelin lisäksi hulppean 1,5 miljoonan dollarin pääpalkinnon. Toiseksi yltänyt Atlanta Reign ei sekään palannut kotiin tyhjin käsin, vaan palkittiin 700 000 dollarilla. Hopea ei siis todellakaan ollut häpeä.

Liigan pronssisijalle nousi Dallas Fuel, joka palkittiin 350 000 dollarilla. Kauden muista suomalaisedustajista Ilari Vestolan joukkue Paris Eternal sijoittui kahdenneksitoista, Riku “Ripa” Toivasen joukkue London Spitfire kahdeksanneksitoista ja Jiri “LiNkzr” Masalinin joukkue Vancouver Titans yhdeksänneksitoista.

Liigan seuraava kauden ympärillä on vielä useita kysymysmerkkejä. Aiempien huhujen mukaan se alkaisi vasta noin vuoden päästä, mutta uudemmat raportit kertovat kauden alkavan huhtikuussa. Samojen lähteiden mukaan liigakausi tultaisiin myös pelaamaan Overwatch 2:ssa, ennen pelin varsinaista julkaisua.

Finaalilähetykseen kuuluikin myös Overwatch 2 -näytösottelu, joka esitteli pelin uudistunutta moninpeliä tarkemmin. Näytösottelu on katsottavissa täältä.

Kuvalähde: Overwatch League

Tuoreimmat uutiset: