SEURAA MEITÄ:
×

COUNTER STRIKE

ETUSIVU / COUNTER STRIKE
Perjantaina ratkotaan jälleen major-paikkoja RMR-turnauksessa – Aleksib:llä loistava mahdollisuus napata puuttuva voitto
  • Perttu
    Leinonen

Perjantaina ratkotaan jälleen major-paikkoja RMR-turnauksessa – Aleksib:llä loistava mahdollisuus napata puuttuva voitto

julkaistu: 16.02.2024 10:26

Counter-Strike 2:n ensimmäisen major-turnauksen viimeinen karsintaturnaus on edennyt loppusuoralleen Euroopan A-lohkon osalta. Tänään on luvassa jälleen isojen panoksien otteluita, joissa joukkueet pelaavat pääsystä PGL Major Copenhagen -turnaukseen tai säilymisestään mukana RMR-turnauksessa.

Pelaajatcom näyttää jälleen puolet päivän otteluista Twitch-kanavallaan. Loput otteluista tarjoilee Elisa omalla kanavallaan.

Suomalaisittain mielenkiintoisin ottelu on illalla, kun Aleksi “Aleksib” Virolainen ja Natus Vincere kohtaavat BetBoomin ottelussa, jossa voittaja varmistaa paikkansa Kööpenhaminassa pelattavaan major-turnaukseen.

Päivän ottelut (kaikki ovat BO3-otteluita) ja ennakot:

Fnatic-KOI 13:00

2-1 saldolla pelaavien ottelusta joko Fnatic tai KOI varmistaa tänään pääsynsä Kööpenhaminassa pelattavaan CS2:n ensimmäiseen major-turnaukseen. Fnatic lähtee otteluun hienoisena ennakkosuosikkina, mutta vaikeuksia voi olla luvassa.

Fnatic aloitti turnauksen voitolla BetBoomista, jonka jälkeen se taipui Virtus.pro:lle. Se voitti kuitenkin eilen AMKAL:n ja varmisti näin ollen saavansa kaksi BO3-ottelua, joista toisen voittamalla se etenee majoreille.

KOI aloitti oman turnauksensa puolestaan tappiolla Natus Vincerea vastaan, mutta kaatoin sen jälkeen sekä 3DMAX:n, että 9Pandasin. Silläkin on kaksi BO3-ottelua aikaa napata yksi tarvittava voitto varmistamaan pääsy majoreille.

Lähtökohtaisesti kumpikaan joukkueista ei ole vielä vakuuttanut RMR-turnauksessa. Fnatic on päässyt joukkueista ehkä hieman helpommalla.

KOI saa karttavetoon hieman etua Fnaticiin nähden. Kumpikaan joukkueista ei pelaa Miragea, mutta tämän lisäksi Fnaticilta ei löydy otteluita myöskään Infernosta.

KOI pääsee valitsemaan omaksi kartakseen Nuken tai Vertigon, joissa se viihtyy molemmissa. Olettaen, että Fnatic estää Infernon, muussa tapauksessa Inferno on varmasti myös KOI:ta kiinnostava vaihtoehto. Fnaticin voittoprosentti Vertigossa on pyöreät nolla, joten KOI:n valinta voisi kohdistua siihen.

Fnaticin valinta on puolestaan joko Overpass tai Ancient, joissa sillä on paras voittoprosentti. Vaikka KOI:lla ei ole kuin kaksi pelattua Overpassia viimeiseen kolmeen kuukauteen, niin kartta on ollut sillä aikaisemmin hyvin hallussa.

Näen KOI:lla huomattavasti paremmat mahdollisuudet voittaa vastustajansa karttavalinta kuin Fnaticilla.

Ratkaisukartaksi jäänee Anubis.

Arvio: KOI voittaa 2-0

AMKAL-Falcons 13:00

Falcons on löytänyt itsensä hieman yllättäen 1-2 saldolla pelaavien ottelusta. Ottelusta, jonka häviäjä joutuu kuoppaamaan unelmansa major-paikasta.

AMKAL:n ainoa voitto turnauksessa on tullut surkeasta Ninjas in Pyjamasista ja se on hävinnyt Fnaticille ja Enterpriselle.

Falconsin taival on ollut puolestaan huomattavasti vaikeampi. Se voitti 3DMAX:n, mutta tappiot FaZe Clanille ja Eternal Firelle ajoivat sen tilanteeseen, jossa se pelaa nyt selkä seinää vasten.

Falcons on ottelun selvä ennakkosuosikki ja sen pitäisi pystyä puristamaan tästä jopa helpohko voitto paremman materiaalinsa ja joukkuepelinsä avulla.

Falconsista löytyy myös paljon enemmän kokemusta tiukoista paikoista, kuin vastustajansa riveistä. Emil “Magisk” Reif on jo yksistään nelinkertainen major-voittaja.

Arvio: Falcons voittaa 2-0

FaZe Clan-Eternal Fire 16:00

Iltapäivän herkkupala, jossa Eternal Fire pääsee hakemaan revanssia FaZe Clanista. Joukkueet kohtasivat nimittäin IEM Katowicen turnauksessa viime viikolla ja tuolloin FaZe Clan oli vahvempi tiukan väännön päätteeksi 2-1.

Tuolloin kartoiksi valikoituivat Inferno (EF), Anubis (FaZe Clan) ja ratkaisukartta Nuke. Molemmat hävisivät kyseisessä ottelussa omat karttavalintansa, joten on mielenkiintoista nähdä tekevätkö joukkueet tähän kamppailuun muutoksia.

Eternal Fire harkitsee varmasti Overpassin valitsemista, jossa sen voittoprosentti on 83 ja FaZe Clanin 33.

FaZe Clan on kaatanut turnauksessa 9Pandasin ja Falconsin. Se hävisi kuitenkin eilen G2:lle 2-0. Eternal Fire on kokenut myös ainoan tappionsa toistaiseksi G2:sta vastaan. Voitot se on ottanut Falconsista ja Ninjas in Pyjamasista.

Ottelusta on lupa odottaa jälleen tiukkaa ja pienten marginaalien vääntöä. FaZe Clan on ennakkosuosikki, mutta turkkilaisjoukkue osoitti jo Katowicessa, että se on vaikea kaadettava.

Arvio: Kolme karttaa, rohkeimmat hyppäävät Eternal Firen kelkkaan.

9Pandas-3DMAX 16:00

Venäläisjoukkue 9Pandas ja ranskalaisjoukkue 3DMAX pelaavat iltapäivän toisessa ottelussa säilymisestään turnauksessa. Ennakkoon todella todella tasainen match-up.

9Pandas aloitti turnauksen tappiolla FaZe Clania vastaan, jonka jälkeen se voitti murskalukemin 13-1 SAW:n. Se taipui kuitenkin eilen 1-1 saldolla pelanneiden ottelussa KOI:lle ja taistelee nyt säilymisestään turnauksessa.

3DMAX hävisi puolestaan kaksi ensimmäistä otteluaan, kun sekä KOI, että Falcons olivat sitä vahvempia. Se voitti kuitenkin eilen ensimmäisessä pakkovoitto-ottelussaan Into The Breachin 2-1 ja jatkaa edelleen taisteluaan major-paikasta.

Karttavedossa 3DMAX:n valinta on todennäköisesti Inferno, joka on sen paras kartta. 9Pandas on kuitenkin kelvollinen Inferno joukkue vaikka se taipuikin eilen KOI:lle juurikin Infernossa.

9Pandas saa puolestaan enemmän etua omasta karttavalinnastaan, koska sen valinta kohdistunee todennäköisimmin Overpassiin. 3DMAX:n voittoprosentti kyseisessä kartassa on ainoastaan 25 ja se pelaa sitä suhteellisen vähän.

Arvio: Karttaveto kääntää vaakakuppia hieman enemmän 9Pandasin suuntaan, joten 9Pandas voittoon ja 3DMAX ulos turnauksesta.

Natus Vincere-BetBoom 19:00

Aleksi “Aleksib” Virolainen ja Natus Vincere pääsevät perjantai-illan päätteeksi jahtaamaan puuttuvaa voittoa, joka varmistaisi joukkueen pääsyn major-turnaukseen 2-1 saldolla pelaavien ottelussa. NaVilla oli ensimmäinen saumansa napata major-paikka jo eilen, mutta Virtus.pro oli sitä etevämpi 2-0.

Vastaan asettuva BetBoom on päässyt toistaiseksi turnauksessa luvattoman helpolla. Se hävisi avausottelunsa Fnaticille, jonka jälkeen se otti voitot ennakkoon turnauksen heikoimmista joukkueista Enterprisesta ja Into The Breachista.

Nyt BetBoom saa vastaansa aivan eri kaliiperin joukkueen eikä sillä pitäisi olla tässä ottelussa mitään palaa voittoon asti. Todella vaikea ottelussa luvassa BetBoomille.

Vaikka BetBoomilla onkin allaan kaksi voittoa BO1-otteluista se ei ole vakuuttanut.

NaVi on yksinkertaisesti parempi joukkue, joka on varustettu myös paremmilla yksilöillä.

Aleksib ja NaVi kohti majoreita!

Arvio: NaVi 2-0 voittoon.

Enterprise-SAW 19:00

1-2 saldolla pelaavien ottelu, jossa toisen major-unelmat murskataan perjantai-illan lopuksi. Enterprise aloitti turnauksen voittamalla AMKAL:n, mutta hävisi sitten BetBoomille ja NaVille.

SAW aloitti oman turnauksensa kahdella selvällä tappiolla Virtus.pro:lle ja 9Pandas:lle. Eilen se kaatoi kuitenkin sekasorron vallassa olevan Ninjas in Pyjamasin 0-2 saldolla pelanneiden ottelussa selvin lukemin.

SAW on lyöty kertoimien valossa ehkä jopa yllättävänkin isoksi ennakkosuosikiksi. Ennakkosuosikki se on, mutta omaan silmääni ei ehkä näin iso kuin mitä kertoimet näyttävät.

SAW pääsee valitsemaan omaksi kartakseen Nuken, jossa se viihtyy erinomaisesti. Enterprisella on valittavanaan kolme sille hyvää karttaa, kun SAW on pakotettu poistamaan Mirage, jota se ei pelaa.

Enterprisen voittoprosentti Anubiksessa ja Vertigossa on täydet 100 viimeiseltä kolmelta kuukaudelta. Se on pelannut kuitenkin selvästi eniten Ancientia, jossa se on myös menestynyt hyvin. Puolalaisjoukkueen valinnaksi tulee todennäköisesti Ancient tai Vertigo, koska SAW on myös hyvä Anubis joukkue.

Arvio: Kolme karttaa, Enterprise lopulta vahvempi ja nappaa yllätysvoiton.

Kuva: IEM