SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Pelitaideikoni Mick McGinty on kuollut
  • Saara
    R

Pelitaideikoni Mick McGinty on kuollut

julkaistu: 23.09.2021 09:00

Tie nykyaikaisiin fotorealistisiin videopeleihin on ollut pitkä, joten vuosikymmenien ajan pelien kansi- ja promotaiteen luoma mielikuva niiden maailmasta vaikutti ratkaisevasti onnistuneeseen markkinointiin. Olennaista oli myös osata korostaa fantasiamaailman eri puolia länsi- ja itämarkkinoilla. Mick McGinty oli pelitaiteen erottamaton palanen erityisesti 90-luvulla herättäessään eloon sellaisiakin pelejä kuin ensimmäisiin esports-klassikoihin kuuluva Street Fighter IIStreets of Rage 2 ja 3, Shining Force sekä Kid Chameleon. Pelimaailman ulkopuolellakin hän oli lahjakas, klassisen koulutuksen käynyt taidemaalari. Hänen poikansa Jobeyn ilmoituksen mukaan Mick McGinty on viime viikonloppuna kuollut syöpään.

Jobey McGinty kirjoittaa ilmoituksessaan kauniita sanoja isästään ja hänen töistään ja kertoo poismenon tapahtuneen rauhallisesti. Hän iloitsee vaikutuksesta, joka hänen isällään oli ja on jatkossakin toisiin.

Videopeliaiheista twitteröivä VGDensetsu kunnioitti legendan muistoa postaamalla kokoelman olennaisia kuvia tämän uran varrelta.

Jokainen 90-luvun videopelitaiteesta nautiskellut tietää Mick McGintyn, vaikkei edes tietäisi tietävänsä. Hänen kuolemansa on kamala uutinen, mutta hän tiesi kuinka elää ja hänen kädenjälkensä elää vastedeskin toisten tekemisissä.

Lähde: Nintendo Enthusiast
Kansikuva: Mick McGinty

Tuoreimmat uutiset: