SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Pelikoodin kaivelu antoi Apex-joukkueille yllätysedun – Pelaaja puolustaa käytöstä
  • Niko
    Nikkilä

Pelikoodin kaivelu antoi Apex-joukkueille yllätysedun – Pelaaja puolustaa käytöstä

julkaistu: 02.12.2022 15:56

Yksi Apex Legendsin kaltaisten battle royale -pelien voittoon vaikuttavista tekijöistä on niiden alati kutistuva pelikenttä. Joukkueet, jotka onnistuvat sijoittamaan itsensä valmiiksi uuteen pelialueeseen ovat etulyöntiasemassa niihin nähden, jotka joutuvat matkaamaan sinne.

Viime viikkoina Apex Legendsin e-urheiluskene on kuohunut aiheeseen liittyvän keskustelun tiimoilta. Huhujen mukaan tietyt ammattilaisjoukkueet olisivat käyneet lävitse pelin dataa selvittääkseen, mihin kohtiin kenttää sen tähänhetkiset pelialueet voivat kohdistua.

Monien muiden joukkueiden lisäksi syytökset ovat kohdistuneet Pohjois-Amerikan ALGS-liigan toista sijaa tällä hetkellä hallitsevaan TSM-joukkueeseen. Monien mielestä pelin datan läpikäyminen rikkoo EA:n asettamia käyttöehtoja, joissa kielletään muun muassa datan automaattinen prosessointi ja epäkilpailullinen käytös.

TSM:n kapteeni Phillip “ImperialHal” Dosen kyseenalaisti tällä viikolla tavan, jolla asiasta on keskusteltu. Hänen mukaansa pelialueiden selvittäminen ei tapahdu datan “louhimisen” kautta, mutta hän ei voi selkeyttää asiaa paljastamatta omaa dataansa suurelle yleisölle.

“En voi selittää sitä koska en ymmärrä sitä. Joten en aio puhua [asiasta] koska en tiedä miten kuvailla sitä, miten se tapahtuu. Minä vain saan tiedon ja se siitä”, Dosen kuvaili.

EA ja Respawn Entertainment eivät ole vastanneet aihetta käsittelevään keskusteluun.

Lähde: Dexerto (1), (2), Zipp YouTube & Phillip “ImperialHal” Dosen Kuvalähde: EA