SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Pelicans SB-TPS: Vain piste erottaa
  • Niko
    Mikkonen

Pelicans SB-TPS: Vain piste erottaa

julkaistu: 17.01.2019 12:26

Lahden suurhallissa pelataan jälleen kerran salibandya, kun TPS saapuu Pelicansin vieraaksi. TPS on pisteen edellä sarjataulukossa ottelun vähemmän pelanneena.

TPS on sijalla kuusi ja Pelicans seitsemäntenä. Runkosarjan kuudes pelaa viimeiset pelinsä ennen pudotuspelejä yhdessä sijoille 4-5 sijoittuneiden kanssa. Sijoille 7-10 pelaavat karsinnat pudotuspelipaikoista sekä paikasta ensi kauden naisten liiga A:han. Liiga A:ssa pelaa ensi kaudella kauden päätteeksi top8 joukkueet. Suomeksi sanottuna vain playoff-joukkueet. Loput jäävät Liiga B:hen.

Kuudes sija on siis merkityksellinen sen vuoksi, että tämä varmistaisi paikan pudotuspeleissä ja Liiga A:ssa. Vaikka kummankin joukkueen tulisi suhteellisen helposti voittaa NST/ÅIF, niin vahingon mahdollisuus on aina olemassa.

Pelicans SB nousi täksi kaudeksi liigaan, juhlien nousua Palokassa O2-Jyväskylän kustannuksella. Vaikka Pelicans oli ja on yhä tavallista tasokkaampi nousijajoukkue, niin sijoista 6-7 pelaaminen on hyvä saavutus nuorelta joukkueelta. Nuorimman tulevaisuuden tähden ollessa vuonna 2002 syntynyt Sofia Mittentag, joka hetkellisesti johti myös koko sarjan pistepörssiä. Myös Veera Vilenius on mainitsemisen arvoinen tapaus.

TPS on kokeneempi joukkue ja kolme pelaajaa lähtee maajoukkueen mukaan mm-karsintoihin kuunvaihteessa. Kyseessä ovat siis Jenna Saario, Sofia Leino ja Noora Vuorela (mv).

Huomio kiinnittyy edellisiä otteluja tarkastellessa siihen, että TPS on vieraissa kyennyt voittamaan ainoastaan sarjajumbo NST:n. Pelicans on puolestaan kotonaan hävinnyt vain sarjakärki PSS:lle ja EräViikingeille.

Edellinen keskinäinen ottelu päättyi TPS:n kotivoittoon 6-3. Tällöin ensimmäinen erä (4-0) takasi pisteet turkulaisille.

Sarjanousijan alkukauden etu vähenee kauden edetessä ja TPS omaa paremman materiaalin, joten he ovat ansaitusti suosikkeja kertoimien valossa. Kertoimien tulisi kuitenkin olla tasaisemmat, sillä Pelicans on ollut vahva kotijoukkue.