SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Pelicans SB-Classic: Ylireagointia kertoimissa?
  • Niko
    Mikkonen

Pelicans SB-Classic: Ylireagointia kertoimissa?

julkaistu: 26.01.2019 11:09

Lisätään Lahden suurhalli takaisin maailmankartalle, kun kovat päänahat ottanut Classic saapuu Pelicansin vieraaksi.

Pelicans on tällä hetkellä kuudentena ja viimeisellä pudotuspelipaikalla 23:ssa pisteessä. Classic on 18:ssa pisteessä, joten etumatkaa on jonkin verran. Tämän ei saa kuitenkaan antaa hämätä, sillä pelsuttarien viimeiset pelit ovat tämän jälkeen Kooveeta ja SB-Prota vastaan.

Classicilla on jäljellä heikompi TPS ja Koovee. Classicin mahdollisuudet kaataa Koovee on paremmat, sillä paikallisväännöt ovat tunnetusti hieman omassa maailmassaan tunnepitoisuutensa vuoksi suhteessa “tavallisiin” otteluihin.

Lähtökohtaisesti Classicilla on jonkin verran helpommat viimeiset ottelut. Voitto tästä tekisi taistelun sijoista 6-8 erittäin mielenkiintoisen, sillä TPS on samoissa pisteissä vieraiden kanssa pelin vähemmän pelanneena.

Pelicans on jo julkaissut kokoonpanonsa ja maalilla aloittaa itseoikeutetusti hyvin pelannut Juulia Kataja. Lisäksi joukkueen kokenutta kaartia ja sisäistä pistepörssiä johtava Anne-Maria Haapasalo sekä nuoret lupaukset Sofia Mittentag ja Veera Vilenius ovat vähemmän yllättäen pelikuntoisia.

Classic on kahdessa edellisessä ottelussa kaatanut niin sarjakärki PSS:n kuin torstaina EräViikingit. Yhteistä näille voitoille on kiriminen viimeiden viiden minuutin aikana. Joukkuehenki ja itseluottamus joukkueella on varmasti kova. Ei kahta ilman kolmatta? Tämän varaan ainakin bookerit ovat laskeneet.

Classicin kentälliset eivät vielä ole julkisia, mutta suuria poissaoloja tuskin on. Tämä tarkoittaa sitä, että oletusarvoisesti pistepörssin kaksoisjohdossa olevat ulkomaalaisvahvistukset Michaela Sponiarova ja Denisa Ferencikova tulevat aiheuttamaan turkoosipaitojen puolustukselle harmaita hiuksia.

Ottelusta tulee varmasti hyvin mielenkiintoinen loppuun asti, sillä on hyvin hankala nähdä tamperelaisten selkärangan katkeavan. Pelicans on kuitenkin edelleen hyvä joukkue ja vielä parempi kotijoukkue. Heidän leirissä on varmasti terästetty vastustajan vaarallisuutta ja siihen osataan varautua.

Classic on viimeisen viikon perusteella asetettu kertoimissa suosikiksi, mikä on mielenkiintoista sillä omissa papereissa voimasuhteet ovat juurikin päinvastaiset. Kotijoukkueen kertoimen tulisikin olla lähempänä 2,00 kuin 2,50.