SEURAA MEITÄ:
×

ESPORTS

ETUSIVU / ESPORTS
Pelicans – Saipa: Jatkuuko pussinokkien lento Tallinnassa
  • Toimitus

Pelicans – Saipa: Jatkuuko pussinokkien lento Tallinnassa

julkaistu: 26.01.2019 09:34

Tänään Liiga rantautuu eteläiseen naapurimaahamme Viroon, jossa Tallinnan Tondiraba Areenalla pelataan Pelicansien ja SaiPan välinen kohtaaminen. Viime vuoden Tallinnan ottelusta uutisoitavaksi tuntui pääsevän ainoastaan kalliit kaljatuopit, mutta nyt kentälle tulee kaksi hyvää jääkiekkoa pelaavaa joukkuettakin.

Kotijoukkue Pelicansejen kotietu perustuu tällä kertaa lähinnä viimeiseen vaihto-oikeuteen, mutta senkään arvoa ei tule aliarvioida. Valmennuskaksikko Nieminen-Nurminen on saunomisen ohessa saanut joukkueen aivan huikeaan lentoon ja Pelicans pelaakin tällä hetkellä materiaaliinsa nähden erittäin hyvää jääkiekkoa.

Joukkueen 5v5 pelaaminen on mallillaan ja sen tukena on sarjan toiseksi paras ylivoima, joka paukauttaa maalin ylivoimalla tasan 23.72% varmuudella. Joukkueen ylivoima onkin tällä kaudella ollut suuri apu, kun pisteitä on pakattu lahtelaisten pelikasseihin. Myöskin alivoima on sarjan puolenvälin luokkaa, joten erikoistilanteet ovat joukkueella hallussa.

Lahtelaisten rivistöstä puuttuu tänään puolustajista Jurgensin ja Shchemenovin lisäksi ilman vastuuta jäänyt Manelius. Hyökkäyksestä sivussa on Jonne Jantunen, joka ei kuitenkaan nykyisessä terveystilanteessa mahtuisi terveenäkään lahtelaisten kokoonpanoon.

Vierasjoukkue SaiPa väänsi juuri edellisessä ottelussa kotiluolassaan 3-2 jatkoaikavoiton tämän päivän vastustajastaan Pelicansseista. SaiPan valmentaja Tero Lehterä on tehnyt hyvää työtä Lappeenrannassa ja joukkue majaileekin sarjataulukossa yhdeksännellä sijalla taistellen edelleen pääsystä kuuden joukkoon ja suoraan puolivälieriin.

SaiPan yhtenä murheenaiheena on edelleen vähän ontuva ylivoimapelaaminen. Joukkueen ylivoimaprosentti on 18.67 ja tällä saralla Sputnikeilla onkin vielä paljon tekemistä, mikäli joukkue haluaa ylipäätänsä olla mukana vielä, kun joukkueiden määrä karsitaan kahdeksaan.

Alivoimalla joukkueen tekeminen onkin parempaa. Sarjan kuudenneksi paras alivoima pitää huolen siitä, että omissa ei kolise joka kerta, kun vastustaja pääsee pelaamaan omaa ylivoimapeliään. SaiPan riveissä ei tänään merkittäviä poissaoloja nähdä. Joukkueesta ovat sivussa ovat Löfman, Radke, Oksanen ja Vainio, joita ilman joukkue pärjää kyllä ihan mukavasti.

Tänään ottelun keskiössä tulevatkin varmasti olemaan jälleen erikoistilanteet ja maalivahtipeli. Näissä molemmilla sektoreilla vaakakuppi kääntyy kotijoukkueen puoleen. Liigassa vähiten jäähyjä ottanut Pelicans omistaa paremmat erikoistilanteet ja tulee myös ilmeisesti saamaan muutaman ylivoiman vastustajaansa enemmän.

Maalivahtiosastolla taas Pelicansejen kaksikko Olkinuora-Skarek ovat olleet vähintäänkin vakuuttavia pitäen joukkueen mukana pelissä aina, kun joukkue on sitä kaivannut. Toisaalta Farns Tuohimaalla SaiPan maalissa on aina välillä ollut hiukan ongelmia tasasuuden kanssa. Näin ollen pelivalintamme onkin selvä.